24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Denmark Breaking News Warta Pamrentah Yunani Breaking News Kabar Olahraga News wong Mbangun maneh tanggung jawab Pariwisata Pirembagan Pariwisata Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Singapur USA Breaking News Maneka Warta

Paspor vaksin COVID-19 kanggo plancongan ing EU diwiwiti ing Eropa

Paspor vaksin COVID-19 kanggo plancongan ing EU diwiwiti ing Eropa
Paspor vaksin COVID-19 kanggo plancongan ing EU diwiwiti ing Eropa
ditulis dening Harry Johnson

Perdana Menteri Yunani Kyriakos Mitsotakis nyebat paspor vaksin kasebut "jalur cepet kanggo nggampangake lelungan" ing Eropa lan mbantu "mulihake kebebasan gerakan," amarga Uni Eropa meksa kabeh negara anggota nggunakake sistem kasebut.

Print Friendly, PDF & Email
  • UE wis meksa supaya kabeh 27 negara anggotane nggunakake paspor blok ing 1 Juli
  • Paspor kasebut uga bakal valid ing negara-negara non-Uni Eropa, Islandia, Liechtenstein, Norwegia, lan Swiss
  • Pejabat pamrentah AS ujar manawa uga nganggep ide kasebut

Yunani lan Denmark ngluncurake pas kasebut ing dina Jumuah, dadi negara Uni Eropa pertama sing ngluncurake paspor vaksin COVID-19 kanggo lelungan ing Uni Eropa.

Perdana Menteri Yunani Kyriakos Mitsotakis nyebat paspor vaksin kasebut "jalur cepet kanggo nggampangake lelungan" ing Eropa lan mbantu "mulihake kebebasan gerakan," amarga Uni Eropa meksa kabeh negara anggota nggunakake sistem kasebut.

The Uni-Eropa wis meksa kabeh 27 negara anggotane nggunakake paspor blok ing 1 Juli, setuju karo rencana kasebut ing prinsip minggu kepungkur sadurunge musim pariwisata musim panas. Panyurung kasebut ditindakake sawise blok kasebut njaluk nyuda watesan perjalanan sing dileksanakake ing ndhuwur pandemi, nyaranake supaya para anggota ngidini para manca asing yen divaksinasi kabeh. 

Paspor kasebut uga bakal valid ing negara-negara non-Uni Eropa, Islandia, Liechtenstein, Norwegia, lan Swiss, miturut Komisi Eropa.

Nalika sawetara negara Uni Eropa, kalebu Denmark, wis ngetrapake sertifikat vaksin internal dhewe, paspor anyar kasebut bisa digunakake kanggo lelungan lintas wates, sesuai karo proposal Maret Komisi Eropa. 

Paspor Yunani lan Denmark dikelola liwat aplikasi smartphone sing nuduhake status vaksinasi pangguna lan pungkasan dites kanggo virus corona. Loro-lorone uga nggunakake kode QR sing bisa dipindai kanggo ngirim informasi kanthi cepet, sanajan versi kertas uga bakal kasedhiya.

Nalika Parlemen Eropa durung nyetujoni skema paspor kanthi resmi, sawetara negara wis maju. Saliyane Yunani lan Denmark, Irlandia uga ngumumake rencana dina Jumuah kanggo nggunakake COVID internasional ing tanggal 19 Juli, dene Layanan Kesehatan Nasional Inggris bubar nganyari aplikasi paspor digital kanggo lelungan lintas wates. 

Pejabat pamrentah AS ujar manawa uga nganggep ide kasebut. Nalika pass entuk daya tarik ing saindenging Eropa, pejabat AS ujar manawa uga ndeleng konsep lelungan asing, karo kepala Departemen Keamanan Dalam Negeri (DHS) Alejandro Mayorkas ngandhakake marang ABC, Jumuah yen pamrentahan Biden "mriksa banget . "

Juru bicara DHS mengko njlentrehake, nanging ora bakal ana "mandat federal" kanggo jinis pass vaksin, lan nambahake manawa pamrentah bakal mbantu wong Amerika mung kanggo memenuhi syarat mlebu ing negara liya. 

"Yaiku sing dimaksudake [Mayorkas] - njamin manawa kabeh turis AS bisa kanthi gampang memenuhi syarat mlebu negara asing sing diantisipasi," jarene.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun.
Harry urip ing Honolulu, Hawaii lan asli saka Eropa.
Dheweke seneng nulis lan wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews.