Airlines Airport aviation Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Pamrentah Kabar Olahraga Industri Hospitality Hotel & Resor Hak-hak manungsa News Mbangun maneh tanggung jawab Pariwisata Pirembagan Pariwisata transportasi Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Negara-negara UE ngandhani supaya luwih gampang matesi perjalanan kanggo wong Eropa sing divaksinasi

Negara-negara UE ngandhani supaya luwih gampang matesi perjalanan kanggo wong Eropa sing divaksinasi
Negara-negara UE ngandhani supaya luwih gampang matesi perjalanan kanggo wong Eropa sing divaksinasi
ditulis dening Harry Johnson

Pelancong UE kanthi "paspor vaksin" kudu dibebasake saka tes sing gegandhengan karo lelungan utawa karantina 14 dina sawise nampa dosis pungkasan.

Print Friendly, PDF & Email
  • Komisi Eropa ngusulake supaya Negara-negara Anggota mboko sithik ngukur langkah lelungan
  • Komisi uga ngusulake sistem "rem darurat" kanggo lelungan tapel wates
  • Negara anggota bakal kerja sama nggunakake sistem sertifikat vaksin kanggo nggawe kebebasan gerakan bisa ditindakake maneh

Wis wayahe negara-negara anggota UE wiwit santai watesan kanggo warga lan warga blok sing wis divaksinasi kanthi lengkap nglawan COVID-19, Komisi Eropah ujar dina Senin.

"Amarga kahanan epidemiologis nambah lan kampanye vaksinasi nyepetake ing saindenging UE, Komisi ngusulake supaya Negara-negara Anggota kanthi bertahap mempermudah langkah-langkah lelungan, kalebu sing paling penting kanggo para pemegang Sertifikat COVID Digital EU," ujare Komisi Eropa dina iki.

Komisi uga ngusulake sistem "rem darurat" kanggo lelungan tapel wates yen varian anyar COVID-19 wiwit tuwuh, sing bakal cepet ngasilake watesan "yen kahanan epidemiologis bakal rusak kanthi cepet."

Komisi kasebut menehi saran supaya wong-wong sing duwe "sertifikat vaksinasi" - sing luwih dikenal minangka "paspor vaksin" - kudu dibebasake saka "tes sing gegandhengan karo lelungan utawa karantina 14 dina sawise nampa dosis pungkasan."

Komisioner Kehakiman Eropa Didier Reynders nyathet yen pirang-pirang minggu kepungkur "wis nyebabake terus mudhun angka infeksi, nuduhake sukses kampanye vaksinasi ing UE," lan muga-muga pangarep-arep supaya negara-negara anggota bisa kerja sama nggunakake sertifikat vaksin. sistem kanggo nggawe kebebasan gerakan bisa maneh.

Komisioner Keamanan Kesehatan lan Panganan Eropa, Stella Kyriakides, uga muji kamardikan ing antarane negara-negara minangka salah sawijining "hak sing paling disenengi" UE, lan nambahake, "Kita butuh pendekatan sing terkoordinasi lan bisa diprediksi kanggo warga negara sing bakal menehi kejelasan lan nyegah syarat sing ora cocog ing kabeh negara anggota . "

Kebebasan gerakan ing Uni Eropa ngidini warga ing sawijining negara anggota supaya gampang lelungan, kerja, lan urip ing negara liya.

Miturut Pusat Pencegahan lan Kontrol Penyakit Eropa, luwih saka 234,000,000 dosis vaksin Covid-19 wis diwenehake ing Uni Eropa lan Wilayah Ekonomi Eropa, kanthi Jerman, Prancis, Italia, lan Spanyol nampa dosis paling akeh saka pabrikan.

32,364,274 kasus Covid-19 kacathet ing Uni Eropa lan Wilayah Ekonomi wiwit wiwitan pandemi, kanthi 720,358 jiwa tiwas.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun.
Harry urip ing Honolulu, Hawaii lan asli saka Eropa.
Dheweke seneng nulis lan wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews.