Waca kita | Rungokake kita | Watch kita | Gabung Acara Langsung | Pateni Iklan | Live |

Klik ing basa sampeyan kanggo nerjemahake artikel iki:

Afrikaans Afrikaans Albanian Albanian Amharic Amharic Arabic Arabic Armenian Armenian Azerbaijani Azerbaijani Basque Basque Belarusian Belarusian Bengali Bengali Bosnian Bosnian Bulgarian Bulgarian Cebuano Cebuano Chichewa Chichewa Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Corsican Corsican Croatian Croatian Czech Czech Dutch Dutch English English Esperanto Esperanto Estonian Estonian Filipino Filipino Finnish Finnish French French Frisian Frisian Galician Galician Georgian Georgian German German Greek Greek Gujarati Gujarati Haitian Creole Haitian Creole Hausa Hausa Hawaiian Hawaiian Hebrew Hebrew Hindi Hindi Hmong Hmong Hungarian Hungarian Icelandic Icelandic Igbo Igbo Indonesian Indonesian Italian Italian Japanese Japanese Javanese Javanese Kannada Kannada Kazakh Kazakh Khmer Khmer Korean Korean Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Kyrgyz Kyrgyz Lao Lao Latin Latin Latvian Latvian Lithuanian Lithuanian Luxembourgish Luxembourgish Macedonian Macedonian Malagasy Malagasy Malay Malay Malayalam Malayalam Maltese Maltese Maori Maori Marathi Marathi Mongolian Mongolian Myanmar (Burmese) Myanmar (Burmese) Nepali Nepali Norwegian Norwegian Pashto Pashto Persian Persian Polish Polish Portuguese Portuguese Punjabi Punjabi Romanian Romanian Russian Russian Samoan Samoan Scottish Gaelic Scottish Gaelic Serbian Serbian Sesotho Sesotho Shona Shona Sindhi Sindhi Sinhala Sinhala Slovak Slovak Slovenian Slovenian Somali Somali Spanish Spanish Sudanese Sudanese Swahili Swahili Swedish Swedish Tajik Tajik Tamil Tamil Thai Thai Turkish Turkish Ukrainian Ukrainian Urdu Urdu Uzbek Uzbek Vietnamese Vietnamese Xhosa Xhosa Yiddish Yiddish Zulu Zulu

Industri pelayaran: penghasilan 2021 bakal meh kaping lima luwih murah tinimbang ing taun 2019

Kabeh industri pelayaran dijaluk ngasilake $ 6.6 milyar ing taun 2021, meh kaping lima kurang saka ing taun 2019.

Print Friendly, PDF & Email
  • Kapercayan ing garis pelayaran ambruk ing tengah pandemi COVID-19
  • Jumlah pangguna kapal pesiar mudhun 76% sajrone rong taun
  • Bathi gabungan saka limang pasar pelayaran paling dhuwur isih $ 16 milyar ing level Pra-COVID-19

COVID-19 duweni pengaruh banget marang industri pelayaran global, kanthi garis pelayaran meh ilang sawise pandemi kena lan kabeh operator nyekseni penurunan angka dobel.

Nanging, kayane taun 2021 bisa uga nyebabake sektor anyar sing wis mandheg. Miturut data sing ditampilake analis industri, kabeh industri pelayaran samesthine ngasilake penghasilan $ 6.6 milyar ing taun 2021, meh kaping lima kurang saka ing taun 2019.

Nalika COVID-19 nabrak, kapal pesiar langsung nandhang tarif infeksi ing antarane penumpang lan kru. Ewonan wong terdampar ing kapal, pirang-pirang wulan nggunakake karantina. Ing pungkasan April 2020, luwih saka 50 kapal pesiar negesake atusan kasus COVID-19. Ora suwe yen pelayaran digambarake minangka papan bebaya lan infeksi.

Ing taun 2019, kabeh industri pelayaran ngasilake penghasilan $ 27.4 milyar, nerangake data pungkasan. Sawise pandemi kasebut, bathi mudhun 88% ing setaun dadi $ 3.3 milyar ing taun 2020. Sanajan angka iki diarepake meh tikel lan tekan $ 6.6 milyar ing taun 2021, isih nuduhake penurunan 77% dibandhingake sadurunge level COVID-19 .

Data paling anyar nuduhake butuh pirang-pirang taun supaya industri pelayaran pulih saka efek saka pandemi COVID-19. Ing taun 2023, bathi diprakirake tekan $ 25.1 milyar, isih isih $ 2.3 milyar tinimbang ing taun 2019. Ing taun 2024, bathi pelayaran dijangka bakal luwih saka $ 30 milyar.

Amarga masarakat ora duwe kapercayan ing kabeh industri pelayaran ing tengah pandemi iki, jumlah pangguna kapal pesiar mudhun ing level paling jero sajrone pirang-pirang taun. Ing 2019, meh 29 yuta wong ing saindenging jagad milih garis pelayaran kanggo plancongan. Taun kepungkur, angka iki mudhun dadi 3.4 yuta. Sanajan jumlah pangguna kapal pesiar diperkirakan pulih dadi 6.7 yuta ing taun 2021, isih nuduhake penurunan 76% gedhe sajrone rong taun.

Survei anyar nerangake manawa, sanajan ana penurunan dhuwit $ 10.24 milyar ing taun 2020, raksasa pelayaran global Carnival Corporation tetep dadi pemain paling gedhe ing pasar kanthi pangsa pasar 45% ing taun 2021. Pelayaran Karibia Kraton peringkat nomer loro kanthi pangsa 25%. Norwegian Cruise Line lan Pelayaran MSC tindakake, kanthi saham 15% lan 5%.

Di analisis kanthi geografi, Amerika Serikat nggambarake industri pelayaran paling gedhe ing donya, sing diarep-arep bisa ngasilake udakara udakara $ 2.8 milyar taun iki, kurang saka 78% tinimbang ing taun 2019.

Rega ing pasar pelayaran Jerman, sing nomer loro paling gedhe ing saindenging jagad, diprakirake nganti $ 830 yuta ing taun 2021, dibandhingake karo $ 2.8 milyar sadurunge pandemi kasebut nyerang. Perusahaan pelayaran Inggris diprakirake ngasilake penghasilan $ 650 yuta, mudhun saka $ 2.4 milyar rong taun kepungkur. Pasar China lan Italia ngetutake, kanthi pendapatan $ 570 yuta lan $ 218 yuta.

Statistik nuduhake manawa bathi gabungan saka limang pasar pelayaran paling gedhe ing donya dikarepake luwih saka $ 5 milyar ing taun 2021 utawa $ 16 milyar luwih murah tinimbang ing taun 2019.

Print Friendly, PDF & Email