Airlines aviation Breaking News Internasional Industri Hospitality Investments News Mbangun maneh Pariwisata Pirembagan Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan Singapur Kabar Breaking Uganda Maneka Warta

20 taun istirahat wis rampung! Uganda Airlines mabur maneh menyang Johannesburg

20 taun istirahat wis rampung! Uganda Airlines mabur maneh menyang Johannesburg
Uganda Airlines mabur maneh menyang Johannesburg
ditulis dening Tony Ofungi - eTN Uganda

Uganda Airlines ngluncurake penerbangan sing dijadwalake rutin antara Bandara Internasional Entebbe lan Bandara Internasional OR Tambo, Johannesburg, wingi esuk, 31 Mei 2021.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Wis 20 taun wiwit pesawat pungkasan penerbangan kasebut, yaiku menyang Afrika Selatan, sadurunge asline dibubarake ing taun 2001.
  2. Komisaris Tinggi Afrika Selatan menyang Uganda, Tuan Lulu Xingwana, menehi tandha penerbangan kaping pisanan ing Entebbe.
  3. Pesawat kasebut, yaiku Mitsubishi CRJ 900, kanthi sambutan banyu tradisional.

Ngomong nalika diluncurake, Xingwana ndhesek wong Uganda kanggo njelajah luwih akeh kesempatan investasi ing Afrika Selatan liyane tinimbang pariwisata lan manawa wong Afrika Selatan mbales saiki amarga ana penerbangan langsung sing wis ditunggu kabeh wong ngenteni, ujare.

Ing pesawat kasebut yaiku Kepala Dinas Publik lan Sekretaris Kabinet, Dr. John Mitala; Sekretaris permanen, Kementerian Perhubungan, Waiswa Bageya; Komisioner Tinggi Uganda menyang Afrika Selatan, Tuan Barbara Nekesa; pihak sing duwe kepentingan ing industri pariwisata lan pariwisata; lan media.

Nekesa negesake tembunge mitra sejatine sing ujar manawa ana sawetara wong Uganda sing wis nindakake bisnis lan makarya ing Entebbe lan Afrika Selatan, lan iki minangka napas sing bakal mbantu dheweke supaya bisa nggayuh kekarepane ibukutha ing wektu rekaman.

Sawetara perusahaan Afrika Selatan duwe nandur modhal ing Uganda ing 20 taun kepungkur kalebu MTN Mobile Telecom Network, Toko Game, Supermarket Shoprite, lan Eskom Power.

"Kita saiki wis kudu nindakake 18 rute, nanging amarga COVID kunci, kita wis ditahan, mula ngluncurake rute iki sejajar karo rencana bisnis kita, ”ujare Jennifer Banaturaki, CEO, Uganda Airlines. Dheweke nambahake manawa maskapai kasebut ngetrapake 30 Juni 2021, kanggo seri Airbus Neo 300-800 kanggo dilebokake ing Sertifikat Operator Udara sing banjur bakal miwiti penerbangan menyang Dubai.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Tony Ofungi - eTN Uganda