Waca kita | Rungokake kita | Watch kita | Gabung Acara Langsung | Pateni Iklan | Live |

Klik ing basa sampeyan kanggo nerjemahake artikel iki:

Afrikaans Afrikaans Albanian Albanian Amharic Amharic Arabic Arabic Armenian Armenian Azerbaijani Azerbaijani Basque Basque Belarusian Belarusian Bengali Bengali Bosnian Bosnian Bulgarian Bulgarian Cebuano Cebuano Chichewa Chichewa Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Corsican Corsican Croatian Croatian Czech Czech Dutch Dutch English English Esperanto Esperanto Estonian Estonian Filipino Filipino Finnish Finnish French French Frisian Frisian Galician Galician Georgian Georgian German German Greek Greek Gujarati Gujarati Haitian Creole Haitian Creole Hausa Hausa Hawaiian Hawaiian Hebrew Hebrew Hindi Hindi Hmong Hmong Hungarian Hungarian Icelandic Icelandic Igbo Igbo Indonesian Indonesian Italian Italian Japanese Japanese Javanese Javanese Kannada Kannada Kazakh Kazakh Khmer Khmer Korean Korean Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Kyrgyz Kyrgyz Lao Lao Latin Latin Latvian Latvian Lithuanian Lithuanian Luxembourgish Luxembourgish Macedonian Macedonian Malagasy Malagasy Malay Malay Malayalam Malayalam Maltese Maltese Maori Maori Marathi Marathi Mongolian Mongolian Myanmar (Burmese) Myanmar (Burmese) Nepali Nepali Norwegian Norwegian Pashto Pashto Persian Persian Polish Polish Portuguese Portuguese Punjabi Punjabi Romanian Romanian Russian Russian Samoan Samoan Scottish Gaelic Scottish Gaelic Serbian Serbian Sesotho Sesotho Shona Shona Sindhi Sindhi Sinhala Sinhala Slovak Slovak Slovenian Slovenian Somali Somali Spanish Spanish Sudanese Sudanese Swahili Swahili Swedish Swedish Tajik Tajik Tamil Tamil Thai Thai Turkish Turkish Ukrainian Ukrainian Urdu Urdu Uzbek Uzbek Vietnamese Vietnamese Xhosa Xhosa Yiddish Yiddish Zulu Zulu

Pariwisata internasional mudhun 83% ing kuartal pertama 2021

Vaksinasi dianggep minangka kunci pemulihan industri pariwisata global saka pandemi COVID-19.

Print Friendly, PDF & Email
  • Asia lan Pasifik tetep ngalami aktivitas wisata internasional paling murah
  • Eropa nyathet penurunan turis internasional nomer loro paling gedhe kanthi -83%
  • Prospek pemulihan lelungan internasional kanggo periode Mei-Agustus rada apik

Antarane Januari lan Maret 2021 tujuan ing saindenging jagad nampani 180 yuta pengunjung internasional sing luwih sithik dibandhingake karo kuartal pertama taun kepungkur.

Asia lan Pasifik terus nandhang level kegiatan paling endhek kanthi nyuda kedatangan internasional 94% sajrone telung wulan.

Eropa nyathet penurunan paling gedhe nomer loro kanthi -83%, disusul karo Afrika (-81%), Timur Tengah (-78%) lan Amerika (-71%).

Iki kabeh diterusake saka jatuhnya 73% turis internasional ing saindenging jagad sing kacathet ing taun 2020, dadi taun paling awon ing sektor kasebut.

Survei paling anyar nuduhake prospek kanggo periode Mei-Agustus rada apik. Kajaba iku, jangkah peluncuran vaksinasi ing sawetara pasar sumber utama uga kabijakan kanggo miwiti maneh pariwisata kanthi aman, utamane Sertifikat Hijau Digital EU, wis ningkatake pangarep-arep kanggo rebound ing sawetara pasar kasebut.

Sakabèhé, 60% ngarepake rebound ing pariwisata internasional ing taun 2022, saka 50% ing survey Januari 2021. Sisa 40% ndeleng rebound potensial ing 2021, sanajan iki mudhun sithik saka persentase ing wulan Januari.

Saklawasé setengah ahli ora weruh bali menyang level pariwisata internasional 2019 sadurunge taun 2024 utawa mengko, dene persentase responden sing nuduhake tingkat pre-pandemi ing taun 2023 rada mudhun (37%), yen dibandhingake karo survey Januari.

Para ahli pariwisata nunjukake terus-terusan mateni watesan perjalanan lan ora ana koordinasi ing protokol perjalanan lan kesehatan minangka kendala utama kanggo rebound sektor kasebut.

Pengaruh COVID-19 marang pariwisata nyuda ekspor global nganti 4%

Angka ekonomi pandemi uga rada dramatis. Kuitansi pariwisata internasional ing taun 2020 mudhun 64% ing istilah nyata (mata uang lokal, rega tetep), padha karo penurunan US $ 900 milyar, ngirangi nilai ekspor ing saindenging jagad luwih saka 4% ing taun 2020. Gunggunge bathi ekspor saka pariwisata internasional (kalebu transportasi penumpang) udakara US $ 1.1 triliun. Asia lan Pasifik (-70% kanthi istilah nyata) lan Timur Tengah (-69%) nyumurupi penurunan paling gedhe ing kuitansi.

Print Friendly, PDF & Email