Waca kita | Rungokake kita | Watch kita | Gabung Acara Langsung | Pateni Iklan | Live |

Klik ing basa sampeyan kanggo nerjemahake artikel iki:

Afrikaans Afrikaans Albanian Albanian Amharic Amharic Arabic Arabic Armenian Armenian Azerbaijani Azerbaijani Basque Basque Belarusian Belarusian Bengali Bengali Bosnian Bosnian Bulgarian Bulgarian Catalan Catalan Cebuano Cebuano Chichewa Chichewa Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Chinese (Traditional) Corsican Corsican Croatian Croatian Czech Czech Danish Danish Dutch Dutch English English Esperanto Esperanto Estonian Estonian Filipino Filipino Finnish Finnish French French Frisian Frisian Galician Galician Georgian Georgian German German Greek Greek Gujarati Gujarati Haitian Creole Haitian Creole Hausa Hausa Hawaiian Hawaiian Hebrew Hebrew Hindi Hindi Hmong Hmong Hungarian Hungarian Icelandic Icelandic Igbo Igbo Indonesian Indonesian Irish Irish Italian Italian Japanese Japanese Javanese Javanese Kannada Kannada Kazakh Kazakh Khmer Khmer Korean Korean Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Kyrgyz Kyrgyz Lao Lao Latin Latin Latvian Latvian Lithuanian Lithuanian Luxembourgish Luxembourgish Macedonian Macedonian Malagasy Malagasy Malay Malay Malayalam Malayalam Maltese Maltese Maori Maori Marathi Marathi Mongolian Mongolian Myanmar (Burmese) Myanmar (Burmese) Nepali Nepali Norwegian Norwegian Pashto Pashto Persian Persian Polish Polish Portuguese Portuguese Punjabi Punjabi Romanian Romanian Russian Russian Samoan Samoan Scottish Gaelic Scottish Gaelic Serbian Serbian Sesotho Sesotho Shona Shona Sindhi Sindhi Sinhala Sinhala Slovak Slovak Slovenian Slovenian Somali Somali Spanish Spanish Sudanese Sudanese Swahili Swahili Swedish Swedish Tajik Tajik Tamil Tamil Telugu Telugu Thai Thai Turkish Turkish Ukrainian Ukrainian Urdu Urdu Uzbek Uzbek Vietnamese Vietnamese Welsh Welsh Xhosa Xhosa Yiddish Yiddish Yoruba Yoruba Zulu Zulu

Saint Lucia nggampangake protokol ing pulau kanggo plancong vaksin COVID-19

Saint Lucia nggampangake protokol ing pulau kanggo plancong vaksin COVID-19
Saint Lucia nggampangake protokol ing pulau kanggo plancong vaksin COVID-19
ditulis dening Harry Johnson

Wisatawan sing wis divaksinasi saiki wis bisa nyetir mobil sewaan, mangan ing restoran sing luwih akeh, lan melu kegiyatan tambahan kayata mlumpat ing pantai, nalika ndeleng protokol ing pulau sing wis ana.

  • Pelancong sing divaksinasi kanthi lengkap bisa ngrasakake luwih akeh kesempatan kanggo ngrasakake kabeh pulau
  • Pengunjung vaksinasi saiki wis nambah akses menyang kabeh bagean Saint Lucia wiwit dina rawuh
  • Preduli status vaksinasi, ora ana perubahan kanggo protokol pra-kedatangan kanggo para wisatawan

Pamrentah Saint Lucia ngumumake manawa efektif tanggal 31 Mei 2021, para plancong vaksin COVID-19 bisa ngrasakake luwih akeh kesempatan kanggo ngrasakake kabeh pulau kasebut. 

Wisatawan sing wis divaksinasi saiki wis bisa nyetir mobil sewaan, mangan ing restoran sing luwih akeh, lan melu kegiyatan tambahan kayata mlumpat ing pantai, nalika ndeleng protokol ing pulau sing wis ana. 

Pengunjung vaksinasi saiki wis nambah akses menyang kabeh bagean Saint Lucia wiwit dina teka tanpa watesan lan karantina wis dicabut kanggo warga negara sing divaksinasi. Contone, para plancong sing divaksinasi bisa njelajah toko, pasar, restoran lan kegiyatan ing saindenging pulau ing wilayah populer kayata Castries, Rodney Bay, Soufrière lan liya-liyane. 

Kabeh pengunjung Saint Lucia bisa nginep ing pirang-pirang akomodasi sing wis disertifikasi COVID (hotel, villa, Airbnb). Lan kanggo pengunjung sing divaksinasi, saiki bisa nginep luwih saka rong properti yen disenengi. 

"Kanggo pengunjung lan warga lokal, komitmen kanggo urip bareng COVID kanthi aman lan tanggung jawab tetep kuat," ujare Hon. Perdana Menteri Allen Chastanet. "Nalika kabeh pengunjung ing Saint Lucia saiki bisa nemoni plancongan sing apik uga tur lan obyek wisata sing disetujoni, para turis sing divaksinasi saiki dijaluk njelajah kabeh tujuan nalika luang, nalika ngetutake protokol. Kita wis sukses lan ngatur pariwisata kanthi sukses wiwit mbukak maneh wates kita ing wulan Juni 2020, tanpa prelu ditutup amarga protokol lan gelembung sing digawe kanggo para pengunjung lan buruh pariwisata ngarep. Kita seneng bisa nggedhekake kesempatan kanggo pengunjung sing divaksinasi lan nyuda watesan kanggo warga negara sing bali. Pengunjung sing divaksinasi saiki bisa plancongan kaya warga lokal. ”

Kanggo nduweni kualifikasi vaksin, wisatawan kudu duwe dosis pungkasan saka vaksin COVID-19 rong dosis utawa vaksin siji dosis paling ora rong minggu (14 dina) sadurunge lelungan. Pelancong bakal nuduhake manawa dheweke divaksinasi kanthi lengkap nalika ngisi formulir Otoritas Travel sadurunge kedatangan, lan ngunggah bukti vaksinasi. Pengunjung kudu lelungan nganggo kertu vaksinasi utawa dokumentasi. Sawise tekan Saint Lucia, pengunjung sing divaksinasi kanthi lengkap bakal dicepetake liwat garis Skrining Kesehatan sing khusus lan bakal diwenehake karo gelang tangan identifikasi non-elektronik sajrone dheweke urip. Gelang tangan iki kudu dipakai ing saindhenging wektu lan dicopot nalika mangkat saka Saint Lucia.

Pelancong sing ora divaksinasi bakal terus diidini maksimal rong properti sing wis disertifikasi sajrone 14 dina kapisan lan warga negara sing wis ora divaksinasi kudu njaluk karantina ing wektu sing padha.  

Preduli status vaksinasi, ora ana owah-owahan kanggo protokol pra-kedatangan para wisatawan, kalebu: kabeh wong sing teka ing Saint Lucia (limang taun utawa luwih) kudu entuk asil tes PCR COVID-19 negatif sing dijupuk ora luwih saka limang (5) dina sadurunge tekane; ngirim formulir Registrasi Perjalanan online; lan kudu mematuhi kabeh protokol keamanan sing ana ing papan, kalebu nganggo topeng ing papan umum.