Waca kita | Rungokake kita | Watch kita |Acara| Lengganan | Media Sosial Kita|

Pilih basa sampeyan

Kanggo tujuan kasebut, ngetutake pedoman KKM, para turis saka Kategori 2 kalebu Amerika Serikat, Inggris, Uni Emirat Arab (UEA), Turki, Afrika Selatan, Kenya, Ethiopia, Sudan Selatan, lan Tanzania kalebu warga negara Uganda bakal diadili PCR ing titik mlebu kanthi biaya dhewe. Pelancong saka Kategori 2 sing wis divaksinasi kanthi lengkap lan duwe bukti vaksin kanggo mbuktekake iki, ora wajib ngalami tes PCR wajib nalika teka.

Pengecualian saka tes COVID-19 didhasarake karo bukti ilmiah sing akeh saka Pusat Kontrol lan Pencegahan Penyakit (CDC) Amerika Serikat sing nuduhake manawa wong sing divaksinasi kanthi kebak cenderung ora nemu gejala lan nyebar virus sing nyebabake COVID-19. Kayane, vaksinasi katon minangka alat sing kuwat kanggo ngontrol virus kasebut, lan akeh negara nggunakake vaksinasi kanggo ngontrol penularan COVID-19.

Adhedasar iki, para plancong saka negara-negara sing wis entuk liputan 50 persen utawa paling ora siji dosis COVID-19 lan bukti vaksin lengkap nalika teka bakal dikecualekake saka tes PCR wajib nalika teka ing bandara.

Pelancong saka negara sing durung entuk jangkoan 50 persen lan durung nampa paling ora siji dosis vaksin COVID-19, kudu menjalani tes PCR wajib kanthi biaya dhewe nalika tekan bandara utawa ing papan liyane.

Tes wajib saiki saka negara ing kategori 1 lan 2 nggawe negara bisa ngatasi panyebaran varian.

Tes para wisatawan sing tekan wates negara tanpa sertifikat tes saka laboratorium sing diakoni bakal dikencengake adhedhasar gambar epidemiologis pandemi kasebut.

Menteri Kesehatan nggolongake negara-negara adhedhasar tren global pandemi COVID-19 saiki, miturut risiko sing ditindakake, miturut macem-macem keprihatinan, tingkat panularan sing dhuwur, sing dilaporake sajrone 3 wulan kepungkur, lan jangkoan vaksinasi Kategorisasi ditinjau saben minggu miturut gambar epidemiologis pandemi global.

India minangka siji-sijine negara ing kategori 1 sing kabeh penerbangan lan penumpang sing asale saka India ditanggepi tanggal 1 Mei 2021, 23:59 jam.

Ing kategori 3 minangka plancong saka negara liya sing ora ana gejala COVID-19 lan ora dikatutake saka langkah ing ndhuwur.

Menteri Kesehatan njamin manawa para tur tur ora bakal ngunci. Nanging operator tur kudu duwe alasan kabeh supaya tetep landhep ing jabatane amarga Presiden Yoweri TK Museveni menehi alamat rolas plus alamat negarane nasional ing dina Minggu, 6 Juni, jam 20:00 wektu lokal nalika tumindak tindakake lunjakan anyar ing kasus.  

Sawetara wis nampa pesenan sing dikonfirmasi ing wulan Juni lan meh ora bisa ngenteni musim dhuwur liyane tanpa bisnis.

Kasus kumulatif wiwit wiwitan pandemi yaiku 49,759; pulih kumulatif yaiku 47,760; kasus aktif mlebu ing fasilitas kesehatan yaiku 522; kasus anyar yaiku 1,083; lan wis ana 365 wong tiwas.

Nganti saiki, 4,327 wisatawan sing mlebu Uganda saka kategori 1 lan 2 negara liwat Bandara Internasional Entebbe wis nyoba tes kanggo COVID-19. Saka jumlah kasebut, 50 conto sing kabukten positif lan ditransfer menyang unit isolasi COVID-19. Kasus-kasus sing dikonfirmasi diwiwiti saka 8 negara kalebu UEA - 16, Sudan Kidul - 15, Kenya - 6, USA - 6, Eritrea - 3, Ethiopia - 2, Afrika Selatan - 1, lan Walanda - 1.  

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email
>