Waca kita | Rungokake kita | Watch kita | Gabung Acara Langsung | Pateni Iklan | Live |

Klik ing basa sampeyan kanggo nerjemahake artikel iki:

Afrikaans Afrikaans Albanian Albanian Amharic Amharic Arabic Arabic Armenian Armenian Azerbaijani Azerbaijani Basque Basque Belarusian Belarusian Bengali Bengali Bosnian Bosnian Bulgarian Bulgarian Catalan Catalan Cebuano Cebuano Chichewa Chichewa Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Chinese (Traditional) Corsican Corsican Croatian Croatian Czech Czech Danish Danish Dutch Dutch English English Esperanto Esperanto Estonian Estonian Filipino Filipino Finnish Finnish French French Frisian Frisian Galician Galician Georgian Georgian German German Greek Greek Gujarati Gujarati Haitian Creole Haitian Creole Hausa Hausa Hawaiian Hawaiian Hebrew Hebrew Hindi Hindi Hmong Hmong Hungarian Hungarian Icelandic Icelandic Igbo Igbo Indonesian Indonesian Irish Irish Italian Italian Japanese Japanese Javanese Javanese Kannada Kannada Kazakh Kazakh Khmer Khmer Korean Korean Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Kyrgyz Kyrgyz Lao Lao Latin Latin Latvian Latvian Lithuanian Lithuanian Luxembourgish Luxembourgish Macedonian Macedonian Malagasy Malagasy Malay Malay Malayalam Malayalam Maltese Maltese Maori Maori Marathi Marathi Mongolian Mongolian Myanmar (Burmese) Myanmar (Burmese) Nepali Nepali Norwegian Norwegian Pashto Pashto Persian Persian Polish Polish Portuguese Portuguese Punjabi Punjabi Romanian Romanian Russian Russian Samoan Samoan Scottish Gaelic Scottish Gaelic Serbian Serbian Sesotho Sesotho Shona Shona Sindhi Sindhi Sinhala Sinhala Slovak Slovak Slovenian Slovenian Somali Somali Spanish Spanish Sudanese Sudanese Swahili Swahili Swedish Swedish Tajik Tajik Tamil Tamil Telugu Telugu Thai Thai Turkish Turkish Ukrainian Ukrainian Urdu Urdu Uzbek Uzbek Vietnamese Vietnamese Welsh Welsh Xhosa Xhosa Yiddish Yiddish Yoruba Yoruba Zulu Zulu

Gorden Besi 2.0: Belarus ngalangi warga ora ninggalake negara

Gorden Besi 2.0: Belarus ngalangi warga ora ninggalake negara
Gorden Besi 2.0: Belarus ngalangi warga ora ninggalake negara
ditulis dening Harry Johnson

Warga Belarus ora duwe alesan kanggo ninggalake negara kasebut, ujare pejabat negara.

  • Belarus nyegah warga negarane menyang plancongan ing luar negeri
  • Belarus negesake larangan metu perlu kanggo nyetop panyebaran COVID-19 pandemi
  • Upaya domestik Belarus kanggo ngontrol panyebaran virus meh ora ana

Pejabat perbatasan Belarus wis nambah upaya supaya warga Belarus ora nyoba lelungan menyang negara kasebut.

Mung warga Belarusia sing diidini ninggalake Belarus sing duwe bukti residensi permanen ing negara manca.

Komite Perbatasan Negara Bélarus ngetokake pernyataan minggu iki sing ujar manawa "bubar nampa akeh banding" saka wong-wong sing pengin ninggalake negara kasebut. "We resmi njlentrehake manawa wiwit 21 Desember 2020, metu sementara ditanggepi kanggo warga Belarus."

Pangecualian, pejabat kasebut, mung bakal ditindakake kanggo wong-wong sing duwe bukti residensi permanen ing negara manca. Sing duwe visa utawa ijin panggonan sementara "ora duwe alesan ninggalake negara iki."

Tindakan angel ing tapel wates kasebut, ujar pejabat, perlu kanggo mungkasi panyebaran pandemi COVID-19. Nanging, dheweke nggunakake upaya domestik Belarus sing meh ora ana kanggo ngontrol panyebaran virus kasebut. Warga sing bali saka luar negeri ora diwajibake njupuk tes virus corona, lan negara kasebut terus-terusan nolak ngenalake kunci nasional.

Ing wiwitan pandemi, diktator Belarus Lukashenko ngumumake yen ngombe vodka lan ngunjungi sauna dadi cara paling apik kanggo nyegah COVID-19. Dheweke uga ujar manawa main olahraga teratur minangka obat sing efektif, lan "luwih becik mati ing sikil tinimbang urip ing dhengkul."

Diktator Belarus lan polisi rahasia nduwe kutukan ing saindenging jagad minggu kepungkur sawise Ryanair penerbangan saka Yunani menyang Lithuania dibajak lan dipeksa mlebu ing Minsk tanggal 23 Mei. Sawise mlebu tarmac, agen keamanan negara langsung nyekel editor saluran Telegram terlarang, Roman Protasevich, lan pacare, nasional Rusia Sofia Sapega, sing ana ing antarane penumpang pesawat.

Uni Eropa, sing nggambarake pembajakan penerbangan Ryanair minangka "pembajakan negara," saiki nyiyapake paket sanksi marang maskapai nasional Belarus, uga udakara selusin pejabat penerbangan. Belavia, pembawa bendera negara kasebut, wis dilarang efektif saka wilayah udara negara anggota Uni Eropa wiwit minggu kepungkur, lan akeh maskapai penerbangan Barat sing boikot rute sing ngliwati Belarus.

Miturut diplomat UE sing ora dijenengi, "kabeh negara UE setuju karo pendekatan iki." Utusan nomer loro nambahake manawa sanksi anyar kasebut bakal dadi "sinyal sing jelas kanggo Lukashenko yen tumindak kasebut mbebayani lan ora bisa ditampa."