Waca kita | Rungokake kita | Watch kita | Gabung Acara Langsung | Pateni Iklan | Live |

Klik ing basa sampeyan kanggo nerjemahake artikel iki:

Afrikaans Afrikaans Albanian Albanian Amharic Amharic Arabic Arabic Armenian Armenian Azerbaijani Azerbaijani Basque Basque Belarusian Belarusian Bengali Bengali Bosnian Bosnian Bulgarian Bulgarian Catalan Catalan Cebuano Cebuano Chichewa Chichewa Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Chinese (Traditional) Corsican Corsican Croatian Croatian Czech Czech Danish Danish Dutch Dutch English English Esperanto Esperanto Estonian Estonian Filipino Filipino Finnish Finnish French French Frisian Frisian Galician Galician Georgian Georgian German German Greek Greek Gujarati Gujarati Haitian Creole Haitian Creole Hausa Hausa Hawaiian Hawaiian Hebrew Hebrew Hindi Hindi Hmong Hmong Hungarian Hungarian Icelandic Icelandic Igbo Igbo Indonesian Indonesian Irish Irish Italian Italian Japanese Japanese Javanese Javanese Kannada Kannada Kazakh Kazakh Khmer Khmer Korean Korean Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Kyrgyz Kyrgyz Lao Lao Latin Latin Latvian Latvian Lithuanian Lithuanian Luxembourgish Luxembourgish Macedonian Macedonian Malagasy Malagasy Malay Malay Malayalam Malayalam Maltese Maltese Maori Maori Marathi Marathi Mongolian Mongolian Myanmar (Burmese) Myanmar (Burmese) Nepali Nepali Norwegian Norwegian Pashto Pashto Persian Persian Polish Polish Portuguese Portuguese Punjabi Punjabi Romanian Romanian Russian Russian Samoan Samoan Scottish Gaelic Scottish Gaelic Serbian Serbian Sesotho Sesotho Shona Shona Sindhi Sindhi Sinhala Sinhala Slovak Slovak Slovenian Slovenian Somali Somali Spanish Spanish Sudanese Sudanese Swahili Swahili Swedish Swedish Tajik Tajik Tamil Tamil Telugu Telugu Thai Thai Turkish Turkish Ukrainian Ukrainian Urdu Urdu Uzbek Uzbek Vietnamese Vietnamese Welsh Welsh Xhosa Xhosa Yiddish Yiddish Yoruba Yoruba Zulu Zulu

India Kapindho COVID-19 gelombang luwih akeh bencana tinimbang sing pertama

India Kapindho COVID-19 gelombang luwih akeh bencana tinimbang sing pertama
Gelombang COVID-19 India kaping pindho
ditulis dening Anil Mathur - eTN India

Pak Amitabh Kant, CEO NITI Aayog, badan pamikir kabijakan pamrentah, saiki ujar manawa gelombang COVID-19 India nomer loro luwih akeh nyebabake bencana tinimbang sing pertama.

  1. CEO ujar manawa jumlah vaksin sing cukup bakal kasedhiya wiwit wulan Agustus.
  2. Kebutuhan kanggo mbangun prasarana rumah sakit, sumber daya manungsa, lan fasilitas ICU ing tingkat oyot digawe minangka kesempatan kanggo sektor swasta mbantu negara kasebut.
  3. Dikhawatirake yen ana gelombang ketiga, bocah-bocah lan masarakat ing padesan bakal kena pengaruh.

Gelombang nomer loro ngatasi sistem kesehatan sawetara wektu, lan pamrentah wis nindakake sawetara langkah wiwit saiki kanthi penurunan jumlah kasus COVID-19 sing aktif.

"Ana luwih akeh upaya nyurung vaksinasi, lan sektor swasta duwe peran penting banget kanggo ngatur pandemi lan menehi upaya pamrentah kanthi cara sing signifikan," ujare Pak Kant.

Ngelingi sesi "Interaktif babagan Nylametake Urip lan Pencaharian" virtual, sing diatur dening Federasi Kamar Dagang lan Industri India (FICCI), bebarengan karo perusahaan perhotelan OYO, Pak Kant ngucapake peran sektor swasta ing upaya vaksinasi sakabèhé.

"Bisa uga ana ketidakseimbangan panyediaan permintaan sithik ing wulan Juni-Juli, nanging wiwit wulan Agustus, bakal kasedhiya vaksin sing cukup. Wiwit saiki, kita kudu bisa menehi vaksin kabeh wong ing India kanthi bener lan iki bakal mbantu kita, ”tambahnya.