Waca kita | Rungokake kita | Watch kita | Gabung Acara Langsung | Pateni Iklan | Live |

Klik ing basa sampeyan kanggo nerjemahake artikel iki:

Afrikaans Afrikaans Albanian Albanian Amharic Amharic Arabic Arabic Armenian Armenian Azerbaijani Azerbaijani Basque Basque Belarusian Belarusian Bengali Bengali Bosnian Bosnian Bulgarian Bulgarian Catalan Catalan Cebuano Cebuano Chichewa Chichewa Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Chinese (Traditional) Corsican Corsican Croatian Croatian Czech Czech Danish Danish Dutch Dutch English English Esperanto Esperanto Estonian Estonian Filipino Filipino Finnish Finnish French French Frisian Frisian Galician Galician Georgian Georgian German German Greek Greek Gujarati Gujarati Haitian Creole Haitian Creole Hausa Hausa Hawaiian Hawaiian Hebrew Hebrew Hindi Hindi Hmong Hmong Hungarian Hungarian Icelandic Icelandic Igbo Igbo Indonesian Indonesian Irish Irish Italian Italian Japanese Japanese Javanese Javanese Kannada Kannada Kazakh Kazakh Khmer Khmer Korean Korean Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Kyrgyz Kyrgyz Lao Lao Latin Latin Latvian Latvian Lithuanian Lithuanian Luxembourgish Luxembourgish Macedonian Macedonian Malagasy Malagasy Malay Malay Malayalam Malayalam Maltese Maltese Maori Maori Marathi Marathi Mongolian Mongolian Myanmar (Burmese) Myanmar (Burmese) Nepali Nepali Norwegian Norwegian Pashto Pashto Persian Persian Polish Polish Portuguese Portuguese Punjabi Punjabi Romanian Romanian Russian Russian Samoan Samoan Scottish Gaelic Scottish Gaelic Serbian Serbian Sesotho Sesotho Shona Shona Sindhi Sindhi Sinhala Sinhala Slovak Slovak Slovenian Slovenian Somali Somali Spanish Spanish Sudanese Sudanese Swahili Swahili Swedish Swedish Tajik Tajik Tamil Tamil Telugu Telugu Thai Thai Turkish Turkish Ukrainian Ukrainian Urdu Urdu Uzbek Uzbek Vietnamese Vietnamese Welsh Welsh Xhosa Xhosa Yiddish Yiddish Yoruba Yoruba Zulu Zulu

Google: Nuwun sewu, basa Kannada BUKAN 'paling ala ing India'

Google: Nuwun sewu, basa Kannada dudu 'paling ala ing India'
Google: Nuwun sewu, basa Kannada dudu 'paling ala ing India'
ditulis dening Harry Johnson

Ngetik "basa paling ala ing India" menyang mesin telusuran Google ngasilake "Kannada," basa sing dienggo luwih saka 40 yuta wong, utamane ing negara bagian kidul-kulon India ing Karnataka.

  • Google meksa njaluk ngapura kanggo negara Karnataka India
  • Google ndandani asil telusuran sing ora apik
  • Pejabat India ngarani "kesalahan" Google ora bisa ditampa

Bubar, perusahaan teknologi multinasional Amerika Google diserang sawise ditemokake yen ngetik "basa paling ala ing India" menyang mesin telusuran ngasilake "Kannada," sawijining basa sing dienggo luwih saka 40 yuta wong, utamane ing negara bagian kidul-kulon Karnataka. 

Raksasa teknologi AS kepeksa ngetokake permintaan maaf sawise ana jerit-jerit saka pejabat negara Karnataka.

Penunjukan sing angel kasebut nate narik perhatian para pejabat ing Bangalore, ibukutha negara, sing mbuwang-mbuwang wektu kanggo menehi kritik Google amarga remen basa resmi.

"Basa Kannada duwe sejarah dhewe, wiwit ana 2,500 taun kepungkur! Minangka kebanggaan saka Kannadigas kabeh sajrone rong setengah taun kepungkur, ”ujare Arvind Limbavali, menteri alas Karnataka. 

Dheweke nuntut pangapunten saka Google "ASAP" amarga ngina negara lan basane, lan uga ngancam tindakan ukum marang raksasa Lembah Silicon. 

PC Mohan, anggota parlemen sing makili Bangalore (uga dikenal minangka Bengaluru) Pusat, nesu banget, nyathet yen Kannada duwe "warisan sing sugih" lan minangka salah sawijining basa paling tuwa ing donya.

"Kannada duwe sarjana hebat sing nulis epic sadurunge Geoffrey Chaucer lair ing abad kaping 14," ujare anggota parlemen kasebut. 

Tokoh politik liyane ing negara kasebut, HD Kumaraswamy, mantan ketua menteri Karnataka, ujar manawa "kesalahan" Google ora bisa ditampa.

“Ora ana basa sing ala. Kabeh basa apik, ”komentare.

Nanggepi reaksi nesu, Google mbenerake asil telusuran sing ora apik lan njaluk ngapura. Perusahaan iki ngakoni manawa fitur telusurane kadang-kadang rame lan "cara konten sing diterangake ing internet bisa ngasilake asil sing kaget kanggo pitakon tartamtu."

"Lumrahe, iki ora nggambarake pendapat saka Google, lan kita njaluk ngapura amarga salah paham lan nglarani sentimen apa wae," perusahaan kasebut negesake, nambahake yen terus-terusan ngupayakake nambah algoritma.