Waca kita | Rungokake kita | Watch kita | Gabung Acara Langsung | Pateni Iklan | Live |

Klik ing basa sampeyan kanggo nerjemahake artikel iki:

Afrikaans Afrikaans Albanian Albanian Amharic Amharic Arabic Arabic Armenian Armenian Azerbaijani Azerbaijani Basque Basque Belarusian Belarusian Bengali Bengali Bosnian Bosnian Bulgarian Bulgarian Catalan Catalan Cebuano Cebuano Chichewa Chichewa Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Chinese (Traditional) Corsican Corsican Croatian Croatian Czech Czech Danish Danish Dutch Dutch English English Esperanto Esperanto Estonian Estonian Filipino Filipino Finnish Finnish French French Frisian Frisian Galician Galician Georgian Georgian German German Greek Greek Gujarati Gujarati Haitian Creole Haitian Creole Hausa Hausa Hawaiian Hawaiian Hebrew Hebrew Hindi Hindi Hmong Hmong Hungarian Hungarian Icelandic Icelandic Igbo Igbo Indonesian Indonesian Irish Irish Italian Italian Japanese Japanese Javanese Javanese Kannada Kannada Kazakh Kazakh Khmer Khmer Korean Korean Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Kyrgyz Kyrgyz Lao Lao Latin Latin Latvian Latvian Lithuanian Lithuanian Luxembourgish Luxembourgish Macedonian Macedonian Malagasy Malagasy Malay Malay Malayalam Malayalam Maltese Maltese Maori Maori Marathi Marathi Mongolian Mongolian Myanmar (Burmese) Myanmar (Burmese) Nepali Nepali Norwegian Norwegian Pashto Pashto Persian Persian Polish Polish Portuguese Portuguese Punjabi Punjabi Romanian Romanian Russian Russian Samoan Samoan Scottish Gaelic Scottish Gaelic Serbian Serbian Sesotho Sesotho Shona Shona Sindhi Sindhi Sinhala Sinhala Slovak Slovak Slovenian Slovenian Somali Somali Spanish Spanish Sudanese Sudanese Swahili Swahili Swedish Swedish Tajik Tajik Tamil Tamil Telugu Telugu Thai Thai Turkish Turkish Ukrainian Ukrainian Urdu Urdu Uzbek Uzbek Vietnamese Vietnamese Welsh Welsh Xhosa Xhosa Yiddish Yiddish Yoruba Yoruba Zulu Zulu

Uni Eropa resmi nutup ruang udara menyang maskapai penerbangan Belarus

Uni Eropa resmi nutup ruang udara menyang maskapai penerbangan Belarus
Uni Eropa resmi nutup ruang udara menyang maskapai penerbangan Belarus
ditulis dening Harry Johnson

Dewan Eropa saiki mutusake kanggo ngiyatake langkah-langkah mbatesi sing ana amarga kahanan ing Belarus kanthi ngenalake larangan overflight saka ruang udara EU lan akses menyang bandara EU dening operator Belarus ing kabeh jinis.

  • Dewan Eropa ngumumake larangan kemul ing maskapai penerbangan Belarus
  • Anggota UE dijaluk nolak idin kanggo nampa, nyopot saka utawa nyalip wilayahe menyang sembarang pesawat sing dioperasikake maskapai penerbangan Belarus.
  • Larangan Uni Eropa wiwit ana pambajakan penerbangan Ryanair

Negara-negara anggota Uni Eropa kanthi resmi nglarang larangan kemul ing kabeh maskapai penerbangan Belarus saka mlebu ruang udara UE. Larangan lengkap kasebut ditindakake amarga aktivis oposisi sing dibuwang, Roman Protasevich, ditangkep dening rezim rezim Belarus sawise Ryanair penerbangan sing nggawa dheweke dibajak lan dipeksa mlebu ing Minsk tanggal 23 Mei.

Dewan Eropa ngumumake keputusan larangan kemul dina iki, sawise konsultasi antara diplomat EU paling dhuwur.

Uni-Eropa negara-negara anggota bakal "diwajibake nolak idin kanggo mlebu, nyopot saka utawa nyalip wilayahe menyang sembarang pesawat sing dioperasikake maskapai udara Belarus." 

Larangan kasebut uga mengaruhi operator sing adol kursi ing pesawat sing dioperasikake maskapai liya, lan bakal diwiwiti ing tengah wengi (22:00 GMT), ing dina sing padha.

Larangan kabeh Eropa kedadeyan rong dina sawise Badan Keselamatan Penerbangan Uni Eropa (EASA) nganyari 'rekomendasi' supaya operator saka blok kasebut nyegah Belarus dadi larangan sing dileburake. EASA nerbitake "Petunjuk Keamanan" sing ujar manawa ora ana maskapai Uni Eropa sing mlebu wilayah udara Belarusia, kajaba ing kahanan darurat.

Pembajakan pesawat Ryanair 23 Mei wis nyebabake gelombang kejut liwat industri perjalanan udara internasional. Pesawat kasebut, ing perjalanan saka Yunani menyang Lithuania, dibajak lan dipeksa mlebu ing Minsk amarga ana ancaman bom palsu. Ora perlu dikandhani, ora ana bom sing ditemokake ing kapal, dene asal-usul lan wektu 'pesen peringatan' kanthi jelas nuduhake 'operasi khusus' sing ditindakake Belarus KGB.

Sanalika mlebu kepeksa ing bandara Minsk, agen keamanan Belarusia mlebu pesawat kasebut lan nyekel Protasevich sing dikepengini rezim Lukashenko lan pacare, warga Rusia Sofia Sapega.