Waca kita | Rungokake kita | Watch kita | Gabung Acara Langsung | Pateni Iklan | Live |

Klik ing basa sampeyan kanggo nerjemahake artikel iki:

Afrikaans Afrikaans Albanian Albanian Amharic Amharic Arabic Arabic Armenian Armenian Azerbaijani Azerbaijani Basque Basque Belarusian Belarusian Bengali Bengali Bosnian Bosnian Bulgarian Bulgarian Catalan Catalan Cebuano Cebuano Chichewa Chichewa Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Chinese (Traditional) Corsican Corsican Croatian Croatian Czech Czech Danish Danish Dutch Dutch English English Esperanto Esperanto Estonian Estonian Filipino Filipino Finnish Finnish French French Frisian Frisian Galician Galician Georgian Georgian German German Greek Greek Gujarati Gujarati Haitian Creole Haitian Creole Hausa Hausa Hawaiian Hawaiian Hebrew Hebrew Hindi Hindi Hmong Hmong Hungarian Hungarian Icelandic Icelandic Igbo Igbo Indonesian Indonesian Irish Irish Italian Italian Japanese Japanese Javanese Javanese Kannada Kannada Kazakh Kazakh Khmer Khmer Korean Korean Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Kyrgyz Kyrgyz Lao Lao Latin Latin Latvian Latvian Lithuanian Lithuanian Luxembourgish Luxembourgish Macedonian Macedonian Malagasy Malagasy Malay Malay Malayalam Malayalam Maltese Maltese Maori Maori Marathi Marathi Mongolian Mongolian Myanmar (Burmese) Myanmar (Burmese) Nepali Nepali Norwegian Norwegian Pashto Pashto Persian Persian Polish Polish Portuguese Portuguese Punjabi Punjabi Romanian Romanian Russian Russian Samoan Samoan Scottish Gaelic Scottish Gaelic Serbian Serbian Sesotho Sesotho Shona Shona Sindhi Sindhi Sinhala Sinhala Slovak Slovak Slovenian Slovenian Somali Somali Spanish Spanish Sudanese Sudanese Swahili Swahili Swedish Swedish Tajik Tajik Tamil Tamil Telugu Telugu Thai Thai Turkish Turkish Ukrainian Ukrainian Urdu Urdu Uzbek Uzbek Vietnamese Vietnamese Welsh Welsh Xhosa Xhosa Yiddish Yiddish Yoruba Yoruba Zulu Zulu

Para ilmuwan kuwatir bisa kena infeksi COVID-19 menyang simpanse

Para ilmuwan kuwatir bisa kena infeksi COVID-19 menyang simpanse
Bisa infeksi COVID-19 menyang simpanse

Para ilmuwan konservasi satwa ing Afrika kuwatir kena infeksi lan panyebaran COVID-19 menyang simpanse lan kewan liar sing ana gandhengane karo manungsa.

  1. Para ahli konservasi ujar liwat riset manawa virus sing mengaruhi manungsa bisa gampang pengaruh karo simpanse lan primata liyane.
  2. Wilayah Afrika Wétan lan Tengah minangka peneliti paling akeh sing ngenalake akeh simpanse, gorila, lan spesies primata liyane sing kena virus sing kena pengaruh manungsa.
  3. Dheweke ujar manawa populasi simpanse ing bahaya kena penyakit jinis infeksi anyar kanggo manungsa.

Direktur Pengembangan Riset lan Koordinasi ing Lembaga Penelitian Margasatwa Tanzania (TAWIRI) Dr. Julius Keyyu dikutip dening Tanzania lokal saben dina ujar manawa penyakit infeksi manungsa kaya coronavirus bisa nginfeksi primata.

Peneliti senior satwa liar ujar manawa para ahli nggawe protokol riset internal sing bakal ngawasi kesehatan simpanse kanggo ngontrol infeksi sing bisa ditularake kaya virus corona amarga bisa nginfeksi primata yen kontak karo wong sing kena infeksi.

Ngandika Rencana Aksi Konservasi Simpanse Tanzania taun 2018 nganti 2023 diluncurake kanggo ngatasi ancaman sing diadhepi populasi simpanse ing Tanzania.

Para ahli satwa luwih lanjut ujar manawa simpanse ditemokake ngalami penyakit manungsa kayata radhang paru-paru lan infeksi pernapasan liyane, kanthi risiko kesehatan sawise interaksi karo manungsa.

Para ahli nuwuhake rasa kuwatir babagan risiko kesehatan kanggo simpanse lan kewan sing ana gandhengane karo manungsa sajrone wabah coronavirus, wedi karo sing negatif pengaruh pariwisata lan konservasi ing Afrika.