Breaking Tanzania News budaya Kabar Olahraga News Pariwisata Pirembagan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan Maneka Warta

Para ilmuwan kuwatir bisa kena infeksi COVID-19 menyang simpanse

Pilih basa sampeyan
Para ilmuwan kuwatir bisa kena infeksi COVID-19 menyang simpanse
Bisa infeksi COVID-19 menyang simpanse

Para ilmuwan konservasi satwa ing Afrika kuwatir kena infeksi lan panyebaran COVID-19 menyang simpanse lan kewan liar sing ana gandhengane karo manungsa.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Para ahli konservasi ujar liwat riset manawa virus sing mengaruhi manungsa bisa gampang pengaruh karo simpanse lan primata liyane.
  2. Wilayah Afrika Wétan lan Tengah minangka peneliti paling akeh sing ngenalake akeh simpanse, gorila, lan spesies primata liyane sing kena virus sing kena pengaruh manungsa.
  3. Dheweke ujar manawa populasi simpanse ing bahaya kena penyakit jinis infeksi anyar kanggo manungsa.

Direktur Pengembangan Riset lan Koordinasi ing Lembaga Penelitian Margasatwa Tanzania (TAWIRI) Dr. Julius Keyyu dikutip dening Tanzania lokal saben dina ujar manawa penyakit infeksi manungsa kaya coronavirus bisa nginfeksi primata.

Peneliti senior satwa liar ujar manawa para ahli nggawe protokol riset internal sing bakal ngawasi kesehatan simpanse kanggo ngontrol infeksi sing bisa ditularake kaya virus corona amarga bisa nginfeksi primata yen kontak karo wong sing kena infeksi.

Ngandika Rencana Aksi Konservasi Simpanse Tanzania taun 2018 nganti 2023 diluncurake kanggo ngatasi ancaman sing diadhepi populasi simpanse ing Tanzania.

Para ahli satwa luwih lanjut ujar manawa simpanse ditemokake ngalami penyakit manungsa kayata radhang paru-paru lan infeksi pernapasan liyane, kanthi risiko kesehatan sawise interaksi karo manungsa.

Para ahli nuwuhake rasa kuwatir babagan risiko kesehatan kanggo simpanse lan kewan sing ana gandhengane karo manungsa sajrone wabah coronavirus, wedi karo sing negatif pengaruh pariwisata lan konservasi ing Afrika.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Apolinari Tairo - eTN Tanzania