Waca kita | Rungokake kita | Watch kita | Gabung Acara Langsung | Pateni Iklan | Live |

Klik ing basa sampeyan kanggo nerjemahake artikel iki:

Afrikaans Afrikaans Albanian Albanian Amharic Amharic Arabic Arabic Armenian Armenian Azerbaijani Azerbaijani Basque Basque Belarusian Belarusian Bengali Bengali Bosnian Bosnian Bulgarian Bulgarian Catalan Catalan Cebuano Cebuano Chichewa Chichewa Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Chinese (Traditional) Corsican Corsican Croatian Croatian Czech Czech Danish Danish Dutch Dutch English English Esperanto Esperanto Estonian Estonian Filipino Filipino Finnish Finnish French French Frisian Frisian Galician Galician Georgian Georgian German German Greek Greek Gujarati Gujarati Haitian Creole Haitian Creole Hausa Hausa Hawaiian Hawaiian Hebrew Hebrew Hindi Hindi Hmong Hmong Hungarian Hungarian Icelandic Icelandic Igbo Igbo Indonesian Indonesian Irish Irish Italian Italian Japanese Japanese Javanese Javanese Kannada Kannada Kazakh Kazakh Khmer Khmer Korean Korean Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Kyrgyz Kyrgyz Lao Lao Latin Latin Latvian Latvian Lithuanian Lithuanian Luxembourgish Luxembourgish Macedonian Macedonian Malagasy Malagasy Malay Malay Malayalam Malayalam Maltese Maltese Maori Maori Marathi Marathi Mongolian Mongolian Myanmar (Burmese) Myanmar (Burmese) Nepali Nepali Norwegian Norwegian Pashto Pashto Persian Persian Polish Polish Portuguese Portuguese Punjabi Punjabi Romanian Romanian Russian Russian Samoan Samoan Scottish Gaelic Scottish Gaelic Serbian Serbian Sesotho Sesotho Shona Shona Sindhi Sindhi Sinhala Sinhala Slovak Slovak Slovenian Slovenian Somali Somali Spanish Spanish Sudanese Sudanese Swahili Swahili Swedish Swedish Tajik Tajik Tamil Tamil Telugu Telugu Thai Thai Turkish Turkish Ukrainian Ukrainian Urdu Urdu Uzbek Uzbek Vietnamese Vietnamese Welsh Welsh Xhosa Xhosa Yiddish Yiddish Yoruba Yoruba Zulu Zulu

Rapat Komisi Eropa UNWTO kalebu anggota Dewan WTN, Aleksandra Gardasevic-Slavuljica, sing makili Montenegro

ora kepenak
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Komisi regional UNWTO rampung rapat ing Athena. Anggota dewan Jaringan Pariwisata Dunia makili Montenegro nyuarakake pentinge wilayah Balkan ing industri pariwisata lan pariwisata global.

  1. Anggota Eropa Organisasi Pariwisata Dunia (UNWTO) wis rapat ing Athena kanggo rapat kaping 66 Komisi kanggo Europ.e
  2. Perdana Menteri Yunani Kriakos Mitsotakis lan Wakil Presiden Komisi Eropa Margaritis Schinas rawuh.
  3. Arab Saudi diundang Yunani kanggo rawuh ing rapat Eropa sing lagi wae mbukak pusat regional ing Kerajaan Saudi.

Aleksandra Gardasevic-Slavuljica, Ketua Jaringan Pariwisata Dunia (WTN) Grup Bunga Balkan, melu rapat ing UNWTO sing makili Montenegro.

Komisi Eropa UNWTO rapat karo latar mburi data lan perspektif UNWTO paling anyar babagan pariwisata internasional lan ing konteks panggilan terus kanggo koordinasi kanggo miwiti maneh pariwisata kanggo ndhukung ora mung sektor, nanging uga pemulihan ekonomi lan sosial sing luwih akeh.

"Eropa duwe kesempatan kanggo miwiti maneh pariwisata global, kanthi aman lan tanggung jawab," ujare Sekretaris Jenderal UNWTO, Zurab Pololikashvili. "Dhukungan politik sing saiki disekseni saiki minangka bukti relevane pariwisata ngluwihi sektor kita dhewe, nggawe kepercayaan lan nggawe masyarakat lan ekonomi bisa pindhah maneh," ujare.

Iki diandharake dening Perdana Menteri Kriakos Mitsotakis, sing menehi pujian marang kepemimpinan UNWTO lan negesake komitmen negarane kanggo ngarahake sumber daya supaya bisa miwiti maneh pariwisata berkelanjutan. Komisi fokus ing langkah-langkah praktis sing ditindakake UNWTO kanggo nuntun resto pariwisata lan nyengkuyung jutaan proyek lan bisnis ing saindenging Eropa sing gumantung karo sektor kasebut. Iki kalebu penguatan kemitraan antarane UNWTO lan Bank rekonstruksi lan Pembangunan Eropa. Kaya sing diandharake sajrone rapat kasebut, kaloro institusi kasebut bakal bekerjasama ngirim pitulungan teknis sing dirancang kanggo ngasilake pemulihan ekonomi ing sawetara negara Eropa, kalebu Yunani, uga Kroasia, Montenegro, Georgia, Tukey, lan Turkmenistan.

Pentinge pariwisata kanggo gaya urip Eropa luwih diakoni dening Wakil Presiden Komisi Eropa. Margaritis Schinas, sing sadurunge melu UNWTO Panitia Krisis Pariwisata Global, makili Komisi Eropa, amarga pamrentah lan pimpinan sektor publik lan swasta kerja sama kanggo ngatasi pengaruh pandemi pariwisata lan ngrencanakake miwiti maneh sektor kasebut.

Hosting lan ketua Komisi, Menteri Pariwisata Yunani, Harry Theoharis, negesake dhukungan politik lan praktis negara kanggo UNWTO lan kanggo pariwisata global wiwit wiwitan krisis. Yunani, salah sawijining tujuan pariwisata paling gedhe ing donya, wis dadi anggota aktif Komite Krisis Pariwisata Global UNWTO wiwit pandemi kasebut. Minangka Ketua Grup Teknis, Menteri Theoharis wis nuntun pimpinan sektor publik lan swasta nggawe solusi praktis kanggo tantangan paling gedhe sing diadhepi pariwisata, kalebu protokol sing harmoni kanggo restart aman saka sektor kasebut, ora mung ing Eropa nanging ing saindenging jagad.

Ing pimpinan Menteri kasebut, Menteri Pariwisata Yunani ngumumake nggawe pusat pertama sing didedikake kanggo ngukur pembangunan berkelanjutan pariwisata pesisir lan laut ing Mediterania Wétan, kanthi kolaborasi UNWTO. Pusat riset lan ngawasi bakal adhedhasar ing Universitas Aegean lan bakal nangkep lan nganalisis data sing ana gandhengane karo lingkungan, ekonomi, lan dampak sosial pariwisata.

Rapat kasebut rampung karo pemilihan lan nominasi kanggo jabatan ing sawetara badan UNWTO. Lima negara ditunjuk kanggo makili Eropa ing Dewan Eksekutif UNWTO (Armenia, Kroasia, Georgia, Yunani, lan Federasi Rusia). Saliyane iku, Hongaria lan Uzbekistan dicalonake dadi calon Wakil Presiden Majelis Umum, lan Azerbaijan lan Malta ditunjuk dadi anggota Komite Kredensial. Pungkasane, Yunani dicalonake kanggo dadi Ketua Komisi UNWTO kanggo Eropa, kanthi Bulgaria lan Hongaria nominasi loro jabatan Wakil Ketua kasebut. Anggota milih Armenia kanggo nganakake rapat sabanjure Komisi UNWTO kanggo Eropa. Eropa Bersatu dadi Pimpinan Pariwisata Ketemu ing Athena