Waca kita | Rungokake kita | Watch kita | Gabung Acara Langsung | Pateni Iklan | Live |

Klik ing basa sampeyan kanggo nerjemahake artikel iki:

Afrikaans Afrikaans Albanian Albanian Amharic Amharic Arabic Arabic Armenian Armenian Azerbaijani Azerbaijani Basque Basque Belarusian Belarusian Bengali Bengali Bosnian Bosnian Bulgarian Bulgarian Catalan Catalan Cebuano Cebuano Chichewa Chichewa Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Chinese (Traditional) Corsican Corsican Croatian Croatian Czech Czech Danish Danish Dutch Dutch English English Esperanto Esperanto Estonian Estonian Filipino Filipino Finnish Finnish French French Frisian Frisian Galician Galician Georgian Georgian German German Greek Greek Gujarati Gujarati Haitian Creole Haitian Creole Hausa Hausa Hawaiian Hawaiian Hebrew Hebrew Hindi Hindi Hmong Hmong Hungarian Hungarian Icelandic Icelandic Igbo Igbo Indonesian Indonesian Irish Irish Italian Italian Japanese Japanese Javanese Javanese Kannada Kannada Kazakh Kazakh Khmer Khmer Korean Korean Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Kyrgyz Kyrgyz Lao Lao Latin Latin Latvian Latvian Lithuanian Lithuanian Luxembourgish Luxembourgish Macedonian Macedonian Malagasy Malagasy Malay Malay Malayalam Malayalam Maltese Maltese Maori Maori Marathi Marathi Mongolian Mongolian Myanmar (Burmese) Myanmar (Burmese) Nepali Nepali Norwegian Norwegian Pashto Pashto Persian Persian Polish Polish Portuguese Portuguese Punjabi Punjabi Romanian Romanian Russian Russian Samoan Samoan Scottish Gaelic Scottish Gaelic Serbian Serbian Sesotho Sesotho Shona Shona Sindhi Sindhi Sinhala Sinhala Slovak Slovak Slovenian Slovenian Somali Somali Spanish Spanish Sudanese Sudanese Swahili Swahili Swedish Swedish Tajik Tajik Tamil Tamil Telugu Telugu Thai Thai Turkish Turkish Ukrainian Ukrainian Urdu Urdu Uzbek Uzbek Vietnamese Vietnamese Welsh Welsh Xhosa Xhosa Yiddish Yiddish Yoruba Yoruba Zulu Zulu

2021 Dina Syuhada Uganda ngrayakake kanthi sakbenere amarga pandemi COVID-19

2021 Dina Syuhada Uganda ngrayakake kanthi sakbenere amarga pandemi COVID-19
2021 Dina Syuhada Uganda ngrayakake kanthi sakbenere amarga pandemi COVID-19
ditulis dening Tony Ofungi - eTN Uganda

Acara taun kepungkur uga kurang akses kanthi akses menyang jamaah batal amarga ana kunci virus corona nasional.

  • Mung 200 jamaah sing ngundang taun iki amarga pandemi COVID-19
  • Para martir Uganda minangka wong suci ireng pisanan saka sub-Sahara Afrika sing bakal dianutisasi
  • Kuil Katulik dibangun ing lokasi martir St. Charles (Karoli) Lwanga lan St. Kizito

Pahargyan tahunan Hari Kanker Uganda taun iki sing tiba tanggal 3 Juni dirayakake kanthi virtual kanthi mung 200 jamaah sing diundang amarga pandemi COVID-19. Ing taun kepungkur, acara kasebut uga kunci sithik kanthi akses para jamaah batal amarga kunci negara.

Kuil Martyrs Namugongo seluas 23 hektar sing dununge 12 Km saka Pusat Kota Kampala wis dadi magnet perayaan taunan ing tanggalan gereja Katulik Roma lan Anglikan sadurunge pandemi kasebut, narik nganti 3 yuta jamaah saka saindenging jagad, mlaku-mlaku pirang-pirang dina lan pirang-pirang minggu utawa komuter saka Kenya, Tanzania, Rwanda, Sudan Kidul, Zambia, Malawi, Republik Demokratik Kongo, Nigeria lan sanjabane bawana kanggo pengetan 45 wong Kristen Kristen anyar kalebu 23 wong Anglikan lan 22 wong Katolik sing mati syahid ing antarane taun 1885 lan 1887 amarga prentah pamrentah (raja) Kabaka Mwanga saka Kerajaan Buganda minangka tes kesetiaan sing beda-beda antarane raja lan iman.

Kuil Katolik dibangun ing lokasi martir Santo St Charles (Karoli) Lwanga lan St. Kizito. Dibangun saka baja, saben pilar 22, makili saben 22 martyr katolik.

Ing 1969, Uganda minangka negara pisanan ing Afrika sing dikunjungi dening Pontiff sing lagi mrentah, nalika Paus Paulus VI ngrayakake massa ing kuil sing nembe dibangun kanggo ngelingi sèket taun wiwit beatifikasi para martir dening Paus Benediktus XV ing taun 1920.

Limang taun sadurunge ing taun 1964, Martyrus Uganda wis kanonisasi ing Basilika St.Peterus ing Roma sing ndadekake dheweke dadi wong suci ireng pisanan saka sub-Sahara Afrika sing bisa dianonikisasi.

Nalika Paus Yohanes Paulus II teka ing taun 1993, dheweke ngangkat Kuil dadi Basilika Kecil ing taun 1993.

Ing taun 2015, nalika kunjungan Paus Francis dikonfirmasi dening Vatikan, pamrentah Uganda lan Keuskupan Agung Kampala ngasilake $ 24 yuta kanggo nganyarke Shrines sing asale disusun dening Monsignor Mbwega (Pendeta Paroki 1954-1980) dadi situs internasional internasional ngadeg kanggo agama Kristen lan turisme kanthi nyusun maneh pendopo ing saubenging Lake Martyrs sing ana.

Sajrone para insinyur rekayasa nggawe dredge tlaga lan kanggo mesthekake yen tras Mbwega sing ditandhangi karo koor manuk chirping dilebokake ing desain supaya bisa njaga ketenangan kuil suci.