Karibia Meksiko mengeti setaun dibukak maneh

Waca kita | Rungokake kita | Watch kita |Acara| langganan|


Afrikaans Afrikaans Albanian Albanian Amharic Amharic Arabic Arabic Armenian Armenian Azerbaijani Azerbaijani Basque Basque Belarusian Belarusian Bengali Bengali Bosnian Bosnian Bulgarian Bulgarian Cebuano Cebuano Chichewa Chichewa Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Corsican Corsican Croatian Croatian Czech Czech Dutch Dutch English English Esperanto Esperanto Estonian Estonian Filipino Filipino Finnish Finnish French French Frisian Frisian Galician Galician Georgian Georgian German German Greek Greek Gujarati Gujarati Haitian Creole Haitian Creole Hausa Hausa Hawaiian Hawaiian Hebrew Hebrew Hindi Hindi Hmong Hmong Hungarian Hungarian Icelandic Icelandic Igbo Igbo Indonesian Indonesian Italian Italian Japanese Japanese Javanese Javanese Kannada Kannada Kazakh Kazakh Khmer Khmer Korean Korean Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Kyrgyz Kyrgyz Lao Lao Latin Latin Latvian Latvian Lithuanian Lithuanian Luxembourgish Luxembourgish Macedonian Macedonian Malagasy Malagasy Malay Malay Malayalam Malayalam Maltese Maltese Maori Maori Marathi Marathi Mongolian Mongolian Myanmar (Burmese) Myanmar (Burmese) Nepali Nepali Norwegian Norwegian Pashto Pashto Persian Persian Polish Polish Portuguese Portuguese Punjabi Punjabi Romanian Romanian Russian Russian Samoan Samoan Scottish Gaelic Scottish Gaelic Serbian Serbian Sesotho Sesotho Shona Shona Sindhi Sindhi Sinhala Sinhala Slovak Slovak Slovenian Slovenian Somali Somali Spanish Spanish Sudanese Sudanese Swahili Swahili Swedish Swedish Tajik Tajik Tamil Tamil Thai Thai Turkish Turkish Ukrainian Ukrainian Urdu Urdu Uzbek Uzbek Vietnamese Vietnamese Xhosa Xhosa Yiddish Yiddish Zulu Zulu
Karibia Meksiko mengeti setaun dibukak maneh

Kanthi 42 rute saka Amerika Serikat, konektivitas udara karo Eropa saka Jerman, Prancis, Spanyol, Britania Raya, Portugal, Rusia, Polandia, Turki, penerbangan saka Amerika Latin kayata saka Belize, Colombia, Brasil, Costa Rica, Panama, Peru, Republik Dominika lan Venezuela, saliyane penerbangan domestik menyang telung bandara Quintana Roo, ing Cancun, Cozumel lan Chetumal, Karibia Meksiko saiki identik karo kekuwatan lan pamulihan pariwisata sing sukses.

Print Friendly, PDF & Email
  • Konektivitas udara, infrastruktur hotel liyane, lan bisnis sing mbukak minangka asil saka sukses pariwisata.
  • Upaya sektor swasta lan pamrentah penting banget kanggo mbukak maneh tujuan
  • Tujuan kasebut njaga Protokol Pencegahan Kesehatan Key supaya bisa bali kanthi aman

Minggu iki, Karibia Meksiko ngrayakake setaun mbukak maneh pariwisata sawise krisis kesehatan sing disebabake dening virus SARS-CoV-2 sing meksa mandheg menyang akeh kegiatan ing saindenging jagad, kalebu pariwisata.

Ing wulan Juni 2020, ing Bandara Internasional Cancun mung ndaftar 32 operasi, sing ana 16 sing teka: 12 nasional lan 4 internasional (2 Juni). Nanging, setaun mengko, ana rekor 470 operasi, lan 235 sing teka: 82 nasional lan 153 internasional (5 Juni).

Babagan pendhudhukan hotel, ana rata-rata 2.5% ing Riviera Maya sajrone Mei 2020, lan 5.69% ing Cancun lan Puerto Morelos Hotel Zone kanggo periode sing padha. Ing wulan Mei 2021, Riviera Maya nglaporake rata-rata pendhudhukan hotel 53.3% lan Cancun, Puerto Morelos, lan Isla Mujeres nglaporake rata-rata 58%.

Sertifikasi Pemeriksaan Bersih & Aman Karibia Meksiko (CPPSIT), sing digawe dening Sekretariat Pariwisata Quintana Roo, ngidini perusahaan turis adaptasi langkah-langkah sing dibutuhake sing kalebu perubahan pola kebersihan kayata aplikasi gel alkohol lan panggunaan topeng rai lan sosial jarak, kanggo nyuda resiko panularan virus ing antarane masarakat, saliyane Lampu Lalu Lintas Epidemiologis Negara sing nemtokake kapasitas sing diidini miturut kegiatan lan segmen. Tumindak kasebut, ditindakake dening pamrentah Quintana Roo lan ditindakake dening sektor swasta lan warga negara, uga deklarasi pariwisata minangka kegiatan penting dening Gubernur Carlos Joaquín, supaya tujuan Karibia Meksiko miwiti nyambut pengunjung ing wulan Juni 2020 .

"Setahun kepungkur, lan kepenak banget kanggo nyekseni manawa gaweyan gabungan para pengusaha, buruh, lan pamrentah ngasilake pemulihan pariwisata sing hebat sing dialami negara Quintana Roo," ujare Darío Flota Ocampo, direktur umum saka Papan Pariwisata Quintana Roo (QRTB).

Kanthi 42 rute saka Amerika Serikat, konektivitas udara karo Eropa saka Jerman, Prancis, Spanyol, Britania Raya, Portugal, Rusia, Polandia, Turki, penerbangan saka Amerika Latin kayata saka Belize, Colombia, Brasil, Costa Rica, Panama, Peru, Republik Dominika lan Venezuela, saliyane penerbangan domestik menyang telung bandara Quintana Roo, ing Cancun, Cozumel lan Chetumal, Karibia Meksiko saiki identik karo kekuwatan lan pamulihan pariwisata sing sukses.

Kanggo bagean kasebut, QRTB ngetrapake strategi promosi pariwisata liwat kampanye Karibia Meksiko "The Best of Two Worlds", sing nggawe tumindak spesifik kanggo segmen sewa liburan, golf, kesehatan lan turisme rapat. Saliyane seminar virtual karo agen perjalanan wiwit Mei nganti Desember 2020 lan nganti saiki ing taun iki, bebarengan karo rapat karo perwakilan maskapai, operator tur, partisipasi ing pameran virtual lan sawetara upaya sing fokus kanggo promosi tujuan Karibia Meksiko ing saindenging jagad.

Miturut informasi saka Direktorat Perencanaan Strategis QRTB, ing taun wiwit wiwitan aktifitas pariwisata, luwih saka 7 yuta penumpang wis ngunjungi Quintana Roo lan, amarga strategi, tumindak lan langkah-langkah sing ditindakake sajrone pamulihan pariwisata, yaiku bisa ngramal tekane 6 yuta penumpang maneh sajrone nem wulan 2021 sabanjure.

Print Friendly, PDF & Email