Punjab Pakistan: Ora vaksinasi COVID-19, ora ana ponsel!

Waca kita | Rungokake kita | Watch kita | Gabung Lengganan YOUTUBE kita |


Afrikaans Afrikaans Albanian Albanian Amharic Amharic Arabic Arabic Armenian Armenian Azerbaijani Azerbaijani Basque Basque Belarusian Belarusian Bengali Bengali Bosnian Bosnian Bulgarian Bulgarian Cebuano Cebuano Chichewa Chichewa Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Corsican Corsican Croatian Croatian Czech Czech Dutch Dutch English English Esperanto Esperanto Estonian Estonian Filipino Filipino Finnish Finnish French French Frisian Frisian Galician Galician Georgian Georgian German German Greek Greek Gujarati Gujarati Haitian Creole Haitian Creole Hausa Hausa Hawaiian Hawaiian Hebrew Hebrew Hindi Hindi Hmong Hmong Hungarian Hungarian Icelandic Icelandic Igbo Igbo Indonesian Indonesian Italian Italian Japanese Japanese Javanese Javanese Kannada Kannada Kazakh Kazakh Khmer Khmer Korean Korean Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Kyrgyz Kyrgyz Lao Lao Latin Latin Latvian Latvian Lithuanian Lithuanian Luxembourgish Luxembourgish Macedonian Macedonian Malagasy Malagasy Malay Malay Malayalam Malayalam Maltese Maltese Maori Maori Marathi Marathi Mongolian Mongolian Myanmar (Burmese) Myanmar (Burmese) Nepali Nepali Norwegian Norwegian Pashto Pashto Persian Persian Polish Polish Portuguese Portuguese Punjabi Punjabi Romanian Romanian Russian Russian Samoan Samoan Scottish Gaelic Scottish Gaelic Serbian Serbian Sesotho Sesotho Shona Shona Sindhi Sindhi Sinhala Sinhala Slovak Slovak Slovenian Slovenian Somali Somali Spanish Spanish Sudanese Sudanese Swahili Swahili Swedish Swedish Tajik Tajik Tamil Tamil Thai Thai Turkish Turkish Ukrainian Ukrainian Urdu Urdu Uzbek Uzbek Vietnamese Vietnamese Xhosa Xhosa Yiddish Yiddish Zulu Zulu
Punjab Pakistan: Ora vaksinasi COVID-19, ora ana ponsel!

Miturut Menteri Kesehatan Punjab, kabijakan anyar bakal mateni kertu SIM seluler duweke wong-wong sing gagal kepleset "ngluwihi wektu tartamtu."

Print Friendly, PDF & Email
  • Pamrentah ora bisa ngidini individu, sing ora pengin divaksinasi, menehi risiko nyawane wong sing wis divaksinasi
  • Pamrentah Punjab target vaksin 40 yuta warga ing wulan November
  • Pejabat uga bisa nglarang wong sing durung divaksinasi menyang taman, restoran lan mal

Pamrentah provinsi Punjab Pakistan ngupayakake langkah-langkah sing ora umum lan drakonia kanggo motivasi warga lokal supaya melu program vaksinasi COVID-19 Punjab.

Wingi, pejabat provinsi ngumumake rencana kanggo mateni kertu SIM (Modul Identitas Pelanggan) wong-wong sing ora gelem divaksinasi.

Pengumuman kasebut digawe dening Departemen Kesehatan Primer lan Menengah Punjab sawise rapat karo pejabat tinggi sipil lan militer sing dipimpin Menteri Kesehatan Punjab Yasmin Rashid.

"SIM seluler saka wong sing ora divaksinasi bisa dicegah," tulis departemen kasebut. 

Miturut Menteri Kesehatan Punjab, kabijakan anyar bakal mateni kertu SIM seluler duweke wong-wong sing gagal kepleset "ngluwihi wektu tartamtu." 

"Kita nindakake kabeh sing bisa kanggo meksa masarakat supaya divaksinasi ... Pamrentah ora ngidini wong, sing ora pengin divaksinasi, menehi risiko nyawane wong sing wis divaksinasi," ujare menteri kesehatan.

Dheweke ujar manawa pamrentah provinsi bakal nggawe garis wektu implementasi kebijakan kasebut sawise entuk persetujuan resmi saka Pusat Komando lan Operasi Nasional, sing koordinasi tanggapan nasional Pakistan marang COVID-19. 

Pamrentah Punjab bakal njaluk pitulung saka Otoritas Telekomunikasi Pakistan (PTA) kanggo ngetrapake kabijakan kasebut.

Langkah kasebut dirancang kanggo nglawan "propaganda negatif" babagan jab lan mesthekake target vaksinasi bisa ditemokake. Pamrentah provinsi target vaksin 40 yuta warga ing wulan November. 

Saliyane watesan kertu SIM, panguwasa bisa uga nglarang wong sing durung divaksinasi menyang taman, restoran lan mal. 

Punjab minangka provinsi sing paling padhet ing Pakistan, sing ngemot luwih saka setengah populasi total negara kasebut, uga kutha nomer loro nomer loro ing negara kasebut, Lahore. Pamrentah daerah miwiti upaya vaksinasi ing wulan Maret, nanging wis berjuang nambah semangat kanggo inisiatif kesehatan masyarakat. Kamp vaksin seluler dipasang ing cedhak kuil-kuil agama ing saindenging provinsi kasebut kanthi upaya supaya jab luwih gampang diakses. 

Punjab dudu siji-sijine wilayah ing Pakistan sing nggunakake pendekatan vaksinasi sing luwih ekstrim. Ing propinsi Sindh, rencana diumumake kanggo mungkasi gaji pegawai pamrentah sing nolak nampa jab kasebut.

Print Friendly, PDF & Email