24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Dewan Pariwisata Afrika Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Kabar Olahraga Hak-hak manungsa News tanggung jawab Keslametan Pariwisata Pirembagan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

9 ing 10 negara-negara Afrika bakal nemoni target vaksinasi COVID-19 sing penting

9 ing 10 negara-negara Afrika bakal nemoni target vaksinasi COVID-19 sing penting
9 ing 10 negara-negara Afrika bakal nemoni target vaksinasi COVID-19 sing penting
ditulis dening Harry Johnson

54 negara Afrika wis ndhaptar meh limang yuta infeksi COVID-19 nganti saiki lan angka saya mundhak meh 20 persen - luwih saka 88 000 - ing minggu pungkasan tanggal 6 Juni.

Print Friendly, PDF & Email
  • Sampeyan bisa nindakake utawa mati nalika nuduhake dosis ing Afrika
  • 225 yuta dosis vaksin dibutuhake banget ing bawana
  • Mung rong persen saka meh 1.3 milyar wong sing nampa siji dosis

Ing 32 yuta dosis, Afrika nyumbang kurang saka siji persen luwih saka 2.1 milyar dosis sing diterbitake global. Mung rong persen saka meh 1.3 milyar wong sing nampa siji dosis, lan mung 9.4 yuta wong Afrika sing divaksinasi kanthi lengkap.

'Apa utawa mati' kanggo dosis

"Ora utawa mati nalika nuduhake dosis kanggo Afrika," ujare Dr Matshidiso Moeti, Organisasi Kesehatan Dunia (WHO) Direktur Regional kanggo Afrika.

Pangeling WHO manawa 225 yuta dosis vaksin dibutuhake kanthi cepet ing bawana kasebut amarga infeksi virus corona saya meningkat ing minggu sabanjure kaping telu.

54 negara Afrika wis ndhaptar meh limang yuta infeksi COVID-19 nganti saiki lan angka saya mundhak meh 20 persen - luwih saka 88 000 - ing minggu pungkasan tanggal 6 Juni.

Gelombang gelombang katelu

"Nalika nutup limang yuta kasus lan gelombang kaping telu ing Afrika, akeh wong sing paling rentan bakal kena bahaya COVID-19," ngelingake Dr Moeti.

"Vaksin wis kabukten bisa nyegah kasus lan kematian, mula negara sing bisa, kudu nuduhake vaksin COVID-19 kanthi cepet."

Miturut update kahanan paling anyar WHO, pandemi kasebut "saiki saya munggah ing 10 negara Afrika". Papat negara wis nambah 30 persen kasus sajrone pitung dina kepungkur, dibandhingake karo minggu sadurunge.

Umume kasus anyar ana ing Mesir, Afrika Selatan, Tunisia, Uganda lan Zambia lan luwih saka setengah ana ing sangang negara Afrika kidul.

Vaksin wis "saya langka", ujar lembaga kesehatan PBB, nambahake manawa tarif pangiriman saiki, mung pitung negara Afrika sing bakal nemoni tujuan imunisasi siji saka 10 wong ing wulan September.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun.
Harry urip ing Honolulu, Hawaii lan asli saka Eropa.
Dheweke seneng nulis lan wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews.