UN nganti G7: Produksi vaksin COVID-19 sing aman kudu luwih gedhe tinimbang bathi

Waca kita | Rungokake kita | Watch kita |Acara| langganan|


Afrikaans Afrikaans Albanian Albanian Amharic Amharic Arabic Arabic Armenian Armenian Azerbaijani Azerbaijani Basque Basque Belarusian Belarusian Bengali Bengali Bosnian Bosnian Bulgarian Bulgarian Cebuano Cebuano Chichewa Chichewa Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Corsican Corsican Croatian Croatian Czech Czech Dutch Dutch English English Esperanto Esperanto Estonian Estonian Filipino Filipino Finnish Finnish French French Frisian Frisian Galician Galician Georgian Georgian German German Greek Greek Gujarati Gujarati Haitian Creole Haitian Creole Hausa Hausa Hawaiian Hawaiian Hebrew Hebrew Hindi Hindi Hmong Hmong Hungarian Hungarian Icelandic Icelandic Igbo Igbo Indonesian Indonesian Italian Italian Japanese Japanese Javanese Javanese Kannada Kannada Kazakh Kazakh Khmer Khmer Korean Korean Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Kyrgyz Kyrgyz Lao Lao Latin Latin Latvian Latvian Lithuanian Lithuanian Luxembourgish Luxembourgish Macedonian Macedonian Malagasy Malagasy Malay Malay Malayalam Malayalam Maltese Maltese Maori Maori Marathi Marathi Mongolian Mongolian Myanmar (Burmese) Myanmar (Burmese) Nepali Nepali Norwegian Norwegian Pashto Pashto Persian Persian Polish Polish Portuguese Portuguese Punjabi Punjabi Romanian Romanian Russian Russian Samoan Samoan Scottish Gaelic Scottish Gaelic Serbian Serbian Sesotho Sesotho Shona Shona Sindhi Sindhi Sinhala Sinhala Slovak Slovak Slovenian Slovenian Somali Somali Spanish Spanish Sudanese Sudanese Swahili Swahili Swedish Swedish Tajik Tajik Tamil Tamil Thai Thai Turkish Turkish Ukrainian Ukrainian Urdu Urdu Uzbek Uzbek Vietnamese Vietnamese Xhosa Xhosa Yiddish Yiddish Zulu Zulu
UN nganti G7: Produksi vaksin COVID-19 sing aman kudu luwih gedhe tinimbang bathi

Sanajan produksi vaksin COVID-19 sing cepet banget lan efektif, tumindak cepet durung ditindakake kanggo mbantu akses sing padha ing kabeh negara lan wilayah.

Print Friendly, PDF & Email
  • Sangang ahli independen ujar manawa waktune solidaritas lan kerja sama internasional.
  • Milyar wong ing Kidul Kidul ditinggalake.
  • Para ahli PBB ngajak perusahaan farmasi kanggo gabung karo Pool Access Technology COVID-19 WHO.

"Saben uwong duwe hak duwe akses menyang vaksin kanggo COVID-19 sing aman, efektif, tepat waktu lan adhedhasar aplikasi pangembangan ilmiah paling apik", ujare para ahli sadurunge KTT telung dina klompok antar-pemerintah G7 negara-negara utama ing Inggris, sing diwiwiti dina Jumuah.

Ora ana wektu kanggo alangan

Sangang ahli independen ujar manawa wis wayahe "solidaritas lan kerja sama internasional" kanggo mbiyantu kabeh Pamrentah kanggo vaksinasi wong lan nylametake nyawane.

"Ora wayahe negosiasi sing dawa utawa kanggo lobi kanggo nggawe alangan supaya bisa nglindhungi bathi perusahaan", negesake.

Sanajan produksi vaksin COVID-19 sing cepet banget lan efektif, tumindak cepet durung ditindakake kanggo mbantu akses sing padha ing kabeh negara lan wilayah.

"Milyar wong ing Global South ditinggalake. Dheweke ndeleng vaksin minangka fatamorgana utawa hak istimewa kanggo negara maju ", jarene para ahli, sing ditambahake," ora perlu suwe, krisis iki bakal nambah korban jiwa lan nambah tekanan ekonomi, bisa uga nyebar wiji kerusuhan sosial. "

Prioritas prioritas

Para ahli hak asasi kasebut ujar babagan taun lalu babagan biaya manungsa kanggo pandemi kasebut, ujar manawa nalika jutaan mayuta-yuta ngalami kemlaratan lan keluwen, para pimpinan G7 kudu dadi prioritas utama kanggo nglindhungi urip lan kesehatan masarakat sing paling sosial lan kahanan ekonomi sing ora karu.

"Nanging kaget banget, miturut Organisasi Kesehatan Dunia (WHO) laporan, kurang saka siji persen kabeh vaksin sing ditindakake saiki wis tekan negara-negara berpenghasilan rendah ”, ujare, negesake manawa hak kekayaan intelektual ora kudu dadi penghalang produksi murah lan pasokan sing akeh.

Hak-hak manungsa

Para ahli PBB nyengkuyung perusahaan farmasi kanggo gabung karo Pool Access Technology COVID-19 (C-TAP) WHO kanggo nuduhake informasi, data lan properti intelektual lan ngelingake manawa Perjanjian TRIP babagan hak properti intelektual nyedhiyakake fleksibilitas tartamtu, kalebu kemungkinan lisensi wajib ing kasus darurat nasional, ora cukup kanggo nanggepi pandemi saiki.

"Ngoptimalake produksi vaksin sing aman kudu diutamakake tinimbang ngasilake pandemi global", jarene. "Negara kudu njamin manawa perlindungan hukum kanggo properti intelektual lan paten ora ngrusak hak kabeh wong supaya bisa ngakses vaksin sing aman, tepat waktu lan efektif".

Para ahli ngelingake Amerika Serikat supaya nglarasake tumindak karo Prinsip Pandhuan PBB babagan Bisnis lan Hak Asasi Manungsa lan mesthekake manawa institusi multilateral, kayata Organisasi Perdagangan Dunia (WTO), "utawa ora ngindhari kemampuan Negara anggota kanggo memenuhi tugas kanggo nglindhungi utawa ngalangi perusahaan bisnis supaya ora ngurmati hak asasi manungsa. ”

Maksimalisasi produksi vaksin aman kudu dadi prioritas tinimbang ngasilake pandemi global.

Print Friendly, PDF & Email