Lufthansa Group ngumumake target jangka menengah, nggawe persiyapan kanggo nambah modal

Waca kita | Rungokake kita | Watch kita | Gabung Lengganan YOUTUBE kita |


Afrikaans Afrikaans Albanian Albanian Amharic Amharic Arabic Arabic Armenian Armenian Azerbaijani Azerbaijani Basque Basque Belarusian Belarusian Bengali Bengali Bosnian Bosnian Bulgarian Bulgarian Cebuano Cebuano Chichewa Chichewa Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Corsican Corsican Croatian Croatian Czech Czech Dutch Dutch English English Esperanto Esperanto Estonian Estonian Filipino Filipino Finnish Finnish French French Frisian Frisian Galician Galician Georgian Georgian German German Greek Greek Gujarati Gujarati Haitian Creole Haitian Creole Hausa Hausa Hawaiian Hawaiian Hebrew Hebrew Hindi Hindi Hmong Hmong Hungarian Hungarian Icelandic Icelandic Igbo Igbo Indonesian Indonesian Italian Italian Japanese Japanese Javanese Javanese Kannada Kannada Kazakh Kazakh Khmer Khmer Korean Korean Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Kyrgyz Kyrgyz Lao Lao Latin Latin Latvian Latvian Lithuanian Lithuanian Luxembourgish Luxembourgish Macedonian Macedonian Malagasy Malagasy Malay Malay Malayalam Malayalam Maltese Maltese Maori Maori Marathi Marathi Mongolian Mongolian Myanmar (Burmese) Myanmar (Burmese) Nepali Nepali Norwegian Norwegian Pashto Pashto Persian Persian Polish Polish Portuguese Portuguese Punjabi Punjabi Romanian Romanian Russian Russian Samoan Samoan Scottish Gaelic Scottish Gaelic Serbian Serbian Sesotho Sesotho Shona Shona Sindhi Sindhi Sinhala Sinhala Slovak Slovak Slovenian Slovenian Somali Somali Spanish Spanish Sudanese Sudanese Swahili Swahili Swedish Swedish Tajik Tajik Tamil Tamil Thai Thai Turkish Turkish Ukrainian Ukrainian Urdu Urdu Uzbek Uzbek Vietnamese Vietnamese Xhosa Xhosa Yiddish Yiddish Zulu Zulu
Lufthansa Group ngumumake target jangka menengah, nggawe persiyapan kanggo nambah modal

Transformasi struktural ing Klompok Lufthansa kanggo ngasilake penghematan biaya sing signifikan, nyengkuyung untung ing masa depan lan generasi kas.

Print Friendly, PDF & Email
  • Pesenan ing maskapai Grup wis tambah akeh.
  • Panjaluk utamane kuwat kanggo tujuan plancongan Eropa ing sekitar Laut Mediterania.
  • Grup Lufthansa ngarepake arus kas operasi bakal positif ing kuartal kaping 2021.

Amarga program vaksinasi luwih cepet lan watesan perjalanan saya suwe saya sithik global, pesenan ing maskapai Grup wis tambah akeh. Dibandhingake karo level mingguan rata-rata ing wulan Maret lan April 2021, pesenan luwih saka tikel kaping pindho ing wulan Mei lan wiwitan wulan Juni. Panjaluk utamane kuwat kanggo tujuan plancongan Eropa ing sacedhake Segara Mediterania, uga pasar jangka panjang luang sing mung winates utawa ora ana larangan lelungan. Didhukung kanthi akselerasi pesenan, Grup ngarepake arus kas operasi bakal positif ing kuartal kaping 2021. Jumlah penumpang diproyeksikan bisa nggayuh udakara 30% level pra-krisis ing wulan Juni, nganti udakara 45% ing wulan Juli lan udakara 55% ing wulan Agustus. Tren positif iki ndhukung ramalan Grup supaya bisa digunakake kira-kira. 40% level kapasitas 2019 ing 2021.

Transformasi struktural ing saindenging Grup kanggo ngasilake tabungan biaya sing signifikan, nyengkuyung untung ing mbesuk lan ngasilake kas

Wiwit awal krisis, ing Klompok Lufthansa wis njupuk tindakan sing penting kanggo ngiyatake likuiditas lan nyepetake transformasi struktural Grup. Tumindak restrukturisasi utama kalebu nyesuekake basis biaya Grup lan model operasi kanggo owah-owahan sing ana ing pasar, saengga posisi Grup kanggo kapitalisasi tuwuhing "Normal Anyar".

Program restrukturisasi Grup target kanggo entuk tabungan reged udakara. EUR 3.5 milyar ing taun 2024 (dibandhingake karo 2019), sing udakara separo diarepake bakal dileksanakake ing pungkasan taun 2021. Biaya dijangka mudhun ing maskapai Grup (utamane pangurangan CASK sing kurang saka siji digit CASK (kalebu . bahan bakar) ing taun 2024 dibandhingake karo level 2019), layanan Penerbangan lan overhead Grup. Penggerak utama perbaikan kasebut yaiku (i) pengirangan biaya personel, (ii) penyederhanaan operasional lan pengurangan overhead lan (iii) modernisasi armada lan standardisasi.

Ngirit biaya personel diramalake kira-kira. EUR 1.8 milyar wiwit taun 2023, sing udakara separo wis bisa diraih kanthi nyuda meh 26,000 karyawan wiwit krisis. Ing Jerman, Grup ngrancang nyuda biaya personel liwat kombinasi kesepakatan kolektif, keberangkatan sukarela lan pemecatan paksa, padha karo biaya pengurangan biaya nganti 10,000 posisi.

Langkah-langkah penyederhanaan operasional kalebu penutupan SunExpress Deutschland, penghentian operasi penerbangan penumpang ing Germanwings lan penutupan pirang-pirang basis lan situs liyane. Peningkatan efisiensi operasional kalebu ngasilake sinergi tambahan saka harmonisasi pangopènan pesawat lan proses operasional liyane, digitalisasi lan migrasi awan fungsi kemudi lan perencanaan lan kira-kira. Pangurangan 50% sistem IT sing dioperasikake kanggo penerbangan lan operasi darat, nyebabake organisasi sing disederhanakake lan efisien. Pengirangan biaya overhead lan biaya liyane kalebu udakara. Pangurangan 30% ruang kantor, negosiasi maneh kontrak pemasok utama lan pengurangan biaya konsultasi eksternal lan pemasaran. Modernisasi armada lan standarisasi saiki bakal nyumbang kanggo nyuda biaya operasional liwat efisiensi bahan bakar sing luwih apik, uga biaya perawatan lan perawatan sing luwih murah. Kajaba iku, iki bakal nyumbang target Grup nyuda emisi karbon bersih 50% sajrone dasawarsa sabanjure.

Sajrone tahap pemulihan, pengeluaran modal bakal dibuwang ing level D & A, kanthi prediksi belanja 2.5% tahunan capex taun 2023 lan 2024. Iki kira-kira EUR 1.1 milyar luwih murah dibanding ing taun 2019 lan bakal ndhukung generasi arus kas gratis sing kuwat maju

Print Friendly, PDF & Email