Jet US Fighter Raptor Fighter nanggapi provokasi Rusia ing jarak 300 mil saka pantai Hawaii

Waca kita | Rungokake kita | Watch kita |Acara| langganan|


Afrikaans Afrikaans Albanian Albanian Amharic Amharic Arabic Arabic Armenian Armenian Azerbaijani Azerbaijani Basque Basque Belarusian Belarusian Bengali Bengali Bosnian Bosnian Bulgarian Bulgarian Cebuano Cebuano Chichewa Chichewa Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Corsican Corsican Croatian Croatian Czech Czech Dutch Dutch English English Esperanto Esperanto Estonian Estonian Filipino Filipino Finnish Finnish French French Frisian Frisian Galician Galician Georgian Georgian German German Greek Greek Gujarati Gujarati Haitian Creole Haitian Creole Hausa Hausa Hawaiian Hawaiian Hebrew Hebrew Hindi Hindi Hmong Hmong Hungarian Hungarian Icelandic Icelandic Igbo Igbo Indonesian Indonesian Italian Italian Japanese Japanese Javanese Javanese Kannada Kannada Kazakh Kazakh Khmer Khmer Korean Korean Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Kyrgyz Kyrgyz Lao Lao Latin Latin Latvian Latvian Lithuanian Lithuanian Luxembourgish Luxembourgish Macedonian Macedonian Malagasy Malagasy Malay Malay Malayalam Malayalam Maltese Maltese Maori Maori Marathi Marathi Mongolian Mongolian Myanmar (Burmese) Myanmar (Burmese) Nepali Nepali Norwegian Norwegian Pashto Pashto Persian Persian Polish Polish Portuguese Portuguese Punjabi Punjabi Romanian Romanian Russian Russian Samoan Samoan Scottish Gaelic Scottish Gaelic Serbian Serbian Sesotho Sesotho Shona Shona Sindhi Sindhi Sinhala Sinhala Slovak Slovak Slovenian Slovenian Somali Somali Spanish Spanish Sudanese Sudanese Swahili Swahili Swedish Swedish Tajik Tajik Tamil Tamil Thai Thai Turkish Turkish Ukrainian Ukrainian Urdu Urdu Uzbek Uzbek Vietnamese Vietnamese Xhosa Xhosa Yiddish Yiddish Zulu Zulu
Jet tempur langsung mabur menyang pesawat tengah menyang Hawaii

Telung jet Raptor F-22 AS dikerahkan dina Minggu, 13 Juni 2021, liwat Samodra Pasifik. Jet kasebut diluncurake saka Pangkalan Angkatan Udara Hickam Hawaii.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Miturut layanan warta Beat Beat sing berbasis ing Hawaii, militer AS nanggapi dina Minggu sawise ndeteksi tukang ngebom Rusia cedhak jarak udara Amerika Serikat 300 mil saka Negara Bagian Hawaii.
  2. Juru bicara FAA ora bakal njlentrehake kenapa jet tempur diluncurake, lan telung dina sawise laporan kabeh warta sing nyebutake insiden kasebut kanthi tenang ilang saka mesin telusuran media sosial utama.
  3. Ora ana laporan babagan penerbangan komersial sing butuh pitulung dina Minggu sing arep menyang Hawaii, lan versi resmi FAA sing njaluk pitulung ilang.

Pejabat militer AS negesake manawa F-22 ngrebut Minggu kanggo nanggepi pengebom Rusia sing pindhah cedhak ruang udara Amerika. Sanajan pesawat perang Rusia sejatine ora mlebu Amerika Serikat Air Space ing Hawaii. Jet AS banjur bali menyang pangkalan.

Wiwitane dikandhani manawa tanggapan militer yaiku panjaluk saka Administrasi Penerbangan Federal (FAA) kanggo nindakake "patroli udara sing ora teratur."

2 Raptor diluncurake dening Komando Indo-Pasifik ing Camp HM Smith menyang komando bawahane, Pasukan Udara Pasifik, Fing Wing 154, saka Hickam ing pulau Oahu udakara jam 4:00 sore lan disusul karo Raptor katelu udakara jam mengko. Katon yen Stratotanker KC-135 - pesawat pengisi bahan bakar - uga digunakake ing misi kasebut, nuduhake manawa ana pesawat sing mbutuhake pitulungan ngisi bahan bakar.

Masalah kasebut, sing ora ana agensi, maskapai, utawa perwakilan militer sing nerangake kanthi rinci, dirampungake lan 3 Raptor lan KC-125 Stratotanker bali maneh menyang pangkalan Angkatan Udara Hickam ing Pulo Oahu.

Nalika ditakokake, juru bicara FAA Ian Gregor mung ujar, "Kita duwe hubungan kerja sing raket karo militer." Angkatan Udara duwe F-22, pilot, punggawa, lan kru senjata sing ditelpon 24 jam saben dina ing Hickam kanggo nanggepi ancaman udara ing kepulauan Hawaii minangka bagean saka misi peringatan pertahanan udara.

Bebener metu sawetara dina mengko nalika mesin telusuran utama sing misterius mbusak pitakon menyang artikel sing nyakup kedadeyan kasebut.

Apa sing sejatine kedadeyan yaiku Rusia nindakake olahraga angkatan laut paling gedhe ing Samodra Pasifik wiwit Perang Dunia II - bisa uga mbukak lapangan kanggo rapat Biden-Putin ing Jenewa. Latihan kasebut ditindakake mung 300 nganti 500 mil saka pesisir Hawaii sing cerah.

Seminggu sadurunge, Rusia ngebut jet tempur MiG-31 kanggo ngiringi pesawat militer AS liwat Barents, kantor berita RIA nglaporake nyebutake pernyataan angkatan laut Rusia.

Militer Rusia ujar manawa pesawat AS diidentifikasi minangka pesawat P-8A Poseidon lan jet tempur Rusia dikembalikan menyang pangkalane pas pesawat AS nggawe puteran U lan ditarik adoh saka tapel wates Rusia, miturut RIA.

Segara Barents minangka segara marginal ing Samodra Arktik, dununge ing sisih lor pantai Norwegia lan Rusia lan dipérang antara perairan Norwegia lan Rusia,

Print Friendly, PDF & Email