SESI LANGSUNG LIVE 01 DEC 1.00 EST | 06.00 pm UK | 1000 pm UAE
COVID 19 Omicron lan Pariwisata 

Melu  ing Zoom klik kene

Breaking News Internasional Warta Pamrentah Rusia Breaking News Keslametan Pariwisata Pirembagan Pariwisata Rahasia Plancongan USA Breaking News Maneka Warta

Ora Mai Tai, ora Vodka nalika American F22 Raptor Fighter Jet ngoyak Angkatan Udara Rusia 300 mil saka Hawaii

Jet tempur langsung mabur menyang pesawat tengah menyang Hawaii
Jet tempur Raptor ngrebut Pasifik

Telung jet Raptor F-22 AS dikerahkan dina Minggu, 13 Juni 2021, liwat Samodra Pasifik. Jet kasebut diluncurake saka Pangkalan Angkatan Udara Hickam Hawaii ing Oahu kanggo medeni Pejuang Rusia adoh saka garis pantai AS ing Hawaii.

Print Friendly, PDF & Email

Angkatan Udara AS duwe jet tempur F-22 Raptor. Minangka pesawat generasi kaping lima, sing saiki dianggep pejuang siluman paling apik ing saindenging jagad.

Varian iki nyedhiyakake dhasar kanggo ngetutake pesawat liyane sing padha, kanthi kredit sing akeh yaiku:

F-22 minangka sing pertama ngenalake visibilitas radar sing kurang, super-cruise, super-maneuverability, lan jaringan sensor canggih. F-22 uga duwe kapasitas dogfighting sing meh ora ana tandhingake, sanajan ora duwe kapabilitas multi-peran saka jet tempur sing paling anyar.

Kaping pungkasan jet iki tumindak yaiku ing Hawaii tanggal 13 Juni taun iki kanggo nanggapi provokasi Rusia sing udakara 300 mil saka Pantai Waikiki.

F-22 Raptor minangka pesawat tempur paling anyar Angkatan Udara. Kombinasi siluman, supercruise, manuver, lan avionik terintegrasi, ditambah karo dhukungan sing luwih apik, nuduhake kabisat eksponensial ing kemampuan perang.

Raptor nindakake misi udara-menyang-udara lan udara-ke-darat. Kemajuan sing signifikan kanggo desain kokpit lan gabungan sensor nambah kesadaran kahanan pilot. Ing konfigurasi udara-udara, Raptor nggawa enem ARA-120 AMRAAM lan loro Sidewinders AIM-9.

F-22 bakal nggawe siluman menyang dina, supaya ora mung kanggo nglindhungi awake dhewe nanging uga aset liyane. Mesin F-22 ngasilake luwih akeh tinimbang mesin tempur saiki.

Gabungan desain aerodinamis sing langsing lan dorongan sing luwih dhuwur ngidini F-22 lelayaran menyang pesawat udara supersonik (luwih saka 1.5 Mach) tanpa nggunakake afterburner - karakteristik sing dikenal minangka supercruise.

Penunjukan pesawat kasebut minangka F / A-22 kanggo wektu sing suwe sadurunge ganti jeneng dadi F-22A ing Desember 2005.

Pejabat militer AS negesake manawa F-22 gelisah Minggu, 13 Juni kanggo nanggepi pengebom Rusia sing pindhah cedhak ruang udara Amerika. Sanajan pesawat perang Rusia sejatine ora mlebu Amerika Serikat Air Space ing Hawaii. Jet AS banjur bali menyang pangkalan.

Wiwitane, dikandhani manawa tanggapan militer minangka panjaluk saka Administrasi Penerbangan Federal (FAA) kanggo nindakake "patroli udara sing ora teratur."

Tanggal 13 Juni, 2 Raptor diluncurake dening Komando Indo-Pasifik ing Camp HM Smith menyang komando bawahane, Pasukan Udara Pasifik, Wing Pejuang 154, saka Hickam ing pulau Oahu udakara jam 4:00 sore lan disusul karo Raptor nomer telu sakjam mengko. Katon yen Stratotanker KC-135 - pesawat pengisi bahan bakar - uga digunakake ing misi kasebut, nuduhake manawa ana pesawat sing mbutuhake pitulungan ngisi bahan bakar.

Masalah kasebut, sing ora ana agensi, maskapai, utawa perwakilan militer sing nerangake kanthi rinci, dirampungake lan 3 Raptor lan KC-125 Stratotanker bali maneh menyang pangkalan Angkatan Udara Hickam ing Pulo Oahu.

Nalika ditakokake, juru bicara FAA Ian Gregor mung ujar, "Kita duwe hubungan kerja sing raket karo militer." Angkatan Udara duwe F-22, pilot, punggawa, lan kru senjata sing ditelpon 24 jam saben dina ing Hickam kanggo nanggepi ancaman udara ing kepulauan Hawaii minangka bagean saka misi peringatan pertahanan udara.

Bebener metu sawetara dina mengko nalika mesin telusuran utama sing misterius mbusak pitakon menyang artikel sing nyakup kedadeyan kasebut.

Apa sing sejatine kedadeyan yaiku Rusia nindakake olahraga angkatan laut paling gedhe ing Samodra Pasifik wiwit Perang Dunia II - bisa uga mbukak lapangan kanggo rapat Biden-Putin ing Jenewa. Latihan kasebut ditindakake mung 300 nganti 500 mil saka pesisir Hawaii sing cerah.

Seminggu sadurunge, Rusia ngebut jet tempur MiG-31 kanggo ngiringi pesawat militer AS liwat Barents, kantor berita RIA nglaporake nyebutake pernyataan angkatan laut Rusia.

Militer Rusia ujar manawa pesawat AS diidentifikasi minangka pesawat P-8A Poseidon lan jet tempur Rusia dikembalikan menyang pangkalane pas pesawat AS nggawe U-turn lan ditarik adoh saka tapel wates Rusia, miturut RIA.

Segara Barents minangka segara marginal ing Samodra Arktik, dununge ing sisih lor pantai Norwegia lan Rusia lan dipérang antara perairan Norwegia lan Rusia,

Ing taun 2017, FAA njaluk penerbangan dhukungan saka Hickam nalika semana 2 F-22 dikirim ngiringan penerbangan American Airlines saka California amarga ana penumpang sing nyoba meksa menyang ngarep pesawat. FBI njupuk penumpang supaya ditahan nalika mlebu.

Sayap kaping 154 minangka bagean saka Garda Nasional Air Hawaii nanging makarya aktif karo Angkatan Udara lan nyedhiyakake keamanan kabeh pulau. Dheweke duwe pilot F-22 sing ditelpon 24 jam saben dina ing Hickam kanggo nanggepi respon potensial tumrap ancaman potensial menyang pulau-pulau Hawaii.

Akeh unit penerbangan militer ing saindenging wilayah Pasifik akhir-akhir iki nambah latihan lan tempo operasi. Angkatan Udara bubar wiwit nyebarake pesawat ing saindenging Pasifik kanthi penerbangan asring menyang plabuhan udara ing pulau-pulau sing adoh.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda Hohnholz, editor eTN

Linda Hohnholz wis nulis lan nyunting artikel wiwit karir. Dheweke wis ngetrapake semangat bawaan iki menyang papan-papan kayata Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, lan saiki TravelNewsGroup.