Perang wis rampung: AS lan Uni Eropa ngrampungake perselisihan babagan subsidi negara Boeing lan Airbus

Waca kita | Rungokake kita | Watch kita |Acara| langganan|


Afrikaans Afrikaans Albanian Albanian Amharic Amharic Arabic Arabic Armenian Armenian Azerbaijani Azerbaijani Basque Basque Belarusian Belarusian Bengali Bengali Bosnian Bosnian Bulgarian Bulgarian Cebuano Cebuano Chichewa Chichewa Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Corsican Corsican Croatian Croatian Czech Czech Dutch Dutch English English Esperanto Esperanto Estonian Estonian Filipino Filipino Finnish Finnish French French Frisian Frisian Galician Galician Georgian Georgian German German Greek Greek Gujarati Gujarati Haitian Creole Haitian Creole Hausa Hausa Hawaiian Hawaiian Hebrew Hebrew Hindi Hindi Hmong Hmong Hungarian Hungarian Icelandic Icelandic Igbo Igbo Indonesian Indonesian Italian Italian Japanese Japanese Javanese Javanese Kannada Kannada Kazakh Kazakh Khmer Khmer Korean Korean Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Kyrgyz Kyrgyz Lao Lao Latin Latin Latvian Latvian Lithuanian Lithuanian Luxembourgish Luxembourgish Macedonian Macedonian Malagasy Malagasy Malay Malay Malayalam Malayalam Maltese Maltese Maori Maori Marathi Marathi Mongolian Mongolian Myanmar (Burmese) Myanmar (Burmese) Nepali Nepali Norwegian Norwegian Pashto Pashto Persian Persian Polish Polish Portuguese Portuguese Punjabi Punjabi Romanian Romanian Russian Russian Samoan Samoan Scottish Gaelic Scottish Gaelic Serbian Serbian Sesotho Sesotho Shona Shona Sindhi Sindhi Sinhala Sinhala Slovak Slovak Slovenian Slovenian Somali Somali Spanish Spanish Sudanese Sudanese Swahili Swahili Swedish Swedish Tajik Tajik Tamil Tamil Thai Thai Turkish Turkish Ukrainian Ukrainian Urdu Urdu Uzbek Uzbek Vietnamese Vietnamese Xhosa Xhosa Yiddish Yiddish Zulu Zulu
Perang wis rampung: AS lan Uni Eropa ngrampungake perselisihan babagan subsidi negara Boeing lan Airbus

Amerika Serikat lan Uni Eropa setuju nundha tarif sing dileksanakake minangka bagean saka perang perdagangan sajrone limang taun.

Print Friendly, PDF & Email
  • Uni Eropa lan AS mutusake subsidi negara sing umur 17 taun kanggo pabrikan pesawat.
  • Pamrentah AS sadurunge menehi tugas $ 7.5 milyar kanggo produk Eropa.
  • Uni Eropa males ukum kanthi regane udakara $ 4 milyar kanggo barang-barang AS.

Amerika Serikat lan Uni Eropa ngumumake yen dheweke wis bisa ngrampungake subsidi subsidi negara sing umur 17 taun kanggo pabrikan pesawat. Wiwit taun 2004, Uni Eropa nuduh AS yen menehi subsidi negara ilegal kanggo Boeing, nalika Washington negesake manawa Brussels ora ngrewangi kanthi ilegal Airbus SE.

UE lan AS wis entuk penyelesaian nalika rapat antara Presiden AS Joe Biden lan Presiden Komisi Eropa Ursula von der Leyen ing pertemuan AS-EU ing Brussels.

"Rapat iki diwiwiti kanthi trobosan ing pesawat; iki pancen mbukak bab anyar ing hubungan amarga kita pindhah saka litigasi menyang kerja sama pesawat - sawise 17 taun regejegan, ”ujare von der Leyen.

Amerika Serikat lan Uni Eropa setuju nundha tarif sing dileksanakake minangka bagean saka perang perdagangan sajrone limang taun.

Informasi rinci babagan "dhukungan sing bisa ditampa" kanggo rong pabrikan pesawat paling gedhe ing donya kacarita bakal dirilis mengko.

Kesepakatan kasebut bakal mungkasi tarif perdagangan sing diluncurake sajrone kepresidenan Donald Trump gegayutan karo Airbus lan Boeing. Pamrentah AS sadurunge menehi tugas $ 7.5 milyar kanggo produk Eropa sawise Organisasi Perdagangan Dunia mutusake manawa Brussels menehi subsidi sing ora adil kanggo Airbus.

Uni Eropa males ukum kanthi regane $ 4 milyar kanggo barang-barang AS adhedhasar keputusan WTO liyane sing ujar manawa AS wis menehi pitulung ilegal kanggo Boeing.

Warta kompromi nyebabake saham Airbus meh 1.5% ing perdagangan Eropa, dene saham ing Boeing mundhak udakara 1% nalika dagang pra-pasar ing AS.

Print Friendly, PDF & Email