Waca kita | Rungokake kita | Watch kita | Gabung Acara Langsung | Pateni Iklan | Live |

Klik ing basa sampeyan kanggo nerjemahake artikel iki:

Afrikaans Afrikaans Albanian Albanian Amharic Amharic Arabic Arabic Armenian Armenian Azerbaijani Azerbaijani Basque Basque Belarusian Belarusian Bengali Bengali Bosnian Bosnian Bulgarian Bulgarian Cebuano Cebuano Chichewa Chichewa Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Corsican Corsican Croatian Croatian Czech Czech Dutch Dutch English English Esperanto Esperanto Estonian Estonian Filipino Filipino Finnish Finnish French French Frisian Frisian Galician Galician Georgian Georgian German German Greek Greek Gujarati Gujarati Haitian Creole Haitian Creole Hausa Hausa Hawaiian Hawaiian Hebrew Hebrew Hindi Hindi Hmong Hmong Hungarian Hungarian Icelandic Icelandic Igbo Igbo Indonesian Indonesian Italian Italian Japanese Japanese Javanese Javanese Kannada Kannada Kazakh Kazakh Khmer Khmer Korean Korean Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Kyrgyz Kyrgyz Lao Lao Latin Latin Latvian Latvian Lithuanian Lithuanian Luxembourgish Luxembourgish Macedonian Macedonian Malagasy Malagasy Malay Malay Malayalam Malayalam Maltese Maltese Maori Maori Marathi Marathi Mongolian Mongolian Myanmar (Burmese) Myanmar (Burmese) Nepali Nepali Norwegian Norwegian Pashto Pashto Persian Persian Polish Polish Portuguese Portuguese Punjabi Punjabi Romanian Romanian Russian Russian Samoan Samoan Scottish Gaelic Scottish Gaelic Serbian Serbian Sesotho Sesotho Shona Shona Sindhi Sindhi Sinhala Sinhala Slovak Slovak Slovenian Slovenian Somali Somali Spanish Spanish Sudanese Sudanese Swahili Swahili Swedish Swedish Tajik Tajik Tamil Tamil Thai Thai Turkish Turkish Ukrainian Ukrainian Urdu Urdu Uzbek Uzbek Vietnamese Vietnamese Xhosa Xhosa Yiddish Yiddish Zulu Zulu

Pariwisata Jamaika: Pulih luwih cepet, kuwat lan luwih apik

Dina iki, Menteri Pariwisata Jamaika Hon. Edmund Bartlett nampilake debat Sektoral kanggo Taun Fiskal 2021-2022 ing Gordon House ing Kingston, Jamaika, tanggal 15 Juni 2021. Tema kasebut yaiku Recovering Faster, Stronger and Better.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Presentasi lan diskusi kuat ing debat Sektoral sing nuduhake manawa demokrasi Jamaika pancen urip lan sehat.
  2. Pamrentah Jamaika tetep ngarahake kapal negara kasebut liwat kerusakan pandemi COVID-19.
  3. Pandemi virus corona nduwe pengaruh negatif banget marang negara kasebut, sing mung ilang 1,000 jiwa.

Pambuka

Ibu Pembicara, tugasku lan pakurmatan, dina iki, yaiku nutup Debat Sektoral kanggo taun fiskal 2021-2022.

Aku mikir manawa kita bakal setuju manawa presentasi lan diskusi wis kuat lan demokrasi kita urip lan urip kanthi sehat.

Madam Speaker, minangka wakil saka Pamrentah, aku matur nuwun marang kabeh kolega parlementer sing menehi kontribusi kanggo debat taun iki. Iki minangka wektu sing luar biasa, Madam Speaker, amarga pamrentah iki terus ngarahake kapal negara liwat kerusakan pandemi COVID-19.

Pandemi COVID-19, uga dikenal minangka pandemi coronavirus, disebabake sindrom pernafasan akut parah coronavirus 2 (SARS-CoV-2). Virus iki pisanan diidentifikasi ing Desember 2019 ing Wuhan, China.

Organisasi Kesehatan Dunia ngumumake Darurat Kesehatan Umum Keprigelan Internasional babagan COVID-19 tanggal 30 Januari 2020, lan banjur ngumumake pandemi tanggal 11 Maret 2020. Ing tanggal 10 Juni 2021, luwih saka 174 yuta kasus wis dikonfirmasi, kanthi luwih saka 3.75 yuta pati sing dikonfirmasi amarga COVID-19, dadi salah sawijining pandemi paling parah ing sejarah.

Speaker Madam, minangka Perdana Menteri negesake, pandemi COVID-19 duweni pengaruh sing negatif banget marang negara kita. Kita mung wis nemoni 1,000 jiwa. Saben urip sing ilang akeh banget lan aku ngaturake sungkawa kanggo kabeh kulawarga, kanca lan kolega sing wis kelangan wong sing dikasihi.

Pandemi lan langkah-langkah sing dirancang kanggo ngatasi iki duweni efek dramatis ing kegiatan ekonomi. Proyeksi Institut Perencanaan Jamaika (PIOJ) yaiku ekonomi sing dikontrak udakara 10.2% kanggo taun tanggalan 2020 lan 12% kanggo taun fiskal pungkasan tanggal 31 Maret 2021.

Iki minangka penurunan tahunan paling gedhe lan dadi kontraksi tahunan kaping pisanan wiwit taun 2012. Kurangé populasi ekonomi ing taun 2020/21 dipimpin kanthi kontraksi 70% ing industri wisata kita.

Pandemi iki nyebabake dana masuk mata uang asing saka pariwisata sing diprakirake turun dadi 74% utawa US $ 2.5 milyar ing taun 2020/21. Maneh, level fallout iki durung ana sadurunge ing sejarah kita.

Speaker Madam, sawise tampil apik banget ing Perdana Menteri iki, Andrew Holness, sing dipimpin Manifesto pamrentahan 2016, kita ngetutake Manifesto taun 2020, kanthi cara sing cetha, amarga kita terus nglawan pandemi iki.

Madam Speaker kita kepengin mbalek maneh, luwih cepet lan luwih apik.

Kita setya njamin pamrentah sing tanggung jawab sing ningkatake persatuan lan kemitraan nalika setya ngladeni kabeh wong Jamaika.

Pembicara Ibu, fokus kita ing ngisor iki:

Print Friendly, PDF & Email