Pahlawan pilot maskapai Sully bisa dadi duta besar ICAO AS

Waca kita | Rungokake kita | Watch kita |Acara| langganan|


Afrikaans Afrikaans Albanian Albanian Amharic Amharic Arabic Arabic Armenian Armenian Azerbaijani Azerbaijani Basque Basque Belarusian Belarusian Bengali Bengali Bosnian Bosnian Bulgarian Bulgarian Cebuano Cebuano Chichewa Chichewa Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Corsican Corsican Croatian Croatian Czech Czech Dutch Dutch English English Esperanto Esperanto Estonian Estonian Filipino Filipino Finnish Finnish French French Frisian Frisian Galician Galician Georgian Georgian German German Greek Greek Gujarati Gujarati Haitian Creole Haitian Creole Hausa Hausa Hawaiian Hawaiian Hebrew Hebrew Hindi Hindi Hmong Hmong Hungarian Hungarian Icelandic Icelandic Igbo Igbo Indonesian Indonesian Italian Italian Japanese Japanese Javanese Javanese Kannada Kannada Kazakh Kazakh Khmer Khmer Korean Korean Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Kyrgyz Kyrgyz Lao Lao Latin Latin Latvian Latvian Lithuanian Lithuanian Luxembourgish Luxembourgish Macedonian Macedonian Malagasy Malagasy Malay Malay Malayalam Malayalam Maltese Maltese Maori Maori Marathi Marathi Mongolian Mongolian Myanmar (Burmese) Myanmar (Burmese) Nepali Nepali Norwegian Norwegian Pashto Pashto Persian Persian Polish Polish Portuguese Portuguese Punjabi Punjabi Romanian Romanian Russian Russian Samoan Samoan Scottish Gaelic Scottish Gaelic Serbian Serbian Sesotho Sesotho Shona Shona Sindhi Sindhi Sinhala Sinhala Slovak Slovak Slovenian Slovenian Somali Somali Spanish Spanish Sudanese Sudanese Swahili Swahili Swedish Swedish Tajik Tajik Tamil Tamil Thai Thai Turkish Turkish Ukrainian Ukrainian Urdu Urdu Uzbek Uzbek Vietnamese Vietnamese Xhosa Xhosa Yiddish Yiddish Zulu Zulu
Pahlawan pilot maskapai bisa dadi duta besar ICAO AS

Presiden AS Joe Biden, Selasa, ngumumake pilihane kanggo sawetara duta besar profil tinggi. Kalebu ing dhaptar terkenal iki yaiku pahlawan penerbangan "Sully" Sullenberger.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Sully minangka pilot US Airways sing nglakokake pendaratan kanthi aman saka Airbus A320-214 sing rusak banget ing Kali Hudson New York.
  2. Mung 2 menit pesawat, pesawat mabur kasebut menyang kumpul angsa Kanada, lan kaloro mesin kasebut rusak banget nganti nyebabake daya tarik sing meh rampung.
  3. Kanthi kredensial lan mikir kanthi apik kaya iki, Sully mesthine kudu dadi sepatu kanggo ngladeni Organisasi Penerbangan Sipil Internasional.

Pilot maskapai pensiunan CB "Sully" Sullenberger, sing paling misuwur nalika negosiasi pendaratan darurat iki tanpa korban jiwa, dijaluk dadi perwakilan AS ing Dewan Organisasi Penerbangan Sipil Internasional (ICAO).

Penerbangan US Airways 1549, uga diarani Miracle on the Hudson, yaiku pesawat saka maskapai penumpang sing ndharat darurat ing Kali Hudson tanggal 15 Januari 2009, ora suwe sawise budhal saka Bandara LaGuardia ing New York City. Lima wong cedera parah, nanging ora ana korban jiwa.

Pesawat kasebut, sawijining Airbus A320 sing dioperasikake dening US Airways, mangkat saka LaGuardia udakara jam 3:25 PM. Tujuane kanggo Charlotte, North Carolina. Ing kapal ana 5 anggota awak, kalebu Kapten Chesley ("Sully") Sullenberger III, lan 150 penumpang. Udakara 2 menit pesawat, pesawat mabur kasebut dadi kewan angsa Kanada. Kaloro mesin kasebut rusak parah, nyebabake dorongan sing meh kabeh padha. Upaya bola-bali kanggo nguripake maneh mesin kasebut durung sukses.

Print Friendly, PDF & Email