Zambia nangisi Presiden Pendhiri Kenneth Kaunda sing nyanyi: Tentrem, Pariwisata, Perubahan Iklim dadi lagune

Print Friendly, PDF & Email

Dikenal minangka Presiden nyanyian, Kenneth Kaunda tilar donya dina iki ing Lusaka, Zambia, umur 97. Dheweke ninggalake lagu sing ngringkes sesanti kanggo Peace Through Pariwisata, Perubahan Iklim, lan Pariwisata Afrika.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Pariwisata Afrika, Perubahan Iklim minangka bagean saka visi presiden pendiri. Rungokake lagu sing ditawakake ngrayakake Perdamaian liwat Pariwisata.
  2. Presiden Pendiri Zambia tilar donya, umur 97 taun. Dheweke dituduhake minangka pahlawan nasional, negarawan hebat, juara ora mung kanggo Zambia sing dheweke tresnani banget, nanging kanggo kabeh Afrika.
  3. Dewan Pariwisata Afrika ngucapake simpati marang Pamrentah lan Penduduk Zambia lan kulawarga Kaunda nalika tilas Presiden Zambia Kenneth Kaunda kanthi pratelan sing diterbitake dening Presiden lan Ketua ATB.

Pahlawan kanggo Zambia lan presiden pendiri sing percaya pariwisata minangka penggerak perdamaian donya, tilar donya ing Lusaka dina iki. Kaunda dadi Presiden Zambia wiwit 1964 nganti 1991.

Ing wulan Mei 2011, Presiden Zambia kaping pisanan, Kenneth Kaunda, pidato ing upacara pembukaan IIPT Konferensi (Institut Internasional kanggo Perdamaian Liwat Pariwisata) ing Lusaka. Dheweke nyritakake sesanti kanggo Zambia lan kanggo Peace Through Tourism ing sawijining lagu.

Cuthbert Ncube, Ketua Dewan Pariwisata Afrika, ngirim pesen kanthi ujar, "Afrika wis ilang negarawan gedhe, wong Pan-Afrika - Kenneth Kaunda - bapakné Zambia. Muga-muga dheweke bisa tentrem. Lan kita terus berjuang kanggo Afrika Serikat liwat Pariwisata minangka sektor sing nyawiji. ”

"Mantan Presiden Kaunda minangka pendukung pariwisata sing kuat kanggo Zambia lan kabeh Afrika. Dheweke dadi pendukung masalah perubahan iklim, uga kanggo Peace Through Tourism, "jarene Jaringan Pariwisata Dunia Ketua Juergen Steinmetz, sing uga njupuk video almarhum presiden nyanyi ing konferensi IIPT taun 2011.

Presiden Pendiri Zambia Kenneth Kaunda tilar donya dina iki nilar lagu ing Pariwisata Afrika, Perubahan Iklim, Perdamaian Dunia minangka warisane
Alain St. Ange, menteri Pariwisata Seychelles, lan Presiden Pertama Kaunda, Zambia

"Aku seneng lan terhormat ketemu karo Presiden Kaunda ing pirang-pirang kesempatan kanggo misi kerja sing beda karo Menteri Seychelles sing tanggung jawab Pariwisata. Dheweke minangka wong saka masarakat, lan nalika dheweke ngacungake saputangan putih minangka tandha merek dagang, dheweke terus konferensi ing podium speaker kanthi sih lan andhap asor sing padha. Diskusi babagan Afrika lan semangat Pan-Africanism mesthi nyenengake lan menehi hadiah pribadi, "ujare Alain St.Ange. Presiden Dewan Pariwisata Afrika.

Presiden Kaunda ketemu karo Presiden ATB St. Ange ing Taman Damai Internasional ing Livingstone sajrone acara tandur wit IIPT kanggo menehi tandha Majelis Umum 20 UNWTO sing lagi diatur bareng karo Zambia lan Zimbabwe.

Dewan Pariwisata Afrika nguciwani Presiden Zambia Kenneth Kaunda sing kliwat
Louis D'Amore. Pungkasan Akel Beltaj, Pungkasan Kenneth Kaunda

Louis D'Amore, Pendiri lan Presiden Institut Internasional kanggo Perdamaian liwat Pariwisata (IIPT) ujar eTurboNews dina iki: "IIPT nuwun sewu banget amarga sedane kanca IIPT lan bapak Zambia sing seda." IIPT nyedhiyakake Presiden Kaunda kanthi rega perdamaian ing taun 2008 ing Zambia lan maneh ing 2013 nalika dina mbukak Majelis Umum UNWTO ke-20 ing Zambia lan ZImbabwe.

Dewan Pariwisata Afrika nguciwani Presiden Zambia Kenneth Kaunda sing kliwat
Luis D'Amore & Pungkasan Presiden Kaunda ing upacara nandur wit ing Zambia 2013

Dheweke nandur wit perdamaian pertamane karo Dr. Taleb Rifai, Sekretaris Jenderal UNWTO nalika semana.

Thanks kanggo almarhum Presiden, iki kaping telune Zambia ana ing Pusat Perdamaian Liwat Pariwisata ing taun 2013. Sawise dadi tuan rumah rong acara internasional kanggo Institut Internasional kanggo Perdamaian Liwat Pariwisata (IIPT), lan sawise ngaturake Victoria Falls minangka Peace Park 3 taun sadurunge, Zambia negesake komitmen kanggo ndhukung perdamaian lan pariwisata.

Presiden Pendiri Zambia Kenneth Kaunda tilar donya dina iki nilar lagu ing Pariwisata Afrika, Perubahan Iklim, Perdamaian Dunia minangka warisane
Kenneth Kuanda lan Walter Mzembi

Walter Mzembi, tilas Menteri Pariwisata kanggo Zimbabwe, tweet: "Potret Patriark, Bapak Pendiri, Stateman, Liberator, Humanist & Philanthropist! Kita rooting udakara 100, nanging matur nuwun marang Gusti Kang Maha Kuwasa amarga berkahmu sajrone 97 taun. Swarga wis entuk kerugian sing ora bisa diganti. "

Tandha merek dagang Presiden Kaunda nalika dheweke metu lan ketemu karo wong-wong ing Zambia yaiku kanggo ngayunake saputangan putih.

Print Friendly, PDF & Email