Dina Sushi Internasional 2021: Wasabi dadi salah sawijining bumbu paling populer ing AS

Waca kita | Rungokake kita | Watch kita |Acara| langganan|


Afrikaans Afrikaans Albanian Albanian Amharic Amharic Arabic Arabic Armenian Armenian Azerbaijani Azerbaijani Basque Basque Belarusian Belarusian Bengali Bengali Bosnian Bosnian Bulgarian Bulgarian Cebuano Cebuano Chichewa Chichewa Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Corsican Corsican Croatian Croatian Czech Czech Dutch Dutch English English Esperanto Esperanto Estonian Estonian Filipino Filipino Finnish Finnish French French Frisian Frisian Galician Galician Georgian Georgian German German Greek Greek Gujarati Gujarati Haitian Creole Haitian Creole Hausa Hausa Hawaiian Hawaiian Hebrew Hebrew Hindi Hindi Hmong Hmong Hungarian Hungarian Icelandic Icelandic Igbo Igbo Indonesian Indonesian Italian Italian Japanese Japanese Javanese Javanese Kannada Kannada Kazakh Kazakh Khmer Khmer Korean Korean Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Kyrgyz Kyrgyz Lao Lao Latin Latin Latvian Latvian Lithuanian Lithuanian Luxembourgish Luxembourgish Macedonian Macedonian Malagasy Malagasy Malay Malay Malayalam Malayalam Maltese Maltese Maori Maori Marathi Marathi Mongolian Mongolian Myanmar (Burmese) Myanmar (Burmese) Nepali Nepali Norwegian Norwegian Pashto Pashto Persian Persian Polish Polish Portuguese Portuguese Punjabi Punjabi Romanian Romanian Russian Russian Samoan Samoan Scottish Gaelic Scottish Gaelic Serbian Serbian Sesotho Sesotho Shona Shona Sindhi Sindhi Sinhala Sinhala Slovak Slovak Slovenian Slovenian Somali Somali Spanish Spanish Sudanese Sudanese Swahili Swahili Swedish Swedish Tajik Tajik Tamil Tamil Thai Thai Turkish Turkish Ukrainian Ukrainian Urdu Urdu Uzbek Uzbek Vietnamese Vietnamese Xhosa Xhosa Yiddish Yiddish Zulu Zulu
Dina Sushi Internasional 2021: Wasabi dadi salah sawijining bumbu paling populer ing AS

Total 43 bumbu sing beda karo 55 merek bumbu sing beda dianalisis kanggo nemokake sing paling populer (adhedhasar data telusuran) ing 35 negara paling sugih ing donya.

Print Friendly, PDF & Email
  • Panganan panganan ing saindenging jagad kalebu ing gulungan California, nigiri lan sashimi ing Dina Sushi Internasional.
  • Pendhudhuk ing Hongaria lan Korea Selatan pancen seneng rempah-rempah, kanthi wasabi iringan sushi klasik sing paling populer ing saben negara.
  • Horseradish Jepang metu dadi bumbu favorit ing 13 saka 50 negara bagian AS.

Jumuah tanggal 18 Juni nyathet Dina Sushi Internasional, lan para panganan ing saindenging jagad iki mlebu ing gulungan California, nigiri lan sashimi, riset paling anyar nerangake babagan iringan paling apik kanggo ngundhakake masakan Jepang menyang level anyar.

Panaliten anyar wis nyinaoni rempah-rempah sing paling populer ing donya kanggo mbukak rasa apa sing disenengi ing macem-macem negara. Total 43 bumbu sing beda karo 55 merek bumbu sing beda dianalisis kanggo nemokake sing paling populer (adhedhasar data telusuran) ing 35 negara paling sugih ing donya.

Pendhudhuk ing Hongaria lan Korea Selatan pancen seneng rempah-rempah, kanthi wasabi iringan sushi klasik sing paling populer ing saben negara. Horseradish Jepang uga dadi bumbu favorit ing 13 saka 50 US negesake; kalebu Ohio, Kentucky, Tennessee, South Carolina lan Virginia Barat. 

Wasabi pancen dadi favorit favorit para sushi, nanging bumbu lan saus apa liyane sing bisa ditambahake ing sajian iwak ing Dina Sushi Internasional iki kanggo nambah rasa saka urutan favorit sampeyan?

Soy sauce (45,000 pencarian AS saben wulan)

Dianggep kaya rasa sing dipikolehi dening akeh, kecap iku biasane diprodhuksi nganggo pasta kedelai fermentasi, lan menehi rasa umami sing asin lan khas kanggo sushi. 

Asalé saka China, kecap wis digunakake ing masakan Asia luwih saka 1,000 taun, kaping pisanan tekan Eropa liwat Walanda sajrone taun 1600an. 

Ana macem-macem jinis kecap, gumantung saka carane seneng utawa entheng, kenthel utawa berair. Kécap peteng duwé warna coklat semar lan ambu sing tajem, nalika kécap sing entheng ora nganggo gandum lan wangi sing luwih alus. 

Jahe acar (16,000 pencarian AS saben wulan) 

Asring ditemokake karo wasabi lan kecap, ing meja ing restoran Jepang, jahe jeruk, kadang diarani 'gari', minangka bagean penting ing pesta sushi. 

Jahe jeruk iku gampang banget lan murah kanggo didadekake saben wengi sushi krasan, sing dibutuhake mung setengah kilogram jahe bayi sing seger, 1 cangkir cuka beras tanpa alesan, 30g gula, uyah sendok lan banyu sing umob. 

Cuka pari (23,000 pencarian AS saben wulan) 

Digawe saka beras sing difermentasi lan asale saka Asia Wétan, cuka pari minangka bahan utama Jepang sing digunakake kanggo pemanis, salad lan nasi sushi. 

Cuka beras Jepang duwe rasa sing cukup alus lan alus, wernane wiwit jernih nganti kuning pucet. Daging lan iwak asring diasinake ing cuka pari supaya bisa nyuda lan ambune sing wangi. 

Saus Ponzu (47k wulan pencarian AS)

Bumbu khas Jepang sing saya populer ing negara-negara Kulon, saus ponzu minangka saus adhedhasar jeruk kanthi rasa sing legok lan tart, ora beda karo vinaigrette. 

Bahan kasebut kalebu ponzu- jus jeruk sudachi, yuzu, kabosu lan cuka- dicampur karo kecap lan gula. 

Pilihan sing nyenengake banget, saus ponzu nggawe iringan sing sampurna kanggo akeh masakan sushi. Iki digawe kanggo saus celup panganan laut, minangka marinade serbaguna kanggo daging panggang utawa sayuran kanggo menehi BBQ corak Jepang, utawa nganggo salad lan piring mie adhem kanggo panganan musim panas sing sampurna.

Saos welut (26,000 telusuran US saben wulan)

Aja nganti jeneng kasebut mbingungake, mesthi ora ana welut sing ngimbut saos sing enak iki. Iki mung dijenengi sawise sajian sing asline digawe ngiringan, sadurunge wong ngerti yen enak bisa dicelupake ing kabeh perkara!

Isine mung telung bahan - kecap, gula putih lan mirin (anggur beras Jepang) - saus welut wujud tekstur sirup coklat peteng sing sampurna kanggo disajikake karo kabeh jinis sushi, iwak panggang, daging utawa salad. 

Print Friendly, PDF & Email