Hakim nyerang supaya pesanan 'pelayaran bersyarat' CDC nglawan jalur pelayaran

Waca kita | Rungokake kita | Watch kita |Acara| langganan|


Afrikaans Afrikaans Albanian Albanian Amharic Amharic Arabic Arabic Armenian Armenian Azerbaijani Azerbaijani Basque Basque Belarusian Belarusian Bengali Bengali Bosnian Bosnian Bulgarian Bulgarian Cebuano Cebuano Chichewa Chichewa Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Corsican Corsican Croatian Croatian Czech Czech Dutch Dutch English English Esperanto Esperanto Estonian Estonian Filipino Filipino Finnish Finnish French French Frisian Frisian Galician Galician Georgian Georgian German German Greek Greek Gujarati Gujarati Haitian Creole Haitian Creole Hausa Hausa Hawaiian Hawaiian Hebrew Hebrew Hindi Hindi Hmong Hmong Hungarian Hungarian Icelandic Icelandic Igbo Igbo Indonesian Indonesian Italian Italian Japanese Japanese Javanese Javanese Kannada Kannada Kazakh Kazakh Khmer Khmer Korean Korean Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Kyrgyz Kyrgyz Lao Lao Latin Latin Latvian Latvian Lithuanian Lithuanian Luxembourgish Luxembourgish Macedonian Macedonian Malagasy Malagasy Malay Malay Malayalam Malayalam Maltese Maltese Maori Maori Marathi Marathi Mongolian Mongolian Myanmar (Burmese) Myanmar (Burmese) Nepali Nepali Norwegian Norwegian Pashto Pashto Persian Persian Polish Polish Portuguese Portuguese Punjabi Punjabi Romanian Romanian Russian Russian Samoan Samoan Scottish Gaelic Scottish Gaelic Serbian Serbian Sesotho Sesotho Shona Shona Sindhi Sindhi Sinhala Sinhala Slovak Slovak Slovenian Slovenian Somali Somali Spanish Spanish Sudanese Sudanese Swahili Swahili Swedish Swedish Tajik Tajik Tamil Tamil Thai Thai Turkish Turkish Ukrainian Ukrainian Urdu Urdu Uzbek Uzbek Vietnamese Vietnamese Xhosa Xhosa Yiddish Yiddish Zulu Zulu
Hakim nyerang supaya pesanan 'pelayaran bersyarat' CDC nglawan jalur pelayaran

Prentah kasebut bakal diwiwiti tanggal 18 Juli, ing wektu kasebut perintah CDC menyang operator pelayaran bakal dianggep minangka pertimbangan, rekomendasi utawa pedoman sing ora naleni, mula kapal-kapal pesiar kasebut bisa uga operasi metu saka Florida maneh.

Print Friendly, PDF & Email
  • Gubernur Florida ngumumake kemenangan liwat CDC.
  • Florida nuntut CDC amarga cilaka sing ora bisa diatasi sawise sawetara jalur pelayaran ngancam bakal ninggalake negara kasebut.
  • Hakim Distrik AS maringi panjaluk Florida kanggo mblokir dhawuhe CDC “pelayaran kondisional”

Gubernur Florida Ron DeSantis damel kemenangan ing pengadilan utama nglawan Pusat Pengendalian lan Pencegahan Penyakit wingi, nalika Hakim Distrik AS, Steven Douglas Merryday, njaluk panjaluk Florida kanggo mblokir CDC Pesenan "pelayaran kondisional" nglawan jalur pelayaran wingi.

Prentah kasebut bakal diwiwiti tanggal 18 Juli, ing wektu kasebut perintah CDC menyang operator pelayaran bakal dianggep minangka pertimbangan, rekomendasi utawa pedoman sing ora naleni, mula kapal-kapal pesiar kasebut bisa uga operasi metu saka Florida maneh.

"CDC pancen salah, lan dheweke ngerti," ujare DeSantis ngumumake keputusan kasebut. 

"CDC lan pamrentah Biden nggawe rencana kanggo nyelehake industri pelayaran, kanthi ndhelik ing wektu tundha birokrasi lan tuntutan hukum. Dina iki, kita entuk kemenangan iki kanggo kulawarga Florida, industri pelayaran, lan kanggo saben negara sing pengin njaga hak-hak kasebut nalika ana overreach federal sing durung pernah ana. ”

Florida nuntut CDC amarga cilaka sing ora bisa diatasi sawise sawetara jalur pelayaran ngancam bakal ninggalake negara kasebut amarga kahanan sing abot lan abot sing dileksanakake ing Oktober 2020 lan nganyari maneh ing wulan April. Antarane liyane, CDC mbutuhake operator pelayaran kanggo nggawe laboratorium pengujian ing kapal, nggawe maneh sistem ventilasi kapal, lan duwe paling ora 98% awak lan 95% penumpang - kalebu bocah - divaksinasi supaya bisa ngliwati persyaratan kanggo pelayaran simulasi luwih dhisik.

Putusan 124 kaca katon dirancang kanggo nahan pengawasan Mahkamah Agung, ngrujuk pirang-pirang hakim, precedent sirkuit, ukum kasus lan ukum, lan uga sejarah CDC lan karantina. Hakim Merryday ora ngerti babagan pangerten CDC babagan otoritas kasebut, nanging negesake manawa para pengacara kasebut bola-bali netepake "wabah" minangka conto transmisi virus manungsa menyang manungsa.

Kanthi mangkono, CDC negesake otoritas kanggo ngetrapake langkah apa wae kanggo negoro, adhedhasar mung diskriminasi direktur babagan "kabutuhan," tulis Merryday, ngarani "pratelan otoriter sing apik banget, durung ana sadurunge, lan akutif.

"Ana sing kepengin weruh," tulis hakim kasebut, manawa CDC bisa nyoba "umume nutup hubungan seksual" ing AS kanggo nyegah panularan AIDS, sifilis utawa herpes. "Wicaksana politik (lan kesulitan ngetrapake) bisa menehi saran marang CDC nglawan larangan khusus iki, nanging undang-undang kasebut, kaya sing dingerteni dening CDC, mesthi ora ana alangan," ujare sadurunge sadurunge nolak pangerten kasebut.

Merryday malah nyatakake keputusan Mei dening rekane ing DC, Hakim Dabney L. Friedrich, sing mung ana 20 kaca utawa luwih, nanging mbantah hak CDC kanggo ngetrapake moratorium negoro kanggo ngusir para penyewa nakal.

Luwih saka 13 yuta penumpang kapal pesiar lan kru pesawat utawa mudhun ing Florida ing taun 2019, nglindhungi ekonomi negara kasebut. Bali industri pelayaran bakal dadi tonggak penting ing perjuangan kebebasan, "tambah DeSantis, nuduhake manawa Florida" terus maju nalika mbukak bisnis. "

Print Friendly, PDF & Email