Wanita paling enom ing Afrika ngrebut Gunung Everest

Waca kita | Rungokake kita | Watch kita |Acara| langganan|


Afrikaans Afrikaans Albanian Albanian Amharic Amharic Arabic Arabic Armenian Armenian Azerbaijani Azerbaijani Basque Basque Belarusian Belarusian Bengali Bengali Bosnian Bosnian Bulgarian Bulgarian Cebuano Cebuano Chichewa Chichewa Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Corsican Corsican Croatian Croatian Czech Czech Dutch Dutch English English Esperanto Esperanto Estonian Estonian Filipino Filipino Finnish Finnish French French Frisian Frisian Galician Galician Georgian Georgian German German Greek Greek Gujarati Gujarati Haitian Creole Haitian Creole Hausa Hausa Hawaiian Hawaiian Hebrew Hebrew Hindi Hindi Hmong Hmong Hungarian Hungarian Icelandic Icelandic Igbo Igbo Indonesian Indonesian Italian Italian Japanese Japanese Javanese Javanese Kannada Kannada Kazakh Kazakh Khmer Khmer Korean Korean Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Kyrgyz Kyrgyz Lao Lao Latin Latin Latvian Latvian Lithuanian Lithuanian Luxembourgish Luxembourgish Macedonian Macedonian Malagasy Malagasy Malay Malay Malayalam Malayalam Maltese Maltese Maori Maori Marathi Marathi Mongolian Mongolian Myanmar (Burmese) Myanmar (Burmese) Nepali Nepali Norwegian Norwegian Pashto Pashto Persian Persian Polish Polish Portuguese Portuguese Punjabi Punjabi Romanian Romanian Russian Russian Samoan Samoan Scottish Gaelic Scottish Gaelic Serbian Serbian Sesotho Sesotho Shona Shona Sindhi Sindhi Sinhala Sinhala Slovak Slovak Slovenian Slovenian Somali Somali Spanish Spanish Sudanese Sudanese Swahili Swahili Swedish Swedish Tajik Tajik Tamil Tamil Thai Thai Turkish Turkish Ukrainian Ukrainian Urdu Urdu Uzbek Uzbek Vietnamese Vietnamese Xhosa Xhosa Yiddish Yiddish Zulu Zulu
Wanita paling enom ing Afrika ngrebut Gunung Everest

Wanita Tanzania lan wanita Afrika paling enom wis ngrebut Gunung Everest, nggawe rekor dadi wanita Tanzania pertama sing tekan titik paling dhuwur ing saindenging jagad.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Rawan Dakik, wanita Tanzania umur 20 taun, sukses munggah ing puncak Gunung Everest ing Nepal pungkasan Mei taun iki.
  2. Dheweke ujar manawa target tekan puncak paling dhuwur ing donya difasilitasi kanthi latihan sadurunge kanggo munggah ing Gunung Kilimanjaro, puncak paling dhuwur ing Afrika.
  3. Dheweke wis sukses ngetrapake Gunung Kilimanjaro luwih saka 5 kaping.

Rawan teka maneh ing Tanzania Lor ing tengah sambutan wong tuwane lan bagean saka pejabat pariwisata Tanzania sawise nginep ing Nepal suwene 2 wulan sajrone usaha pendakian ing Gunung Everest.

Dheweke wis munggah dadi negara Tanzania nomer loro sing tekan puncak Gunung Everest, 9 taun sawise porter Gunung Kilimanjaro sing berpengalaman, Pak Wilfred Moshi, ngangkat gendera Tanzania ing gunung paling dhuwur ing saindenging jagad. Dheweke nggawe rekor ing Mei 2012 sawise nglampahi 10 minggu trekking gunung kasebut.

Saray Khumalo minangka wanita Afrika pertama sing ngrebut Gunung Everest tanggal 16 Mei 2019, sawise pirang-pirang ekspedisi pendakian ing Gunung Kilimanjaro ing Tanzania lan gunung-gunung liyane ing donya sing golek dana kanggo pendhidhikan lan perpustakaan bocah ing Afrika.

Pucuk Gunung Everest ing tapel wates Nepal-China paling dhuwur ing saindenging jagad 8,850 meter ing sadhuwure segara.

Wanita paling enom ing Afrika ngrebut Gunung Everest

Sir Edmund Hillary lan pendhudhuk Sherpa Nepal, Tenzing Norgay minangka wong pertama sing tekan puncak gunung kasebut tanggal 29 Mei 1953.

Rentang Himalaya ing endi dununge Gunung Everest diunggahake kanthi aksi tektonik nalika Plate India-Australia pindhah arah mangidul saka sisih kidul lan dipeksa mudhun ing ngisor lempeng Eurasia sawise tabrakan 2 lempeng kasebut udakara 40 nganti 50 yuta taun kepungkur. Himalaya awake dhewe wiwit mundhak udakara 25 nganti 30 yuta taun kepungkur, lan Himalaya Agung wiwit saiki wujud nalika jaman Pleistosen, udakara 2,600,000 nganti 11,700 taun kepungkur.

Everest lan pucuk sakiwa tengene minangka bagean saka gempungan gunung gedhe sing dadi titik fokus, utawa tumindak simpul tektonik iki ing Himalaya Agung. Informasi saka instrumen posisi global sing ana ing Everest wiwit pungkasan taun 1990an, nuduhake manawa gunung kasebut terus obah sawetara inci ing sisih lor-wétan lan mundhak pérangan inci saben taun, saya saya dhuwur saben taun.

Print Friendly, PDF & Email