Negara-negara non-EU melu keputusan EU nglarang maskapai penerbangan Belarus saka wilayah udara

Waca kita | Rungokake kita | Watch kita |Acara| langganan|


Afrikaans Afrikaans Albanian Albanian Amharic Amharic Arabic Arabic Armenian Armenian Azerbaijani Azerbaijani Basque Basque Belarusian Belarusian Bengali Bengali Bosnian Bosnian Bulgarian Bulgarian Cebuano Cebuano Chichewa Chichewa Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Corsican Corsican Croatian Croatian Czech Czech Dutch Dutch English English Esperanto Esperanto Estonian Estonian Filipino Filipino Finnish Finnish French French Frisian Frisian Galician Galician Georgian Georgian German German Greek Greek Gujarati Gujarati Haitian Creole Haitian Creole Hausa Hausa Hawaiian Hawaiian Hebrew Hebrew Hindi Hindi Hmong Hmong Hungarian Hungarian Icelandic Icelandic Igbo Igbo Indonesian Indonesian Italian Italian Japanese Japanese Javanese Javanese Kannada Kannada Kazakh Kazakh Khmer Khmer Korean Korean Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Kyrgyz Kyrgyz Lao Lao Latin Latin Latvian Latvian Lithuanian Lithuanian Luxembourgish Luxembourgish Macedonian Macedonian Malagasy Malagasy Malay Malay Malayalam Malayalam Maltese Maltese Maori Maori Marathi Marathi Mongolian Mongolian Myanmar (Burmese) Myanmar (Burmese) Nepali Nepali Norwegian Norwegian Pashto Pashto Persian Persian Polish Polish Portuguese Portuguese Punjabi Punjabi Romanian Romanian Russian Russian Samoan Samoan Scottish Gaelic Scottish Gaelic Serbian Serbian Sesotho Sesotho Shona Shona Sindhi Sindhi Sinhala Sinhala Slovak Slovak Slovenian Slovenian Somali Somali Spanish Spanish Sudanese Sudanese Swahili Swahili Swedish Swedish Tajik Tajik Tamil Tamil Thai Thai Turkish Turkish Ukrainian Ukrainian Urdu Urdu Uzbek Uzbek Vietnamese Vietnamese Xhosa Xhosa Yiddish Yiddish Zulu Zulu
Negara-negara non-EU melu keputusan EU nglarang maskapai penerbangan Belarus saka wilayah udara

Republik Makedonia Lor, Montenegro, Serbia lan Albania, Islandia, Liechtenstein lan Norwegia nutup langit kanggo maskapai penerbangan Belarus.

Print Friendly, PDF & Email
  • Pitu negara non-EU sing gabung karo Uni Eropa nglarang maskapai penerbangan Belarus.
  • Dewan UE ing tingkat menteri luar negeri nyetujoni paket sanksi kaping papat tumrap 86 wong Belarus lan entitas hukum.
  • Pembajakan pesawat Ryanair 23 Mei dening Belarus wis ngirim gelombang kejut liwat industri perjalanan udara internasional.

Layanan pers Dewan Uni Eropa nerbitake pratelan dina Senin, ngumumake manawa pitung negara dudu Uni Eropa nolak keputusan anggota Uni Eropa kanggo nutup ruang udara kanggo maskapai penerbangan Belarus.

"Keputusan Dewan mutusake kanggo nguatake langkah-langkah mbatesi sing ana amarga kahanan ing Belarus kanthi ngenalake larangan overflight saka ruang udara EU lan akses menyang bandara EU dening operator Belarus ing kabeh jinis," ujare pernyataan kasebut.

"Negara Calon Republik Makedonia Lor, Montenegro, Serbia lan Albania, lan negara-negara EFTA Islandia, Liechtenstein lan Norwegia, anggota Wilayah Ekonomi Eropa, cocog karo Keputusan Dewan iki," ujare layanan pers.

"Dheweke bakal mesthekake manawa kabijakan nasional cocog karo Keputusan Dewan iki," tambah layanan pers kasebut. "Uni Eropa nyathet komitmen kasebut lan nampani," jarene.

Sadurunge dina Senen, Dewan UE ing tingkat menteri luar negeri nyetujoni sanksi kaping papat sanksi marang 86 wong Belarus lan entitas hukum lan entuk kesepakatan kanggo menehi sanksi ekonomi marang pitung sektor ekonomi Belarus, kalebu ekspor potas lan petrokimia lan sektor finansial . Sanksi ekonomi bakal disetujoni pungkasan ing KTT UE tanggal 24-25 Juni lan bakal efektif sawise iku. 

Tanggal 23 Mei Ryanair pembajakan pesawat dening Belarus wis ngirim gelombang kejut liwat industri perjalanan udara internasional. Pesawat kasebut, ing perjalanan saka Yunani menyang Lithuania, dibajak lan dipeksa mlebu ing Minsk amarga ana ancaman bom palsu.

Sanalika mlebu kepeksa ing bandara Minsk, agen keamanan Belarusia mlebu pesawat kasebut lan nyekel blogger oposisi Roman Protasevich sing dikepengini rezim Lukashenko lan pacare, warga Rusia Sofia Sapega.

Print Friendly, PDF & Email