Negara-negara Afrika Barat bakal ngluncurake mata uang siji ing taun 2027

Waca kita | Rungokake kita | Watch kita |Acara| langganan|


Afrikaans Afrikaans Albanian Albanian Amharic Amharic Arabic Arabic Armenian Armenian Azerbaijani Azerbaijani Basque Basque Belarusian Belarusian Bengali Bengali Bosnian Bosnian Bulgarian Bulgarian Cebuano Cebuano Chichewa Chichewa Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Corsican Corsican Croatian Croatian Czech Czech Dutch Dutch English English Esperanto Esperanto Estonian Estonian Filipino Filipino Finnish Finnish French French Frisian Frisian Galician Galician Georgian Georgian German German Greek Greek Gujarati Gujarati Haitian Creole Haitian Creole Hausa Hausa Hawaiian Hawaiian Hebrew Hebrew Hindi Hindi Hmong Hmong Hungarian Hungarian Icelandic Icelandic Igbo Igbo Indonesian Indonesian Italian Italian Japanese Japanese Javanese Javanese Kannada Kannada Kazakh Kazakh Khmer Khmer Korean Korean Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Kyrgyz Kyrgyz Lao Lao Latin Latin Latvian Latvian Lithuanian Lithuanian Luxembourgish Luxembourgish Macedonian Macedonian Malagasy Malagasy Malay Malay Malayalam Malayalam Maltese Maltese Maori Maori Marathi Marathi Mongolian Mongolian Myanmar (Burmese) Myanmar (Burmese) Nepali Nepali Norwegian Norwegian Pashto Pashto Persian Persian Polish Polish Portuguese Portuguese Punjabi Punjabi Romanian Romanian Russian Russian Samoan Samoan Scottish Gaelic Scottish Gaelic Serbian Serbian Sesotho Sesotho Shona Shona Sindhi Sindhi Sinhala Sinhala Slovak Slovak Slovenian Slovenian Somali Somali Spanish Spanish Sudanese Sudanese Swahili Swahili Swedish Swedish Tajik Tajik Tamil Tamil Thai Thai Turkish Turkish Ukrainian Ukrainian Urdu Urdu Uzbek Uzbek Vietnamese Vietnamese Xhosa Xhosa Yiddish Yiddish Zulu Zulu
Negara-negara Afrika Barat bakal ngluncurake mata uang siji ing taun 2027

Inisiatif anyar kanggo ngluncurake mata uang, dijuluki eco, ditindakake sawise telat-puluh taun telat, paling anyar amarga pandemi COVID-19.

Print Friendly, PDF & Email
  • Blok regional Afrika Barat nggunakake rencana anyar kanggo ngenalake mata uang tunggal sing diantisipasi nganti 2027.
  • Amarga kejut pandemi kasebut, para kepala negara mutusake kanggo nundha implementasi pakta konvergensi ing taun 2020–2021.
  • ECOWAS duwe peta dalan anyar kanthi 2027 minangka peluncuran eko kasebut.

Presiden Ivorian saka Komunitas Ekonomi Negara-negara Afrika Barat (ECOWAS) Komisi, Jean-Claude Kassi Brou, ngumumake manawa 15 anggota blok regional Afrika Barat wis nggunakake rencana anyar kanggo ngenalake mata uang tunggal sing ditunggu-tunggu ing taun 2027.

Inisiatif anyar kanggo ngluncurake mata uang, dijuluki eco, ditindakake sawise telat-puluh taun telat, paling anyar amarga pandemi COVID-19. Negara-negara kasebut saiki duwe komitmen tanggal wiwitan 2027.

"Amarga kejut pandemi kasebut, para kepala negara mutusake kanggo nundha implementasi pakta konvergensi ing taun 2020–2021," ujare Brou sawise pertemuan puncak ing Ghana. "Kita duwe peta dalan anyar lan pakta konvergensi anyar sing bakal ngliputi wektu antarane 2022 lan 2026, kanthi 2027 dadi peluncuran eko."

Konsep mata uang tunggal, sing ditujokake kanggo ningkatake perdagangan lintas batas lan pangembangan ekonomi, pisanan diwiwiti ing blok kasebut wiwit taun 2003. Nanging, rencana kasebut ditundha ing taun 2005, 2010, lan 2014 amarga tekanan ekonomi ing sawetara negara anggota ECOWAS, lan ketidakstabilan politik kaya Mali.

Nigeria, ekonomi paling gedhe ing Afrika Kulon, saiki nggunakake float sing dikelola kanthi mata uang, karo wolung wong liyane, kalebu produser kakao paling dhuwur Ivory Coast (Côte d'Ivoire) sing ngoperasikake CFA sing didukung euro sing didukung Prancis (sing tegese Communauté Financière d ' Afrique, utawa Komunitas Keuangan Afrika).

Ing 2019, Presiden Ivorian Alassane Ouattara ngumumake yen franc CFA bakal diganti jeneng dadi eco. Langkah kasebut nyebabake reaksi publik sing nyebar saka anggota blok sing nganggo basa Inggris.

Print Friendly, PDF & Email