24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Kuliner budaya Warta Pamrentah Kabar Olahraga Industri Hospitality Hotel & Resor News Mbangun maneh tanggung jawab Rusia Breaking News Pariwisata Pirembagan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Restoran lan bar Moskow saiki mbutuhake bukti vaksinasi COVID-19

Bukti vaksinasi COVID-19 saiki dibutuhake kanggo ngunjungi restoran lan bar Moskow
Bukti vaksinasi COVID-19 saiki dibutuhake kanggo ngunjungi restoran lan bar Moskow
ditulis dening Harry Johnson

Mung sing duwe bukti vaksinasi, bukti yen ngalami coronavirus sajrone nem wulan kepungkur, utawa tes PCR negatif sajrone telung dina sadurunge, bakal diwenehi sertifikat digital.

Print Friendly, PDF & Email
  • Warga kutha saiki kudu mindhai kode QR sadurunge mlebu ing papan perhotelan.
  • Wiwit tanggal 28 Juni, sistem iki bakal dadi "wajib kanggo kabeh restoran lan kafe sing pengin terus beroperasi kaya biasane."
  • Wong-wong sing mung nembak siji vaksin dilaporake uga bakal entuk skema kasebut.

Watesan COVID-19 anyar diumumake ing ibukutha Rusia kanggo wong-wong sing durung nampa virus corona utawa duwe virus kasebut.

Moscow Walikota Sergey Sobyanin ngumumake peraturan anti-COVID anyar dina iki sing bakal mbutuhake warga kutha kanggo mindhai kode QR sadurunge mlebu ing papan perhotelan kalebu restoran, restoran, pub lan ruang umum liyane.

Mung sing duwe bukti vaksinasi, bukti yen ngalami coronavirus sajrone nem wulan kepungkur, utawa tes PCR negatif sajrone telung dina sadurunge, bakal diwenehi sertifikat digital. Wong-wong sing mung nembak siji vaksin dilaporake uga bakal entuk skema kasebut.

"Kahanan nyebarake Covid isih angel banget," ujare walikota. "Ana luwih saka 14,000 wong sing lara parah ing rumah sakit. Sistem kesehatan wis mobilisasi. ”

Wiwit tanggal 28 Juni, sistem iki bakal dadi "wajib kanggo kabeh restoran lan kafe sing pengin terus beroperasi kaya biasane." Panganan lan pangiriman takeaway mung bakal dadi pilihan sing ora ana sing ora duwe kode QR. Rong yuta wong ing kutha paling gedhe ing Eropa kacarita wis nampa dosis kaping pisanan.

Kutha kasebut wis nglarang efek Nightlife kanthi efektif, kanthi larangan bar lan klub rong minggu sing dilayani para pelanggan kliwat 11pm.

Sanalika, aturan sadurunge sing nglarang acara masif dikencengake, ngalangi papan supaya ora duwe luwih saka 500 pelanggan ing situs kapan wae.

Minggu kepungkur, Moskow dadi kutha pertama ing saindenging jagad sing nggawe vaksinasi wajib kanggo sing duwe tugas umum. Bisnis ing industri kaya keramahan, transportasi lan hiburan kudu mbuktekake manawa 60% tenaga kerjane wis nampa jab utawa ngadhepi denda sing akeh banget. Pejabat wis negesake manawa perusahaan bisa nundha staf tanpa mbayar biaya kanggo entuk kuota. Aturan sing padha ditindakake ing St. Petersburg lan wilayah Rusia liyane.

Sadurunge dina iki, ombudsman hak asasi manungsa Rusia Tatiana Moskalkova nyebutake langkah kasebut “game ora jujur.” Dheweke ujar manawa "mekanisme sing lagi diimplementasikake nyebabake psikosis massa lan nggawe wong wedi meksa."

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.