24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Breaking News Internasional Kuliner budaya Warta Pamrentah Kabar Olahraga Industri Hospitality Investments News tanggung jawab Seychelles Breaking News Pariwisata Pirembagan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan Maneka Warta

Gastronomi berkelanjutan ing Kepulauan Seychelles

Gastronomi berkelanjutan ing Kepulauan Seychelles
seychelles 3

Saiki ing pawon khas Seychellois, gastronomi berkelanjutan duwe peran penting ing komunitas kreole ora mung ing Seychelles nanging uga ing antarane para denizen negara pulau ing saindenging jagad.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Seychellois ngerti banget saka bahan-bahane, cara panganan lan cara pasar lan pungkasane ana ing meja.
  2. Penduduk pulau tuku panganan sing ana ing musim lan nyetel menu adhedhasar sing kasedhiya.
  3. Tuku bahan-bahan seger saka petani lokal mbantu njaga peternakan nganti rantai pasokan meja.

Pengaruh saka macem-macem pusaka, masakan krem ​​akeh banget rasa lan Seychellois ngerti banget babagan bahan-bahane, cara panganan lan cara pasar lan pungkasane ana ing meja. Intisari gastronomi berkelanjutan ngidini kita milih panganan sing sehat kanggo lingkungan lan awak, lan kabar apik yaiku ing endi wae sampeyan ana ing jagad iki, sampeyan uga bisa entuk manfaat.

Mangkene sawetara praktik berkelanjutan sing bisa sampeyan lakoni saka masakan creole:

Tetep mangsan - Kulawarga Seychellois tetep eling tuku panganan sing ing musim mangsane mangan sing tetep; iki kalebu ngonsumsi panganan tartamtu nalika akeh, mupangat kanggo produksi alami lingkungan uga dompet sampeyan.

Dadi fleksibel - siyap nyetel menu gumantung apa sing kasedhiya. Piring kreole duwe macem-macem alternatif kanggo kasedhiyan bahan; iki ngalangi gangguan produksi alami.

Lokal paling apik - Entuk bahan-bahan seger saka peternakan lan produsen lokal lan ngerteni luwih akeh babagan apa sing sampeyan lebokake ing awak. Ing cilik Komunitas Seychelles, wong-wong pulau nggawe hubungan karo pemasok lokal, sing ngidini dheweke takon babagan produk lan malah njaluk tips babagan cara paling migunani.

Pilih panganan laut sing tetep - Kanthi nyedhaki supplier sampeyan, sampeyan duwe ide sing luwih apik manawa wis nggunakake cara mancing berkelanjutan utawa ora. Minangka negara pulau cilik, umume para nelayan ing Pulo Seychelles nggunakake metode mancing berkelanjutan lan tetep adoh saka mancing massal lan umume warga lokal duwe pemasok rutin supaya luwih gampang nggawe pilihan berkelanjutan.

Elinga pilihan iwak lan panganan laut - Sanajan pilihan sing luwih sehat, sawetara spesies iwak wis over-fishing lan nyuda jumlah. Sadurunge tuku panganan laut, sinaoni dhewe babagan produksi lan kebutuhan ing pasar. Sawetara spesies kayata lobster tundhuk ing musim tertutup supaya stok bisa urip maneh. Otoritas Perikanan Seychelles nggawe publik ngerti babagan rincian kasebut, supaya Seychellois ora nyebabake kerusakan ekosistem laut sing rapuh.

Tuku mung sing sampeyan butuhake - Yen bisa, coba lelungan menyang pasar, tampilake kabutuhan saben dinane utawa mingguan, tinimbang ora tuku lan kudu mbuwang panganan. Kasedhiya pasar lokal lan bahan-bahan seger ing saindenging pulau, dadi praktik umum ing komunitas Seychellois kanggo njedhul pasar paling cedhak yen perlu, saengga gampang nyuda sampah. Pancen gampang dingerteni nalika para nelayan nampa jebule lan iwak seger tekan pasar, swarane 'lansiv' bakal kumandhang ing kabupaten kasebut.

Kurangi sampah panganan - Sanajan alami, panganan butuh suwe kanggo bosok, asring ditumpuk ing landfill, mula penting kanggo nyuda sampah. Ngrencanakake panganan, nyuda panggunaan berlebihan lan nggunakake kethokan kanthi cepet bisa nyegah sampah panganan sing ora perlu lan malah nyuda pengeluaran ekstra.

Nggunakake bahan kanthi lengkap - Bagéyan saka nyuda sampah panganan yaiku nggunakake sabisane produk sampeyan. Cara tradisional, Seychellois ora duwe kemewahan kanggo mbuwang panganan; mulane, dheweke nggunakake kabeh sing bisa digunakake, nambah rempah-rempah kanggo nggawe panganan sing enak.

Menyang kompos - Apa wae sing ora bisa digunakake, mesthi dianggep kompos. Ing umume rumah tangga Seychellois, sampeyan bisa nemokake tas kompos, sing bisa digunakake ing kebon, diisi sampah panganan saka woh-wohan, sayuran, produk susu, beras, kacang buncis, kulit endhog, produk adhedhasar gandum, bahan tanduran lan kembang, teh lan produk kopi. Takon marang manajer akomodasi sampeyan ing endi tumpukan kompos lan kepiye cara nggawe sampah.

Kabecikan ing omah - Sampeyan bisa duwe bahan-bahan seger ing omah, cukup tekan pasar lokal kanggo tuku pasokan sing dibutuhake lan bisa duwe kebon cilik dhewe supaya bisa ngontrol apa sing ditambahake ing woh-wohan lan sayuran. Saben kluwarga Seychellois duwe paling ora ana kebon cilik utawa uga pot cilik sing dipasang ing jendhela kanthi tanduran lan tanduran aromatik sing bisa digayuh, minangka praktik sing durung entek nganti saiki.

Plastik ditch lan daur ulang - Aja nggunakake plastik yen bisa lan daur ulang. Kebon ing saubengé pulo kapenuhan bahan daur ulang kayata plastik lan komplong, sing saiki dadi pot kanggo tandur, woh-wohan lan sayuran lokal. 

Warta liyane babagan Seychelles

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda Hohnholz, editor eTN

Linda Hohnholz wis nulis lan nyunting artikel wiwit karir. Dheweke wis ngetrapake semangat bawaan iki menyang papan-papan kayata Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, lan saiki TravelNewsGroup.