Breaking News Internasional Breaking Jamaica News Caribbean Warta Pamrentah Industri Hospitality News Mbangun maneh Pariwisata Pirembagan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan Maneka Warta

Pariwisata sing nyopir pemulihan ekonomi Jamaika wiwit dibukak maneh

Pilih basa sampeyan
Pariwisata sing nyopir pemulihan ekonomi Jamaika wiwit dibukak maneh
Pariwisata Jamaika

Menteri Pariwisata Jamaika Hon. Edmund Bartlett ngumumake manawa wiwit dibukak ing wulan Juni 2020, sektor pariwisata wis nyengkuyung pemulihan ekonomi ekonomi Jamaika, liwat kenaikan sing tetep lan penghasilan pariwisata.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Menteri Pariwisata nyusun penghasilan US $ 1.93 milyar saka 1.61 yuta pengunjung ing taun 2021.
  2. Jamaika wis nyathet total 816,632 pengunjung sing mandheg sajrone mbukak maneh setaun.
  3. Diakreditasi kanggo perbaikan iki minangka bagean amarga pangembangan protokol kesehatan lan keamanan sing kuat kanggo sektor kasebut lan nggawe Koridor Resilien COVID-19 Pariwisata.

Menteri Bartlett mratelakake manawa "angka awal nuduhake manawa wiwit dibukak maneh sektor pariwisata tanggal 15 Juni 2020, Jamaika nyathet total 816,632 pengunjung singgah lan ngasilake penghasilan udakara US $ 1.31 milyar (J $ 196 milyar) sajrone setaun wektu. ” 

"Pangentukan saka sektor kasebut kalebu US $ 1.2 milyar kanggo belanja pengunjung; US $ 28 yuta kanggo pajak budhal; US $ 19.5 yuta kanggo beya lan biaya penumpang; Pajeg penumpang maskapai US $ 16.3 yuta; US $ 8.5 yuta kanggo pajak kamar hotel lan biaya perbaikan bandara udakara $ 8.1 juta, ”jlentrehe.  

Dheweke negesake manawa iki minangka bukti luwih manawa sektor pariwisata tetep stabil. Menteri Bartlett nambahake manawa "kanggo taun tanggalan saiki, Menteri Pariwisata reforecasting kanggo ngirim 1.61 yuta pengunjung tinimbang perkiraan 1.15 yuta luwih dhisik, sing dandan saka 460,000 luwih akeh pengunjung."  

"Pemulihan pariwisata saiki saya cedhak. Sektor pariwisata kita mundhak kaya phoenix saka awu. Prospek sing luwih positif kanggo taun 2021 iki uga bakal nambah perkiraan penghasilan tujuan saka US $ 1.6 milyar dadi US $ 1.93 milyar, paningkatan US $ 330 yuta, ”jarene Bartlett.  

Menteri kasebut nambahake perbaikan iki, ing bagean, kanggo pangembangan protokol kesehatan lan keamanan sing kuat kanggo sektor kasebut uga nggawe Koreksi Resilien COVID-19 Pariwisata, sing ngalami tingkat infeksi sing sithik banget 0.6%.  

Dheweke uga nyathet manawa langkah-langkah supaya Jamaika bisa nampani udakara 342,948 turis sajrone limang wulan pertama taun iki (Januari nganti Mei).  

Dheweke negesake manawa perkiraan penghasilan, kanggo periode Januari 2021 nganti pungkasan Mei 2021 yaiku US $ 514.9 yuta utawa udakara J $ 77 milyar. 

"Mei 2021 nuduhake paningkatan pengunjung sing tekane lan kedadeyan singgah total, terus saya mundhak wiwit pertengahan wulan terus-terusan nganti pungkasan wulan. Faktor beban sing kacathet kanggo Mei 2021 rata-rata 73.5%, iki beda karo perkiraan faktor beban rata-rata 50% kanggo 2021, 9.3% kurang saka faktor muatan 83.1% sing dicapai ing Mei 2019, ”jlentrehe. 

Menteri kasebut tetep ngati-ati kanthi optimis tumrap penumpang pelayaran wiwit bali udakara wulan Juli / Agustus. Pelayaran kaping pisanan ing Amerika Utara menyang Karibia kedadeyan bubar lan iki ningkatake pangarep-arep supaya luwih akeh pesawat layar mengko.  

Warta liyane babagan Jamaica

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda Hohnholz, editor eTN

Linda Hohnholz wis nulis lan nyunting artikel wiwit karir. Dheweke wis ngetrapake semangat bawaan iki menyang papan-papan kayata Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, lan saiki TravelNewsGroup.