24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah News Teknologi Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan News Wire Plancongan USA Breaking News Maneka Warta

Cara NASA nglawan Siklon Gobally

Cara NASA nglawan Siklon Gobally
siklon
ditulis dening Juergen T Steinmetz

NASA gabung karo Universitas Michigan kanggo nglawan Siklon.
Proyek sing diarani CYGNSS wis dadi misi perintis.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Badan Antariksa AS NASA wis menehi kontrak menyang Universitas Michigan kanggo Sistem Satelit Navigasi Global (CYGNSS) kanggo operasi misi lan jarak cedhak.
  2. Kanthi rasi lintang wolung microsatellite, sistem kasebut bisa ndeleng angin topan kanthi luwih asring lan kanthi cara satelit tradisional ora bisa, nambah kemampuan ilmuwan kanggo ngerti lan prédhiksi badai.
  3. Nilai total kontrak udakara $ 39 yuta. Pusat Operasi Ilmu CYGNSS dununge ing Universitas Michigan.

Wis puluhan taun, NASA duwe peran utama nggunakake satelit sing ngamati Bumi kanggo nglumpukake data sing dibutuhake kanggo menehi feed model prediksi cuaca numerik. CYGNSS nerusake kerja kasebut, kanthi nggunakake teknik penginderaan jarak jauh sing disebut "panyebaran sinyal GPS" kanggo ndeleng udan deres kanggo ngira kekuwatan angin permukaan ing intine angin topan utama. 

"CYGNSS minangka misi pelopor sing menehi kita wawasan anyar babagan dinamika siklon tropis kanthi cepet," ujare Karen St. Germain, direktur Divisi Ilmu Bumi NASA. "CYGNSS uga alat sing kuat kanggo ndeteksi banjir ing deteksi puing microplastic darat lan samodra - iku kalebu nilai tambah sing disenengi, lan mbukak dalan kanggo luwih akeh ilmu sing bakal entuk mupangat sosial sing signifikan."

Pangukuran saka CYGNSS migunani kanggo riset pangembangan algoritma, analisis kanggo mbantu upaya pemodelan mbesuk, lan panelitian proses sistem Bumi.  

Operasi luwih lanjut bakal ngidini panelitian anyar ndeleng variasi iklim jangka panjang lan nambah ukuran conto kedadeyan ekstrem sing bisa mbantu modeling lan ramalan. Satelit CYGNSS terus njupuk 24/7 pangukuran angin lumahing segara, global lan uga siklon tropis, sing bisa digunakake kanggo nyinaoni proses meteorologi lan ningkatake ramalan cuaca numerik. Ing darat, satelit njupuk pangukuran terus-terusan saka pambanjiran banjir lan kelembapan lemah sing digunakake ing panelitian proses hidrologi lan kanggo ngawasi bencana.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.