24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Industri Hospitality Hotel & Resor News Keslametan Pariwisata Pirembagan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Hilton 1, Hyatt 2, Marriott mung 5 ing bisnis COVID sing isih urip

Hilton 1, Hyatt 2, Marriott mung 5 ing bisnis COVID sing isih urip
Hilton 1, Hyatt 2, Marriott
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Kepiye rantai hotel gedhe bisa urip saka kejatuhan COVID-19, nalika nerangake nahan rega lan rega saham. Sektor hotel wis mandheg sajrone taun kepungkur, akibat sing dideleng dening penurunan nilai merek sing meh kanggo kabeh 50 merek hotel paling terkenal.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Nilai total 50 merek hotel paling terkenal ing donya wis mudhun nganti 33% (US $ 22.8 milyar) nalika sektor kasebut negosiasi gagal Pandemi COVID-19.
  2. Hilton tetep judhul merek hotel paling terkenal ing saindenging jagad, sanajan nyathet penurunan nilai merek 30% dadi US $ 7.6 milyar.
  3. Hyatt minangka merek paling cepet ing 10 paling dhuwur lan mung siji saka loro merek sing nyathet tuwuhing nilai merek ing 50 paling dhuwur, nganti 4%.

Sektor hotel minangka sektor sing tangguh. Nalika jagad wiwit mbukak maneh, kita wis nyekseni peningkatan pesenan ing level pesenan lan tingkat hunian ing saindenging papan, nuduhake kekuwatan merek sanajan kerusuhan taun kepungkur.

Hilton sepisan maneh minangka merek hotel paling terkenal ing saindenging jagad, sanajan nyathet penurunan merek ing 30% dadi US $ 7.6 milyar. Nalika penghasilan Hilton entuk pengaruh penting wiwit wabah pandemi kasebut, merek kasebut nuduhake kapercayan babagan strategi pertumbuhane, ngumumake luwih saka 17,400 kamar kanggo saluran pipa, kanthi total 400,000 kamar anyar sing direncanakake - kenaikan 8% taun sadurunge. Hilton uga duwe portofolio hotel sing paling larang, kanthi pitung merek sing ana ing peringkat kanthi nilai total merek US $ 13.8 milyar.

Marrott (mudhun 60% dadi US $ 2.4 milyar), mudhun dadi 5th titik saka 2nd, sawise ilang luwih saka separo regane merek. Ing taun kepungkur, bathi ing saindenging jagad merek kasedhiya saben kamar mudhun 60% saka 2019 lan pendhudhukan global mung 36% ing taun iki.

Hyatt mriksa menyang 2nd titik minangka salah siji saka mung rong merek peringkat kanggo ngrekam pertumbuhan nilai merek yaiku Hyatt (nganti 4% nganti US $ 4.7 milyar). Sanajan pandemi nyebabake kinerja, pertumbuhan kamar net Hyatt saya kuat, mbukak 72 hotel lan mlebu 27 pasar anyar. Salajengipun, merek kasebut terus nglakokake tandha tangan anyar kanggo njaga pipa, sing nuduhake luwih saka 40% kamar hotel sing ana ing mbesuk.

Taj minangka sektor paling kuat

Saliyane ngukur nilai merek sakabèhé, Brand Finance uga ngevaluasi kekuwatan merek, adhedhasar faktor kayata investasi pemasaran, akrab pelanggan, kepuasan staf, lan reputasi perusahaan. Miturut kritéria kasebut, Taj (regane merek US $ 296 yuta) minangka merek hotel paling kuat ing saindenging jagad, kanthi skor Kekuatan Indeks (BSI) 89.3 saka 100 lan rating kekuatan merek AAA sing cocog.

Misuwur kanggo layanan pelanggan kelas donya, skor jaringan hotel mewah banget ing Monitor Ekuitas Merek Global kanggo dipertimbangkan, akrab, rekomendasi, lan reputasi utamane ing pasar india India.  

Penerimaan sukses Taj rencana 5 taun - sing fokus ing adol aset non-inti, dadi kurang kepemilikan lan nyuda katergantungan ing ruang mewah - diikuti karo adopsi cepet strategi RESET 2020 sing anyar, sing nyedhiyakake kerangka kerja transformatif kanggo mbantu merek ngatasi tantangan pandemi, wis menehi kontribusi kanggo mlebu maneh merek kanggo pisanan wiwit 2016 ing taun 38th titik.

Senadyan Situs web nyathet kerugian nilai merek 19% dadi US $ 8.3 milyar, nanging wis kliwat Airbnb (mudhun 67% dadi US $ 3.4 milyar) lan Grup Trip.com (mudhun 38% dadi US $ 3.5 milyar) kanggo dadi merek hiburan & wisata paling penting ing donya. Merek paling cepet ing taun iki, Airbnb, nyuda saprotelon saka tenaga kerja taun kepungkur, lan dipeksa ngukur inisiatif anyar sing ana ing pipa kasebut, kalebu resort mewah lan penerbangan.

Happy Valley (mudhun 37% dadi US $ 1.2 milyar) minangka merek paling kuat ing sektor iki, kanthi skor BSI 84.1 saka 100 lan rating kekuatan merek AAA- sing cocog.

Telung peserta anyar ing peringkat

Ana telung wong anyar sing mlebu peringkat taun iki, Bioskop AMC (regane merek US $ 1.8 milyar) ing 7thPriceline (regane merek US $ 1.5 milyar) ing 8th, Lan Kutha Tionghoa Overseas Shenzhen (regane merek nganti US $ 1.3 milyar) ing 9th.

Rantai bioskop paling gedhe ing donya, AMC, berjuang nalika bioskop ditutup ing tengah-tengah kunci global. Merek kasebut bakal ngarep-arep rejeki bakal mbalik amarga pelanggan alon-alon wiwit bali menyang layar amba lan blockbuster sing ditundha pungkasane dirilis. 

Telung peserta anyar ngetokake telung merek kapal pesiar, sing mudhun saka peringkat taun iki: Royal Caribbean International, Norwegian Cruise, lan Carnival Cruise Lines.

Kabeh hotel tetep fleksibel nawakake Hotel Wuku Elite kanggo anggota.

Source: Leisure & Pariwisata Brand Finance 10 2021

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.