Airlines Airport aviation Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Car Rental Warta Breaking Czechia Warta Pamrentah Kabar Olahraga Industri Hospitality Hotel & Resor News Mbangun maneh Resorts tanggung jawab Pariwisata Pirembagan Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Republik Ceko nampani para pelancong AS

Republik Ceko nampani para pelancong AS
Republik Ceko nampani para pelancong AS
ditulis dening Harry Johnson

Amerika Serikat gabung karo dhaptar negara-negara berisiko kurang, saéngga turis AS bisa mlebu ing Republik Ceko.

Print Friendly, PDF & Email
  • Ing COVID-19, Republik Ceko nggunakake sistem lampu lalu lintas kanggo syarat mlebu saka macem-macem negara.
  • Warga AS bisa lelungan ing Republik Ceko nganti 90 dina dadi turis tanpa visa sing dibutuhake.
  • Topeng KN95 utawa FFP2 diwajibake mlebu toko, bandara, kabeh transportasi umum, kantor pos, lan taksi utawa saham.

Minangka salah sawijining momen sing kita tunggu kabeh! Ing tanggal 21 Juni 2021 warga AS diidini bali menyang Czech Republic miturut aturan sing padha sing ditrapake sadurunge pandemi. Iki tegese warga AS bisa lelungan ing Republik Ceko nganti 90 dina dadi turis tanpa visa sing dibutuhake.

Ing COVID-19, Republik Ceko nggunakake sistem lampu lalu lintas kanggo syarat mlebu saka macem-macem negara. Warga, warga permanen, lan sing duwe omah jangka panjang saka negara-negara beresiko rendah (ijo) - kalebu Amerika Serikat - bisa mlebu ing Republik Ceko tanpa tes utawa karantina. Isih ana watesan kanggo negara liya sing diklasifikasikake minangka risiko medium, dhuwur, dhuwur banget, lan ekstrem. Watesan kalebu larangan mlebu kanggo lelungan sing ora penting (kayata pariwisata lan kanca sing ngunjungi) utawa macem-macem tingkatan pengujian lan karantina. Siji cathetan penting: status ijo lan berisiko kurang iki ditrapake kanggo mlebu ing Republik Ceko, nanging ora ditrapake kanggo kabeh wilayah UE utawa Schengen. Pelancong AS kudu mriksa kabeh syarat kanggo saben negara sing pengin dikunjungi.

Sawise ing lemah ing Republik Ceko, ana sawetara aturan sing kudu dingerteni. Status entri ijo lan berisiko kurang ngidini para pelancong AS mlebu negara kasebut. Ana langkah tambahan kanggo mangan kaya ing restoran (ing njero ruangan lan ruangan), mlebu museum, nekani acara umum, utawa mriksa hotel. Kanggo kabeh pengalaman sing nggawe liburan ora bisa dilalekake, para pelancong kudu nuduhake salah sawijining ing ngisor iki:

  • tes PCR negatif umure kurang saka 3 dina
  • tes antigen negatif umure kurang saka 24 jam
  • vaksin dosis tunggal: bukti dosis 14 dina kepungkur, sajrone 9 wulan pungkasan
  • vaksin dosis dobel: bukti 22 dina sawise 1st dosis, sajrone 90 dina pungkasan
  • vaksin dosis dobel: bukti 22 dina sawise 2nd dosis, sajrone 9 wulan pungkasan
  • bukti medis pulih saka COVID-19 sajrone 180 dina pungkasan

Pelancong uga kudu mriksa maskapai tartamtu kanggo nyoba, facemasks, lan syarat liyane, luwih-luwih yen nyambung menyang negara liya. Perusahaan individu bisa uga duwe syarat sing beda. Sampeyan bisa mbantu nggawa informasi sing dicithak lan sumber daya ekstra (kayata topeng) kanggo mbantu navigasi kanthi lancar.

Turis uga pengin nggawa sawetara topeng khusus kanggo Republik Ceko. Topeng KN95 utawa FFP2 (uga diarani "respirator") diwajibake mlebu toko, bandara, kabeh transportasi umum (kalebu platform lan halte), kantor pos, lan taksi utawa saham sing numpak. Topeng utawa pasuryan liyane perlu kanggo lingkungan ruangan sing ora bisa dijarakake adoh saka sosial. Aturan iki ditrapake kanggo kabeh wong, kalebu wong sing duwe vaksin berisiko rendah (ijo).

Dadi, isih ana sawetara gelungan sing bisa diluncurake, nanging sing paling penting, kita seneng yen lelungan bali! "Kita wis suwe ngenteni iki," ujare Michaela Claudino, direktur Pariwisata Ceko USA & Kanada. "Muga-muga para turis bisa njupuk wektu kanggo ndeleng papan sing misuwur, nanging uga ngerti sawetara permata sing didhelikake Republik Ceko. Yen ndeleng arsitektur, budaya, panganan, omben-omben, lan nyenengake sing apik banget, perjalanan sampeyan pancen luwih larang. "

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun.
Harry urip ing Honolulu, Hawaii lan asli saka Eropa.
Dheweke seneng nulis lan wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews.