24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Breaking News Internasional Plancongan Bisnis Warta Pamrentah Industri Hospitality Hotel & Resor India Breaking News Investments News Mbangun maneh Keslametan Pariwisata Pirembagan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan Maneka Warta

Plancongan lan pariwisata India ngadhepi krisis ekonomi sing penting

Plancongan lan pariwisata India ngadhepi krisis ekonomi sing penting
Plancongan lan pariwisata India ngadhepi krisis ekonomi sing penting
ditulis dening Anil Mathur - eTN India

Efek pandemi kasebut terus ngrusak urip lan mata pencaharian plancongan lan pariwisata India uga keramahan kanggo taun kaping pindho. Nalika sawetara sektor alon-alon mbukak maneh, perjuangan tetep bisa dibiayai.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Industri pariwisata lan pariwisata India nyumbang US $ 194 milyar kanggo ekonomi India ing taun 2019 lan nggawe udakara 40 yuta kerja, yaiku 8 persen saka total pegaweane.
  2. Iki kabeh mandheg amarga pandemi lan iki nggawe efek riak liwat industri.
  3. Asilé yaiku akeh hotel lan bisnis sing ditutup nggawe kerusakan kerja kanggo akeh wong sing gumantung karo industri iki kanggo panguripan.

Ahli kesehatan wis mbadek manawa gelombang ketiga COVID-19 ora bisa dihindari. Pamrentah kudu tumindak saiki lan menehi langkah-langkah bantuan langsung kanggo ngrampungake krisis likuiditas sing penting sing diadhepi industri pariwisata lan pariwisata India.

Federasi Kamar Dagang & Industri India (FICCI) sapisan maneh mrentah marang pamrentah supaya moratorium kabeh modal kerja, kepala sekolah, pambayaran bunga, utangan lan overdraf sing rampung ing wulan Agustus 2020 bakal ditambah karo 1 taun maneh, yaiku Agustus 2021.

Kerangka resolusi RBI, sing disiapake sajrone gelombang pisanan pandhemen, kudu ditinjau. Kanthi pengaruh terus gelombang kaping pindho, butuh wektu minimal 4-5 taun supaya industri hotel bisa ndeleng bali menyang kemiripan normal ing operasine. Ing kahanan kasebut, periode nyusun ulang lan rasio kudu ditinjau. Penting banget yen periode restrukturisasi sektor iki bakal ditambah nganti Maret 2024 - 2025.

FICCI uga njaluk pamrentah kanggo nambah jangka waktu mbayar maneh Skema Jaminan Kredit Darurat (ECLGS) dadi 8 taun (moratorium 4 taun ditambah mbayar maneh 4 taun). Operator tur, sing kalebu sing paling parah ing sektor iki, mbutuhake skrip Ekspor Layanan saka Skema India (SEIS) kanggo taun finansial 2018-2019 sing isih kudu dibayar. Iki bakal mbantu dheweke supaya tetep nglangut sajrone krisis.

Plancongan lan pariwisata India ngadhepi krisis ekonomi sing penting

Penundaan GST lan pambayaran pajak advance ing level Pemerintah Pusat lan ngilangi biaya kanggo lisensi, ijin / nganyari maneh lan jaminan jaminan dana kanggo mbiayai lan ndhukung gaji para karyawan uga bakal menehi lega. Pamrentah kudu ngumumake langkah-langkah bantuan saiki supaya industri duwe pangarep-arep bisa slamet saka krisis kasebut.

Industri pariwisata lan pariwisata India uga butuh dhukungan saka pamrentah supaya bisa urip maneh lan tetep kuwat ing mbesuk. FICCI nyaranake Pariwisata India kudu dilebokake ing dhaptar konstitusi sing padha supaya Pusat lan negara kasebut bisa nyusun kabijakan pariwisata kanggo tuwuhing Pariwisata. Kanggo nguripake pariwisata domestik, pamrentah kudu nyediakake potongan harga pajak nganti rupee 1.5 lakhs kanggo mbuwang preinan Domestik kanthi garis tunjangan Travel Leave (LTA).

Owah-owahan kabijakan utama kayata menehi status infrastruktur kanggo kabeh hotel, menehi status ekspor kanggo pangentukan devisa kanggo tur & hotel mlebu lan nggawe "Amusement Manufacturing Hub" miturut Atmanirbhar Bharat Abhiyan ing kabeh negara bakal ndhukung pangembangan sektor kasebut.

Plancongan lan pariwisata India ngadhepi krisis ekonomi sing penting

India Travel and Pariwisata industri ngomong

Pimpinan perjalanan lan pariwisata India sing paling dihormati, Amit Prasad, CEO Le Passage to India, prihatin banget babagan kahanan industri pariwisata lan pariwisata saiki. Dheweke ujar manawa ora akeh sing ditindakake Pamrentah India kanggo revive lelungan lan pariwisata ing negara kasebut. Dheweke nambahake manawa industri negara kasebut wis meh ambruk, lan wong-wong sing saiki wis bisa urip ing industri kasebut kudu nglilani para pekerja lunga lan nglereni upah supaya tetep tetep tetep.

Ing India, wiwit tanggal 3 Januari 2020, nganti saiki, 23 Juni 2021, ana 30,028,709 kasus sing dikonfirmasi COVID-19 kanthi 390,660 tiwas, dilaporake menyang Organisasi Kesehatan Dunia (WHO). Ing tanggal 15 Juni 2021, total dosis vaksin 261,740,273 wis diwenehake.

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Anil Mathur - eTN India