24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Airlines aviation Breaking News Internasional Plancongan Bisnis Investments News Warta Breaking Norwegia Mbangun maneh Pariwisata Pirembagan Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan Maneka Warta

Kepiye maskapai Norwegia Widerøe ngatasi badai COVID-19 kanthi apik

CEO Airline Wideroe Norwegia

Editor Eksekutif Penerbangan Komersial ing Jaringan Minggu Penerbangan, Jens Flottau, lenggah karo CEO maskapai penerbangan Norwegia, Widerøe, Stein Nilsen.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Widerøe utamane maskapai domestik sing ngoperasikake armada Dash 8s lan Embraer 190E2s ing jaringan rute sing padhet, utamane ing pesisir kulon Norwegia.
  2. Sawetara wektu sajrone fase awal pandemi COVID-19, Widerøe minangka maskapai paling sibuk ing Eropa kanthi udakara 200 penerbangan saben dinane.
  3. Widerøe nyambungake papan sing adoh ing negara kasebut, kadang-kadang mabur jarak cendhak sing mung sawetara kilometer banjur kadhang ing kahanan musim salju sing ekstrim.

Nanging iki dudu crita lengkap. Widerøe minangka salah sawijining maskapai penerbangan paling agresif ing lingkungan nyetir lan perubahan lingkungan. Iki njelajah nggunakake kabeh pesawat listrik, sing bisa ana ing jaringan, amarga pamrentah Norwegia pengin penerbangan domestik listrik kabeh pisanan diwiwiti udakara pertengahan dasawarsa.

Waca - utawa rungokake - apa sing dicritakake Jens Flottau lan Stein Nilsen ing CAPA - Pusat Penerbangan acara program ing kene. Kaping pisanan, dheweke ndeleng kahanan COVID-19 sing lagi ana ing penerbangan.

Jens Flottau:

Ayo ngerti kepiye cara operasi Widerøe sajrone pandemi kasebut. Sampeyan kudu nyuda kaya sing ditindakake wong liya, nanging ora kakehan [saka keprungu 00:03:14], bener?

Stein Nilsen:

Ya, bener, nanging kanggo kita minangka wong liya ing industri plancongan, wis ana 15 wulan tenan angel wiwit Maret 2020. Nanging kita duwe jaringan khusus ing Norwegia. Iku luwih kaya sistem transportasi umum ing sawetara wilayah ing deso Norwegia, utamane. Dadi, mesthine wis dadi fokus kanggo njaga sistem transportasi sing apik uga sajrone pandemi.

Sejatine kita mabur udakara 70 nganti 80% kapasitas normal, umume suwene sajrone 15 wulan kepungkur. Kita ngalami kahanan pandemi sing luwih murah banget, nanging udakara 70 nganti 80%, kita wis mabur. Setengah 50% kasebut minangka jaringan rute PSO ing Norwegia, lan iku jaringan sing penting banget kanggo pedesaan.

Kita dijaluk dening menteri transportasi supaya bisa terus level produksi sing dhuwur ing jaringan kasebut, sanajan ana faktor kabin sing kurang kanggo ndhukung komunitas lokal supaya tawaran transportasi apik uga ing kahanan sing istimewa. Mesthi wae, kita seneng banget amarga dhukungan saka pelayanan transportasi lan uga dianugerahi sawetara ganti rugi kanggo kita lan operator liyane ing jaringan PSO ing Norwegia.

Kita duwe maskapai cilik, maskapai Swedia, sing diarani Air Leap, lan kita duwe transportasi angkat ing sisih lor Norwegia, uga mabur ing jaringan PSO. Dadi pamrentah ing Norwegia wis nindakake akeh upaya ekstra lan luar biasa kanggo njaga sistem transportasi sing apik liwat pandemi kasebut.

Jens Flottau:

Dadi sampeyan ujar manawa 70 nganti 80% kapasitas Wideroe isih ana, nanging apa sampeyan bisa ngomong pira jumlah penumpang sing mudhun?

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda Hohnholz, editor eTN

Linda Hohnholz wis nulis lan nyunting artikel wiwit karir. Dheweke wis ngetrapake semangat bawaan iki menyang papan-papan kayata Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, lan saiki TravelNewsGroup.