Ngilangi Warta Eropa Breaking Hungary News Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis budaya Warta Pamrentah Industri Hospitality LGBTQ News wong tanggung jawab Pariwisata Pirembagan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

UE ngutuk diskriminasi LGBT + amarga Hongaria ngetrapake undang-undang kontroversial anyar

UE ngutuk diskriminasi LGBT + amarga Hongaria ngetrapake undang-undang kontroversial anyar
UE ngutuk diskriminasi LGBT + amarga Hongaria ngetrapake undang-undang kontroversial anyar
ditulis dening Harry Johnson

Huruf kasebut ujar manawa "rasa hormat lan toleransi dadi inti proyek Eropa," lan janji bakal "terus nglawan diskriminasi masarakat LGBTI."

Print Friendly, PDF & Email
  • Penghormatan lan toleransi minangka inti saka proyek Eropa.
  • Huruf kasebut ditujukan kanggo tembaga paling apik ing Uni Eropa lan bakal diwiwiti dina Dina Pride LGBT + Pride Internasional tanggal 28 Juni.
  • Huruf kasebut ngemot 16 jeneng, nanging Kanselir Austria Sebastian Kurz uga nambahake teken sawise surat kasebut dirilis, dadi akeh wong sing mlebu tangan dadi 17.

Kepala 17 Uni Eropa (EU) negara kasebut nerbitake surat gabungan sing negesake komitmen kanggo nglawan diskriminasi LGBT +.

Surat kasebut diterbitake sedina sawise Komisi UE janji proses ukum nglawan Hongaria amarga ukum anti-LGBT + sing anyar, lan dikirim dening Perdana Menteri Luxemburg Xavier Bettel ing Twitter.

Huruf kasebut ujar manawa "rasa hormat lan toleransi dadi inti proyek Eropa," lan janji bakal "terus nglawan diskriminasi masarakat LGBTI." 

Antarane para penandatangan yaiku Presiden Prancis Emmanuel Macron, Kanselir Jerman Angela Merkel, perdana menteri Italia lan Spanyol, uga pimpinan negara-negara Skandinavia lan Baltik, lan liya-liyane.

Huruf kasebut ngemot 16 jeneng, nanging Kanselir Austria Sebastian Kurz uga nambahake teken sawise surat kasebut dirilis, dadi akeh wong sing mlebu tangan dadi 17.

Layang kasebut ditujokake menyang tembaga ndhuwur EU lan teka sadurunge Dina LGBT + Pride Internasional tanggal 28 Juni. Ora kasebut jeneng Hungaria kanthi eksplisit, nanging teka sedina sawise Komisi Eropa janji prosedur hukum nglawan Hongaria, karo presiden komisi, Ursula von der Leyen, nelpon Hongaria anti-anyar Undhang-undhang LGBT + "isin."

Dokumen kasebut diluncurake nalika para pemimpin UE nglumpuk ing Brussels ing pertemuan puncak kanggo ngrembug "tantangan global lan masalah geopolitik." Sawise tekan acara kasebut, Perdana Menteri Hongaria Viktor Orban mbela undang-undang kontroversial sing disahake dening parlemen negara kasebut minggu kepungkur, sing nglarang bahan sekolah kalebu konten LGBT + kanggo bocah-bocah.

Parlemen Hongaria nglampahi RUU minggu kepungkur, nanging kudu disetujoni presiden supaya bisa ditrapake. Dilarang nuduhake konten babagan homoseksual utawa tugas seks kanggo wong sing umur 18 taun ing program pendidikan film, film utawa iklan. Pamrentah ujar manawa kanggo nglindhungi bocah-bocah, nanging para kritikus ukum ujar manawa ana gandhengane karo homoseksualitas karo pedofilia.

Kanselir Jerman Angela Merkel ujar manawa dheweke nganggep "undang-undang iki salah, lan ora cocog karo ide politikku - yen sampeyan ngidini kemitraan homoseksual, jinis sing padha nanging mbatesi informasi babagan dheweke ing papan liya, uga ana gandhengane karo kebebasan pendidikan lan kaya. ”

"Ukum wis disetujoni. Ora babagan homoseksual, nanging pendidikan dadi perkara kanggo wong tuwa, "ujare Orban menyang media.

Undhang-undhang kasebut minangka bagean saka RUU sing luwih gedhe babagan kriminal seksual tumrap bocah cilik, lan nyebabake kritik saka Brussels minangka ancaman kanggo nilai-nilai dhasar Eropa. Pengkritik ujar manawa RUU kasebut bisa diskriminasi lan menehi stigma komunitas LGBT +. Hongaria mbela ketentuan kasebut, sing didhukung dening partai pamimpin lan oposisi. Hukum kasebut negesake manawa undang-undang kasebut "nglindhungi hak-hak bocah" lan nolak diskriminatif kasebut.

Pamrentah Perdana Menteri Viktor Orban nuduh von der Leyen amarga nggawe "tuduhan palsu" lan ujar manawa RUU kasebut "ora ngemot unsur diskriminatif" amarga "ora ditrapake kanggo hak orientasi seksual sing umure luwih saka 18 taun."

KTT EU rapat ing Brussel ing Kamis lan Jumuah iki, kanggo ngrembug COVID-19, pemulihan ekonomi, migrasi, lan hubungan eksternal, miturut agenda resmi.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun.
Harry urip ing Honolulu, Hawaii lan asli saka Eropa.
Dheweke seneng nulis lan wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews.