24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Pamrentah Industri Hospitality Warta Mewah News wong Keslametan Pariwisata Pirembagan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Singapur USA Breaking News Maneka Warta

3 wong tiwas, 99 sing ilang ing kondo ambruk ing Miami

1 wong tiwas, 51 sing ilang ing kondo ambruk ing Miami
3 wong tiwas, 99 sing ilang ing kondo ambruk ing Miami
ditulis dening Harry Johnson

Walikota Surfside Charles Burkett negesake manawa paling ora ana siji wong sing tiwas lan 10 wong cilaka.

Print Friendly, PDF & Email
  • Bangunan kondhisi 12 lantai ambruk ing kutha Surfside sisih lor Miami.
  • Saka 130 unit, udakara setengah sing dilaporake kena runtuh.
  • Asisten Kepala Fire Fire Rescue Rescue Miami-Dade County Ray Jadallah ujar manawa ana 35 wong sing ditulungi saka bangunan kasebut.

Pejabat Florida nglaporake manawa paling ora ana telung wong sing tiwas lan 99 wong liyane ora ditemokake sawise runtuh sewengi bangunan kondhisi 12 lantai ing kutha Surfside sisih lor Miami.

Champlain Towers South minangka pembangunan kondo ing pinggir segara sing dibangun ing taun 1981 ing pojok kidul Surfside. Saiki ana sawetara unit loro-kamar turu ing pasar, kanthi rega $ 600,000 nganti $ 700,000 ing sawijining wilayah kanthi aran lingkungan sing menehi kontras banget karo glitz lan rame ing Pantai Selatan sing cedhak.

Miturut Miami Herald, omah kasebut nduweni loro bangunan sadulur, Champlain Towers North lan Champlain Tower East

Saka 130 unit, udakara setengah sing dilaporake kena ambruk.

Walikota Surfside Charles Burkett negesake manawa paling ora ana siji wong sing tiwas lan 10 wong cilaka. Asisten Kepala Fire Fire Rescue Rescue Miami-Dade County Ray Jadallah ujar manawa ana 35 wong sing ditulungi saka bangunan kasebut.

Menara iki kalebu campuran pedunung musiman lan saindhenging taun, lan nalika bangunan kasebut nggawe cathetan para tamu, bangunan kasebut ora nglacak nalika pamilik ana ing omah,

Pejabat berwenang ora ujar apa sing nyebabake keruntuhan kasebut. Ing rekaman video sing dijupuk saka cedhak, tengah bangunan katon dhisik, kanthi bagean paling cedhak segara lan mudhun detik mengko nalika awan lebu gedhe ngelek lingkungane.

Bangunan wis rampung ing atap bangunan kasebut, nanging Burkett ujar manawa dheweke ora ngerti kepiye bisa dadi sebabe.

Ing situs evakuasi sing digawe ing pusat komunitas ing sacedhake, wong-wong sing manggon ing bangunan tetanggan runtuh kasebut padha kumpul sawise dikon minggat. Ana sing nangis. Sawetara isih nganggo klambi piyama. Sawetara bocah nyoba turu ing tikar sing nyebar ing lantai.

Gubernur Florida Ron DeSantis ujar manawa dheweke bakal lunga menyang Florida Selatan mengko dina Kamis. "Kita duwe kabar babagan warta sing ala amarga karusakan sing kita deleng," dheweke ngelingake, ujar manawa dheweke nganggep respon cepet saka layanan darurat wis nylametake nyawane.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.