24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Breaking Czechia News tanggung jawab Keslametan Pariwisata Pirembagan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Puting beliung sing kuat ngrusak desa-desa, atusan wong cilaka ing Republik Ceko

Puting beliung sing kuat ngrusak desa-desa, atusan wong cilaka ing Republik Ceko
Puting beliung sing kuat ngrusak desa-desa, atusan wong cilaka ing Republik Ceko
ditulis dening Harry Johnson

Luwih saka 150 wong kacarita lara, dene "atusan" polisi lan responden pisanan dikirim menyang Moravia kidul.

Print Friendly, PDF & Email
  • Puting beliung bisa uga F3 utawa F4 ing skala Fujita.
  • Puting beliung kasebut bisa dadi puting beliung paling kuat ing sejarah Ceko pungkasan lan umum ing Eropa.
  • Laporan cedera lan karusakan isih teka.

Puting beliung kategori F3 utawa F4 mlebu Czech RepublicPedesaan ing sadawane tapel wates Czech-Slowakia, ngrusak sawetara desa Moravia ing sisih kidul-wétan Czechia. Luwih saka 150 wong kacarita lara, dene "atusan" polisi lan responden pisanan dikirim menyang Moravia kidul.

Puting beliung sing kuat ngrusak desa-desa, atusan wong cilaka ing Republik Ceko

Video sing nyebar ing media sosial nyekel spout sing ana ing antarane Breclav lan Hodonin, ing sisih kidul-wétan Czechia.

Walikota Hrušky, sing duwe pedunung 1,500, ujar manawa setengah desa kasebut "rusak".

Pejabat berwenang ngramal cidera antara 100 lan 150 wong, nanging laporan cedera lan karusakan isih teka.

Miturut salah sawijining stasiun TV Ceko, puting beliung bisa uga ana F3 utawa F4 ing skala Fujita, dirating kanthi "signifikan" nganti "parah" karusakan. Meteorologis Michal Žák ujar manawa "iki bisa dadi puting beliung paling kuat ing sejarah [Ceko] anyar lan umum banget ing Eropa.

Layanan darurat lokal wis ngelingake warga supaya ora ana ing njaba utawa dalan, lan nggambarake kahanan kasebut minangka "omah sing rusak, kebakaran, kacilakan lalu lintas, wit-witan ing mobil lan omah."

Polisi Ceko ndhesek wong ing dalan supaya "ngresiki dalan" kanggo dheweke.

Wektu pungkasan tornado dideteksi ing Ceko yaiku Mei 2018. Yaiku acara F0 sing nyerang lahan pertanian sing kosong ing distrik Plzen, ora nyebabake cilaka.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun.
Harry urip ing Honolulu, Hawaii lan asli saka Eropa.
Dheweke seneng nulis lan wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews.