Airlines Airport aviation Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Pamrentah Kabar Olahraga Industri Hospitality Hotel & Resor Israel Breaking News News Mbangun maneh Resorts tanggung jawab Blanja Pariwisata Pirembagan Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Israel ngilangi mandat topeng mung 10 dina sawise ngilangi watesan COVID-19

Israel reimposes syarat topeng mung 10 dina sawise ngilangi watesan COVID-19
Israel reimposes syarat topeng mung 10 dina sawise ngilangi watesan COVID-19
ditulis dening Harry Johnson

Pejabat kesehatan Israel wedi yen varian Delta sing nular, sing pisanan dideteksi ing India, dadi sebilangane kasus sing saya akeh, amarga sifat sing bisa ditularake tegese bisa nyebar kanthi cepet ing antarane masarakat, nyebabake kesehatan wong sing durung divaksinasi dadi risiko.

Print Friendly, PDF & Email
  • Keputusan Israel kanggo bali menyang mandhiri topeng 10 dina sawise diangkat bakal dingerteni minangka pukulan tumrap pamrentah negara kasebut.
  • Israel nyathet 227 kasus COVID-19 anyar, Kamis, sanajan sukses ngluncurake vaksin.
  • Fasilitas pengujian COVID-19 anyar sing diadegake ing bandara internasional Ben Gurion kanggo matesi risiko galur anyar sing diimpor menyang negara kasebut.

Mung 10 dina sawise mungkasi watesan COVID-19, panguwasa Israel wis nyipta syarat masker wajib kanggo kabeh papan umum.

Keputusan kasebut diumumake liwat radio publik dening kepala pasukan tanggapan COVID-19 Israel, Nachman Ash, amarga kuwatir yen "infeksi nyebar" ing saindenging negara, kanthi jumlah kasus "tikel kaping pirang-pirang dina."

"Kita duwe kutha liyane sing akeh jumlah lan komunitas sing kasus kasebut bakal tambah," Ash ngelingake ing pernyataan kasebut. 

Miturut pejabat pamrentah, Israel nyathet 227 kasus COVID-19 anyar dina Kamis sanajan sukses ngluncurake vaksin negara kasebut.

Pejabat kesehatan Israel wedi yen varian Delta sing nular, sing pisanan dideteksi ing India, dadi sebilangane kasus sing saya akeh, amarga sifat sing bisa ditularake tegese bisa nyebar kanthi cepet ing antarane masarakat, nyebabake kesehatan wong sing durung divaksinasi dadi risiko.

Keputusan Israel kanggo bali menyang mandhiri topeng 10 dina sawise diangkat bakal dianggep minangka pukulan tumrap pamrentah negara kasebut, sing dianggep minangka salah sawijining program vaksinasi sing paling sukses ing saindenging jagad, sawise menehi paling ora siji dosis kanggo 80% wong diwasa .

Nanging, sanajan ana alangan, Ash jelas manawa pejabat kesehatan isih "ngarep-arep vaksin bakal nglindhungi kita saka kenaikan rawat inap lan kasus-kasus sing angel." 

Kanthi Israel bakal ngrayakake kebanggaan akhir minggu iki, kementerian kesehatan ngajak warga supaya nganggo masker maneh ing ruangan ruangan sing rame. Pawai kebanggaan taun iki liwat Tel Aviv diramal bakal duwe puluhan ewu wong, amarga dibatalake taun kepungkur amarga pandemi kasebut.

Perdana menteri sing mentas ditunjuk, Naftali Bennett, ngelingake wong Israel babagan "wabah anyar" awal minggu iki, nggawe fasilitas uji COVID-19 anyar ing Bandara internasional Ben Gurion kanggo matesi risiko galur anyar sing diimpor menyang negara kasebut. Iki dipasangake karo woro-woro ing dina Rebo manawa Israel bakal nundha rencana mbukak maneh negara kasebut menyang turis internasional.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun.
Harry urip ing Honolulu, Hawaii lan asli saka Eropa.
Dheweke seneng nulis lan wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews.