aviation Breaking News Internasional Plancongan Bisnis Caribbean Warta Pamrentah Industri Hospitality Warta Breaking Jamaika News Mbangun maneh Warta Pecah Arab Saudi Pariwisata Pirembagan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan Maneka Warta

Jamaika lan Arab Saudi kanggo mlebu dokumen maksud kanggo nambah konektivitas udara

Sawise rapat bi-lateral sing sukses, Menteri Pariwisata Jamaika, Hon. Edmund Bartlett, (kiwa) menehi Menteri Pariwisata Kerajaan Arab Saudi, Yang Mulia Ahmed Al Khateeb, tur menyang Pusat Ketahanan Pariwisata Global lan Manajemen Krisis sing berbasis ing Kingston. Sajrone rapat kasebut, Jamaika lan Kerajaan Arab Saudi setuju kanggo mlebu dokumen niat, kanggo nambah konektivitas udara antara Timur Tengah lan Karibia.

Menteri Pariwisata Jamaika, Hon. Edmund Bartlett ngumumake manawa Jamaika lan Kerajaan Arab Saudi setuju kanggo mlebu dokumen maksud, kanggo mbantu konektivitas udara antara Timur Tengah lan Karibia.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Serangkaian rapat ditindakake ing sekitar Komisi Regional UNWTO kanggo rapat Amerika sing dianakake ing Jamaika.
  2. Menteri Bartlett ujar manawa pengaturan multi-tujuan penting banget kanggo pangembangan pariwisata ing wilayah kasebut amarga minangka formula anyar ing wilayah kasebut kanggo ndorong konektivitas ing saindenging jagad.
  3. Dialog babagan pengaturan iki diarepake bakal dilanjutake sawetara dina sabanjure.

Menteri kasebut ngumumake pengumuman kasebut sawise sawetara rapat karo Tuan, Ahmed Al Khateeb, Menteri Pariwisata Kerajaan Arab Saudi, sing saiki ana ing Jamaika kanggo rapat kaping 66 Komisi Regional UNWTO kanggo Amerika. Rapat kasebut uga kalebu sawetara Menteri Pariwisata daerah sing melu diskusi sacara virtual.

"Kita ngomong babagan konektivitas udara lan cara ngubungake Timur Tengah, pasar Asia, lan wilayah-wilayah sing ana ing jagad iki kanggo gabung karo maskapai mega sing ana ing wilayah kasebut. Utamane maskapai Etihad, Emirat lan Saudi, "ujare Bartlett.

"Kesepakatan sing digawe yaiku Menteri Al Khateeb sing bakal nggawa ing meja, mitra utama kasebut, dene aku bakal tanggung jawab mengkoordinasi karo negara-negara sing kerja sama karo kita ing kerangka pariwisata multi-tujuan, supaya pengaturan Hub lan Spoke supaya lalu lintas bisa pindhah saka Timur Tengah lan teka ing wilayah kita lan duwe distribusi saka siji negara menyang negara liyane, "ujare.

Sabanjure nerangake manawa pengaturan multi-tujuan iku penting banget kanggo pangembangan pariwisata ing wilayah kasebut amarga minangka "formula anyar ing wilayah kasebut kanggo ndorong konektivitas ing saindenging jagad, nanging luwih akeh kanggo nggedhekake pasar kanggo nggawe massa kritis yaiku perlu narik perusahaan penerbangan sing luwih gedhe lan operator tur gedhe supaya dadi minat karo kita lan duwe gerakan pariwisata sing luwih kuwat ing wilayah kita. "

Bartlett nyathet manawa pengaturan iki bakal dadi game-changer kanggo Karibia amarga pasar anyar bisa duwe konektivitas langsung menyang wilayah kasebut, saengga nambah penghasilan, utamane kanggo usaha pariwisata cilik lan menengah.

"Kanggo kita, iki game pangisi game, amarga negara-negara cilik seneng Jamaika ora bakal duwe kapasitas duwe maskapai penerbangan gedhe kaya Qatar lan Emirat sing teka saka penerbangan langsung. Nanging, kita bisa entuk manfaat saka maskapai iki sing mlebu ing wilayah Karibia - mlebu ing kene ing Jamaika, nanging duwe distribusi menyang negara liya ing Karibia, "jarene.

Dialog babagan pengaturan iki diarepake bakal dilanjutake sawetara dina mbesuk, kanthi pangajab ana nota pangerten rampung.

Menteri Al Khateeb, ngucapake matur nuwun amarga diundang menyang Jamaika kanggo melu diskusi sing bakal ngiyatake hubungan antara Timur Tengah lan Karibia.

"Kita ngobrol karo kanca-kanca, topik sing kritis banget lan kita ndhukung nggawe jembatan antara Timur Tengah lan Karibia. Aku matur nuwun marang Menteri Bartlett kanggo kesempatan iki lan ngarepake ngembangake perusahaan kanggo ngembangake Timur Tengah lan Karibia, "ujare Al Khateeb.

Sajrone rapat kasebut, dheweke uga ngrembug babagan bidang kolaborasi liyane, kalebu pangembangan modal manungsa, pariwisata komunitas lan ketahanan bangunan ing wilayah kasebut.

"Salah sawijining bidang utama sing dibahas yaiku pangembangan ketahanan lan manajemen krisis, uga kesinambungan minangka pilar kritis sing kudu didhasarake pemulihan pariwisata. Nanging luwih penting, pentinge kapasitas bangunan ing negara-negara sing duwe pariwisata minangka pendhukung ekonomine - negara-negara sing kekurangan sumber daya lan rentan gangguan. Kita bakal ndeleng kolaborasi ing bangunan metu saka pusat ketahanan ing kene ing Jamaika lan pusat ketahanan sing ana ing Arab Saudi, "jarene Bartlett.

Menteri Al Khateeb nuduhake sentimen sing padha babagan pentinge ketahanan lan keberlanjutan bangunan, kanggo masa depan industri.

"Kita kabeh ngerti manawa pariwisata nuduhake 10% PDB global sadurunge krisis lan 10% lapangan kerja global. Sayange, industri iki kena pandemi, lan kita ilang akeh ing taun 2020 lan saiki vaksin lan mbukak akeh wates negara, kita miwiti diskusi babagan tampilan donya ing mbesuk lan miwiti ngrancang pasca- COVID lan sinau saka tantangan, ”jarene.

"Dadi, keberlanjutan minangka topik sing penting banget. Kita pengin nggawe luwih tahan maneh ing mbesuk lan industri sing luwih berkelanjutan - industri sing ngurmati lingkungan lan budaya, "tambah Al Khateeb.   

Warta liyane babagan Jamaika

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda Hohnholz, editor eTN

Linda Hohnholz wis nulis lan nyunting artikel wiwit karir. Dheweke wis ngetrapake semangat bawaan iki menyang papan-papan kayata Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, lan saiki TravelNewsGroup.