24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Breaking News Internasional Warta Pamrentah Kabar Olahraga News Mbangun maneh Pariwisata Pirembagan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Apa Delta Plus beda karo Varian Delta COVID-19?

Delta Plus Kab
COVID - Varian Delta Plus 19
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Nalika jagad iki nyoba ngatasi versi Delta sing luwih mbebayani saka Coronavirus, nyebabake negara-negara kaya Israel nolak pambukaan industri lelungan lan pariwisata, varian Delta Plus luwih nguwatirake, nanging sawetara ahli pengin masarakat kanggo santai.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Delta Plus ditemokake ing conto sing diklumpukake ing India tanggal 5 April, sing nuduhake manawa sawetara kasus ing India saiki durung akeh, nanging varian kasebut wis ana ing sawetara negara bagian lan wis suwe.
  2. Varian Delta lan Delta Plus saka virus SARS-CoV-2 muncul minangka ancaman anyar tumrap perjuangan India nglawan pandemi kasebut.
  3. Wilayah sing dideteksi Delta Plus saiki kalebu Amerika Serikat, Kanada, India, Jepang, Nepal, Polandia, Portugal, Rusia, Swiss, lan Turki.

Varian Delta Plus minangka mutasi saka varian Delta asli lan uga dipercaya luwih bisa ditularake. Saiki durung dingerteni manawa ana efek liyane.

Kanthi infeksi anyar hidung lan jumlah vaksinasi bakal saya gedhe, Delta, sing pisanan dideteksi ing India, dadi keprihatinan global nalika varian Delta Plus mbutuhake riset liyane.

Sawetara ahli ujar manawa golek bukti sing kasedhiya saiki, Delta Plus ora beda banget karo varian Delta asli. Varian Delta padha karo siji mutasi tambahan. Bedane klinis mung yaiku Delta Plus duwe resistensi kanggo terapi kombinasi antibodi monoklonal. Iki dudu bedane utama amarga terapi kasebut dhewe investigasi lan sawetara sing layak kanggo perawatan iki.

Organisasi Kesehatan Dunia, saiki, wis menehi rekomendasi supaya wong sing divaksinasi isih nganggo topeng ing ngarep umum, sing beda karo pedoman Pusat Kontrol dan Pencegahan Penyakit (CDC) paling anyar ing Amerika Serikat.

Amarga Delta Plus (B.1.617.2.1 / (AY.1) minangka varian Delta, uga dianggep minangka varian keprihatinan. Nanging sifat-sifat varian sing dideteksi ing India (AY.1) isih diteliti. Miturut konsorsium urutan genom COVID India, kasus AY.1 umume dilaporake saka 9 negara ing Eropa, Asia, lan Amerika Utara.

Nalika Delta pisanan dilaporake ing India, Delta Plus pisanan dilaporake dening Public Health England ing buletin 11 Juni. Ditulis manawa varian anyar kasebut ana ing 6 genom saka India tanggal 7 Juni. Akeh negara nutup wates menyang Inggris sawise buletin iki dirilis. Iki kalebu negara ing UE, kaya Jerman.

Kabeh varian kasebut ngemot mutasi protein spike virus. Protein lunjakan ing lumahing virus SARS-CoV-2 kaiket lan ngidini virus mlebu ing sel manungsa.

Ing wulan Juni 16, paling ora ana 197 kasus sing ditemokake saka 11 negara - Inggris (36), Kanada (1), India (8), Jepang (15), Nepal (3), Polandia (9), Portugal (22), Rusia (1 ), Swiss (18), Turki (1), lan Amerika Serikat (83).

nalika Tujuan pariwisata saiki bakal diluncurake kanthi laporan komunitas sing nyebar babagan Varian Delta COVID-19, Euronews dina iki ngringkes keprihatinan kanggo Eropa babagan varian Delta Plus anyar.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.