24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Australia Breaking News Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Pamrentah Kabar Olahraga Industri Hospitality News wong tanggung jawab Keslametan Pariwisata Pirembagan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Kutha paling gedhe ing Australia dadi kunci rong minggu

Kutha paling gedhe ing Australia dadi kunci rong minggu
Kutha paling gedhe ing Australia dadi kunci rong minggu
ditulis dening Harry Johnson

Luwih saka sayuta wong ing wilayah pusat kota Sydney, uga pinggiran kutha sing cedhak, wis dikunci ing dina Jumuah, nanging pejabat mutusake langkah-langkah sing luwih ketat kanggo nggawe varian kasebut.

Print Friendly, PDF & Email
  • Watesan COVID-19 New Sydney diwiwiti saiki.
  • Pendhudhuk Sydney mung bisa ninggalake omah kanggo kerjaan penting, perawatan medis, pendidikan, utawa blanja.
  • Lockdown uga ditrapake kanggo sawetara wilayah ing sekitar Sydney.

Pejabat kutha Sydney ngumumake manawa kutha kasebut dikunci total sajrone rong minggu. Pengumuman penguncian kasebut nyebabake ekspansi langkah-langkah anti-Covid-19 sadurunge ing sawetara wilayah supaya bisa ngemot wabah virus Delta mematikan.

Watesan, sing bakal ditrapake saiki, tegese Sydney warga mung bisa ninggalake omah kanggo kerjaan penting, perawatan medis, pendhidhikan, utawa blanja. Pejabat berwenang negesake manawa langkah-langkah kasebut dibutuhake kanggo mungkasi panyebaran varian Delta sing nular. Sydney wis nyathet 80 kasus sing ana gandhengane karo galur COVID-19.

"Sanajan ora pengin menehi beban kajaba kita pancen kudu, sayangé iki kahanan sing kudu ditindakake," ujare Perdana Menteri New South Wales, Gladys Berejiklian.

Lockdown uga ditrapake kanggo sawetara wilayah ing sekitar Sydney. Sisa negara duwe watesan ing rapat umum lan mbutuhake topeng ing njero omah. 

Luwih saka sayuta wong ing wilayah kutha kasebut, uga cedhak desa, wis dikunci ing dina Jumuah, nanging pejabat mutusake langkah-langkah sing luwih ketat kanggo nggawe varian kasebut.

Watesan target awal dikritik dening sawetara profesional kesehatan, sing njaluk total kutha dikunci. Awal minggu iki, Berejiklian ngelingake manawa Sydney mlebu "fase pandemi paling medeni" amarga nyebarake varian Delta. 

Australia luwih apik tinimbang akeh negara liya ing perang nglawan Covid-19, sing nyathet 30,422 kasus lan 910 korban jiwa wiwit wiwitan krisis kesehatan. 

Langkah-langkah ketat kasebut ditindakake amarga pirang-pirang negara ing saindenging jagad iki wiwit ngetrapake langkah COVID-19 ing tengah keprihatinan amarga nyebarake varian Delta, sing dianggep luwih nular. 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.