24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Asosiasi Warta Plancongan Bisnis budaya Kabar Olahraga Industri Hospitality News wong tanggung jawab Pariwisata Pirembagan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan Singapur Kabar Breaking Uganda Maneka Warta

Operator Tur Uganda sedhih amarga tilas Ketua Everest Kayondo dadi COVID-19

Operator Tur Uganda sedhih banget amarga kelangan Everest Kayondo
ditulis dening Tony Ofungi - eTN Uganda

Tilas Ketua Asosiasi Operator Tur Uganda (AUTO), Everest Kayondo, kalah karo COVID-19 nalika dina Rebo, 23 Juni 2021. Warta sedih kasebut diwenehake marang anggota dening Ketua AUTO saiki, Civy Tumusiime, liwat whatsapp para Direktur forum

Print Friendly, PDF & Email
  1. Dikonfirmasi ing forum kasebut yen Kayondo tilar donya ing Rumah Sakit Internasional Lifeline sing dununge ing Zana, dalan menyang Entebbe, Uganda.
  2. Kayondo dirawat ing rumah sakit mung dina Setu kepungkur.
  3. Dheweke wis oksigen suwene 2 dina lan diawasi kanthi cekap karo ponakan lanang sing dadi dokter medis nalika ana ing Lifeline International.

Ing taun 2019 dadi Ketua, Kayondo sukses dadi juara kampanye "Simpen Murchison Falls" sawise pamrentah ndhukung dhukungan lisensi pambangunan bendungan listrik tenaga listrik ing Taman Nasional Murchison Falls. Ing Desember 2019, dheweke nggawa sekelompok operator tur, media, lan lingkungan kanggo ndhuwur jurang ing pundi dheweke nganakake konferensi pers sing nuntut Pamrentah Uganda nglindhungi Uhuru lan Murchison Falls sing jejer sing adhedhasar lingkungan lan sosiale, amarga uga nilai ekonomi langsung lan ora langsung menyang Uganda. Menteri Energi Energi, Irene Muloni, diturunake sawetara dina mengko lan Menteri Pariwisata Efraim Kamuntu dipindhah menyang Menteri Kehakiman.  

Ing Oktober 2020, Kayondo melu acara "Run for Nature", kampanye liyane kanggo nylametake Hutan Bugoma saka karusakan dening Hoima Sugar Limited. Ngomong atas jenenge AUTO sawise mlayu, kaya ana ing firasat nasib, dheweke ujar: "Bayangake yen korona kedadeyan tanpa panganan ing desa-desa. Kepiye pamrentah menehi panganan? Iki minangka tantangan sing kudu dipikirake pamrentah sadurunge bisa menehi alas. Kita wis cukup nutup alas. Kita ora bisa ilang luwih akeh. ” Dheweke njaluk bantuan menyang Kerajaan Bunyoro, ing endi alas kasebut, kanggo mikir maneh keputusan menehi alas kanggo gula.

Constantino Tessarin, Ketua Asosiasi Konservasi Hutan Bugoma (ACBF), mandheg nalika istirahat ing Italia lan ujar: "Aku maca babagan seda kanca, Pak Everest Kayondo, mantan Ketua AUTO lan pendhukung konservasi. Kita ora bisa lali karo tembunge ing 'Run For Nature' pungkasan ing Oktober sing ngundang Hoima Sugar Company [saka] ngancurake Hutan Bugoma. Wong liya malah ora melu isin amarga meneng.

"Dheweke pancen integritas, bebener, lan kerja keras kanggo kabeh wong sing diwakili. Aku ngerti dheweke duwe impen kanggo Uganda lan rakyate. Sedhih banget amarga kita kelangan ngarsane, sedih banget. Aku matur nuwun banget marang Pak Kayondo amarga kabeh kabecikan sing ditindakake lan muga-muga bisa maju menyang tujuan sabanjure. Kita kabeh bakal kangen banget. Kayondo dadi Ketua AUTO wiwit taun 2018 nganti 2020, nanging ora mutusake maneh 2 taun wulan Desember 2020. ”

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Tony Ofungi - eTN Uganda