Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Hotel & Resor LGBTQ Warta Mewah News wong Resorts Pariwisata Pirembagan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan Singapur USA Breaking News Maneka Warta

Kasunyatan Perubahan Iklim kanggo Florida Condo Collapse nyebabake Bahaya kanggo Pantai Miami, Pariwisata, lan Jutawan

Wetland Miami
Lemah bisa nyebabake keruntuhan bangunan. Wilayah sing rentan ing Pantai Miami Selatan
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Papan wisata lan trendi para jutawan trendi ing wilayah Pantai Miami ing bebaya ambruk. Panliten Dr. Shimon Wdowinski wis fokus ing pangembangan lan panggunaan teknik geodetik ruang sing tepat banget bisa ndeteksi gerakan cilik ing permukaan Bumi. Dheweke ngandhani Daily Mail ing London, dheweke ngerti langsung apa bangunan sing ambruk lan mateni akeh wong ing Seaside, Florida.

Print Friendly, PDF & Email
  • Perubahan Iklim lan Segara Samodra bisa dadi sebab bangunan Florida Condo Champlain ambruk kanthi kemungkinan luwih akeh sing ngetutake.
  • FProfesor Universitas Lorida, Shimon Wdowinski, ujar manawa dheweke ngerti gedung apa sing ambruk nalika krungu laporan berita bangunan Seaside Champlain Tower South Condo ing Florida.
  • Telung bangunan hotel lan kondo liyane sing mudhun luwih cepet ing Surfside, Pulo Park View, lan Pantai Miami Selatan ing lingkungan Flamingo.

Profesor Universitas Internasional Florida Dr. Shimon Wdowinski wis sinau laporan bangunan sing diterbitake taun kepungkur sing kalebu Champlain Towers ing Surfside Florida. Dheweke ngerti sebabe bangunan ing Miami, Florida sing dibangun ing lahan basah saiki klelep.

Ancaman garis pantai sing ilang wis ngelingake akeh bebaya perubahan iklim. Khusus lahan basah - kanthi kemampuan nyangga kutha pesisir saka banjir lan badai, lan nyaring polusi - nawakake perlindungan sing bisa ilang mengko

Miturut panliten kasebut, bangunan Champlain Tower Condo klelep kanthi udakara 2 milimeter taun ing taun 1990-an amarga lenggah ing lahan basah reklamasi.

Laporan sing padha nuduhake telung situs liyane padha tenggelam kanthi laju sing luwih cepet - liyane ing Surfside, ing Pulo Park View sing ana omah lan sekolah dhasar ing sacedhake, lan loro ing Pantai Miami kidul ing lingkungan Flamingo.

Iki mung bisa dadi awal liyane babagan lingkungan sing trendi, lan industri wisata lan pariwisata ing Florida Selatan.

The Bangunan Condo Tower Champlain ing Surfside ambruk telung dina kepungkur lan bisa uga mateni atus utawa luwih wong sing saiki dilaporake ilang ing reruntuhan.

Pantai Miami ing Wetland klelep

Perubahan Iklim pancen nyata.

Dr. Shimon Wdowinski nampa BSc ing Ilmu Bumi (1983) lan MSc ing Geologi (1985) saka Universitas Hebrew (Yerusalem, Israel) lan MS ing Ilmu Teknik (1987), lan Ph.D. ing Geofisika (1990) saka Universitas Harvard. Dheweke nganakake studi pasca doktoral ing Scripps Institution of Oceanography (1990-1993); makarya setaun ing Survei Geologi Israel (1993-1994); njabat dasawarsa dadi fakultas ing Departemen Geofisika lan Ilmu Planet, Universitas Tel Aviv, pisanan dadi dosen (asisten profesor, 1994-1998) lan banjur dadi dosen senior (profesor asosiasi, 1998-2004); lan kerja sajrone dasawarsa liyane ing Departemen Kelautan Geosains, Universitas Miami, pisanan dadi profesor riset asosiasi (2005-2016) lan banjur dadi profesor riset (2015-2016). Dheweke gabung karo Departemen Bumi lan Lingkungan, Florida International University, ing 2016 minangka profesor asosiasi.

Bidhang Riset

Panliten Dr. Shimon Wdowinski wis fokus ing pangembangan lan panggunaan teknik geodetik ruang sing tepat banget bisa ndeteksi gerakan cilik ing permukaan Bumi. Dheweke wis sukses ngetrapake teknik kasebut kanggo nyinaoni gerakan lempeng tektonik, gempa bumi, landhapan landhep, aktivitas sinkhole, hidrologi lahan basah, perubahan iklim, lan kenaikan permukaan laut.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.