24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Kabar Olahraga Industri Hospitality Hotel & Resor Investments Warta Mewah News Mbangun maneh Resorts tanggung jawab Pariwisata Pirembagan Pariwisata Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Hotel global nuntut gelut kanthi biaya saingan

Hotel global nuntut gelut kanthi biaya saingan
Hotel global nuntut gelut kanthi biaya saingan
ditulis dening Harry Johnson

Pelancong bali menyang pesawat utawa nempuh dalan kanthi istirahat sing dibutuhake banget saka kerja ing omah lan kakehan Netflix.

Print Friendly, PDF & Email
  • Tanggal 25 Juni 2021, 2,137,584 wong ngliwati bandara AS, miturut TSA.
  • Ing AS, ing ngendi akeh negara bagian lan kotamadya tetep santai protokol COVID, penghasilan hotel terus maju Mei.
  • Hotel Eropa ketinggalan wilayah liyane amarga akeh negara sing tetep nggunakake peraturan sing nyegah comeback lelungan.

Kanthi pandemi global nuduhake sawetara pratandha relent, industri hotel kolektif ngasilake hadiah kasebut, amarga para plancong bali menyang pesawat utawa nempuh dalan kanggo istirahat sing dibutuhake banget saka kerjaan saka omah lan kakehan Netflix. Industri hotel seneng nampani dheweke maneh, nanging kekurangan terus - produk saka sawetara segmen sing isih durung bali kanthi suka cita, kayata perusahaan lan klompok - ditambah karo biaya belanja lan pasar tenaga kerja sing angel banget, bakal ana akibat ing garis ngisor.

US Push

Ing tanggal 25 Juni 2021, 2,137,584 wong ngliwati bandara AS, miturut TSA, nomer sing 78% saka total tanggal 25 Juni 2019, lan 237% luwih akeh tinimbang tanggal 25 Juni 2020. Masyarakat pindhah maneh, sing tegese lagi nginep ing hotel maneh.

ing USA, ing ngendi akeh negara bagian lan kotamadya tetep santai protokol COVID, penghasilan terus maju ing wulan Mei, kanthi RevPAR munggah 539% suwene taun kepungkur, nanging isih 51% luwih murah tinimbang Mei 2019. Kanthi penghasilan kamar didhukung dening segmen luang , total pendapatan ngetutake, nganti $ 127 saben kamar sing kasedhiya, nambah 541% tinimbang wektu sing padha taun kepungkur.

Biaya tenaga kerja meh $ 20 saben kamar sing kasedhiya wiwit wulan Mei kepungkur, biaya sing kudu terus meningkat amarga para hoteler nemokake manawa kudu entuk luwih akeh lan nambah insentif kanggo nggodho karyawan sing isih isih sabar kanggo bali menyang proyek perhotelan utawa wis ganti karir dalan.

Kinerja operasi bruto saben kamar sing kasedhiya entuk $ 40.55 ing wulan Mei, paningkatan 319% dibanding wektu sing padha setaun kepungkur, nanging 63% luwih murah tinimbang Mei 2019.

Eropa Isih Macet

Hotel Eropa ketinggalan wilayah liyane amarga akeh negara sing tetep nggunakake peraturan sing nyegah comeback lelungan. Ing wulan Mei, hotel mung bisa nglumpukake TRevPAR $ 49.83, sing nyebabake GOPPAR meh bubar € 2.52, sing, sanajan sithik banget, yaiku wulan pertama kanthi laba positif kanggo wilayah kasebut wiwit September 2020.

Total biaya tenaga kerja ing wulan kasebut mencapai € 23.76, sing 46.8% luwih dhuwur tinimbang ing wektu sing padha taun kepungkur, lan mung € 6 kurang saka total kamar RevPAR.

Bangkit Ajeg APAC

Ing Asia-Pasifik, lelungan domestik sing kuwat duweni pengaruh banget marang kinerja hotel ing wilayah kasebut. RevPAR ing wulan kasebut entuk $ 59.07, sing luwih dhuwur 141% tinimbang ing wektu sing padha taun kepungkur. Iki dikuatake kanthi meh 50% tingkat hunian lan ADR sing mundhak, sing entuk $ 118 ing wulan kasebut. TRevPAR $ 106.39 minangka produk saka paningkatan pendapatan tambahan, amarga F & B RevPAR entuk $ 40.77 ing wulan Mei, 152% luwih dhuwur tinimbang ing wektu sing padha taun kepungkur.

Nganggo bathi yaiku biaya overhead, sing $ 30.26 saben kamar sing kasedhiya, mundhak 44.9% tinimbang wektu sing padha taun kepungkur lan $ 12 luwih murah tinimbang Mei 2019. GOPPAR ing wulan kasebut ngasilake $ 27.55, sing regane 1,040% luwih dhuwur tinimbang Mei 2020 , nanging isih kurang saka setengah Mei 2019.

Timur Tengah Ndadekake Tandha

Mirip karo APAC, Timur Tengah nggunakake rebound sing apik amarga rega sing luwih dhuwur lan pendhudhukan sing saya akeh. RevPAR ing wulan kasebut kacathet dadi $ 76.57, kenaikan 222% dibandhingake taun sadurunge, mbantu ngasilake TRevPAR $ 120.88, paningkatan 228% tinimbang wektu sing padha taun kepungkur.

Kangge, amarga biaya tenaga kerja tetep tetep, mung $ 40 saben kamar sing kasedhiya, GOPPAR entuk $ 37.29 ing wulan kasebut, 430% luwih dhuwur tinimbang ing wektu sing padha taun kepungkur. Timur Tengah saiki wis duwe kinerja bathi positif 10 wulan berturut-turut.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.