24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis angkara Warta Pamrentah Warta Breaking Libanon News Pariwisata Pirembagan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Para demonstran nyerang bank Beirut, 'mbebasake' $ 180K 'dicolong' saka wong Libanon

Para demonstran nyerang bank Beirut, 'mbebasake' $ 180K 'dicolong' saka wong Libanon
Para demonstran nyerang bank Beirut, 'mbebasake' $ 180K 'dicolong' saka wong Libanon
ditulis dening Harry Johnson

Ing postingan Facebook, Asosiasi amal Banin ujar manawa wis 'pulih' udakara $ 180,000, sing diklaim bank kasebut 'dijarah' saka wong-wong miskin.

Print Friendly, PDF & Email
  • Para demonstran nuntut akses menyang dhuwit sing 'dijarah' saka wong-wong Libanon.
  • Polisi dijaluk menyang lokasi kasebut kanggo nyopot para demonstran saka bangunan kasebut lan mbukak blokir dalan ing saubenge.
  • Ing sawijining pernyataan, bank kasebut negesake manawa telung karyawane wis cilaka ing lamu kasebut.

Bank Swiss Libanon ing Beirut diserang dening 'puluhan' pemrotes duka sing nuntut akses menyang puluhan ewu dolar 'dijarah' saka wong-wong Libanon.

Cuplikan saka lingkungan Hamra ibukutha Libanon, Senin diarani nuduhake wong-wong sing nyerang staf bank lan mbuwang dokumen bank saka windows bangunan kasebut.

Spanduk sing nampilake pesen sing ujar manawa bank wis nyolong dhuwit wong uga bisa dideleng ing sisih ngarep lawang bank, uga akeh demonstran ing ngarep gedhong kasebut.

Video liyane sing diterbitake media lokal katon nuduhake para demonstran sing ngubengi pinggir bank lan mlebu ing ruangan liyane.

Miturut laporan media lokal, ana uga geni sing nyerang ing njero bank kasebut.

Polisi dijaluk menyang lokasi kasebut kanggo nyopot para demonstran saka bangunan kasebut lan mbukak blokir dalan ing saubenge.

Bank Swiss Libanon ujar manawa LSM sing nggambarake dhewe, Asosiasi amal Banin ngrebut cabang Hamra. Organisasi kasebut uga ngaku tanggung jawab kanggo acara Senin.

Ing sawijining pernyataan, bank kasebut negesake manawa telung karyawane wis cilaka amarga ana lamaran, kalebu salah sawijine sing dirawat ing rumah sakit kanthi rong fraktur wajah sing mbutuhake operasi.

"Udakara satus wong sing kalebu Asosiasi amal Banin ngrebut bangunan administrasi umum bank kita, nyerang karyawan kita," ujare pernyataan bank kasebut.

Bank kasebut uga ujar manawa manajer cabang kasebut diancam bakal duwe kekerasan, kajaba ngirim dana menyang luar negeri.

Minangka asil pengepungan bank kasebut dina Senin, Asosiasi Bank ing Libanon ujar manawa ana lembaga keuangan liyane bakal tetep ditutup dina Selasa kanthi tumindak solidaritas karo cabang sing dikepung.

Ing postingan Facebook, Asosiasi amal Banin ujar manawa wis 'pulih' udakara $ 180,000, sing diklaim bank kasebut 'dijarah' saka wong-wong miskin.

Kerusuhan lan demonstrasi ing Libanon dadi luwih umum amarga negara kasebut terus dadi krisis ekonomi, dadi luwih parah amarga tuduhan korupsi pamrentah, pandemi, huru-hara politik, lan ledakan ing Pelabuhan Beirut Agustus pungkasan.

Negara kasebut uga ngalami kekurangan pangan lan obat-obatan sing signifikan.

Protes liyane dianakake ing akhir minggu kanggo nanggepi keputusan pamrentah supaya luwih nyuda nilai pound Libanon dolar AS.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun.
Harry urip ing Honolulu, Hawaii lan asli saka Eropa.
Dheweke seneng nulis lan wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews.